Medicii din Iasi NU confirma diagnosticul bebelusilor din Arges pentru copilul din Bacau. "Starea lui este relativ buna acum"

Ultimul update: Marti 23 Februarie 2016 06:56
Data publicarii: Sambata 20 Februarie 2016 10:49
Categorie: Sanatate

Informatii optimiste in cazul copilului din Bacau, internat vineri seara la Iasi, cu diagnosticul de sindrom hemolitic uremic, acelasi care a fost dat si bebelusilor din Arges.

Fetita a inceput sa aiba simptome de diaree acuta pe 4 februarie, insa a fost tinuta de mama ei acasa, doua saptamani, timp in care femeia s-ar fi consultat cu un medic prin telefon.

Cum starea copilei s-a degradat treptat, parintii au venit ieri cu ea la Spitalul Judetean Bacau. Aici, medicii au decis transferul de urgenta la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" din Iasi.

Aurelia Taga director medical Spitalul Judetean de Urgenta Bacau: "Avea varsaturi si scaune diareice, manifestari care trenau la domiciliu de 2 saptamani din relatarile mamei. La noi s-a prezenat cu stare generala alterata, palid, incercanat."

Acum fetita este acum in stare stabila dar medicii spun ca familia a fi trebuit sa vina mult mai repede cu ea la spital.

Maria s-a stins la o zi dupa ce a rostit primele cuvinte. Parintii spun ca a fost plimbata intre spitalele din Pitesti

Radu Terinte, manager Spitalul de Copii "Sfanta Maria" Iasi: "Copilul a fost tratat acasa in urma unei discutii cu un medic privat din cate am inteles, cu regim si de-abia in momentul in care a aparut sindromul hemolitic cu icter s-au prezentat la UPU la Bacau."

In Bacau, Directia de Sanatate Publica a inceput ancheta.

Din fericire, de la Bucuresti, vestile sunt bune. Analizele au aratat ca fetita nu are temutul sindrom hemolitic-uremic si nici o infectie cu rotavirus.

Mihaela Balgradean, sef sectie nefrologie Spitalul "Marie Curie”: "Nu are insuficienta reneala acuta, are diureza prezenta si, mai ales, nu are semne de retentie azotat. Deci infirmandu-se insuficienta renala acuta nu ne aflam in conjunctura clinica si biologica a sindromului hemollitic uremic."

Catalina Ionescu, purtator de cuvant Spitalul "Sf. Maria" Iasi: "Starea generala a copilului in varsta de un an si trei luni, transferat in cursul serii trecute de la Spitalul Bacau este influentata. Colegii de la Bacau au ridicat suspiciunea unui sindrom hemolitic uremic, insa absenta insuficientei renale face ca acest diagnostic sa fie incomplet. Deci, in momentul de fata nu putem spune cu certitudine ca este un sindrom hemolotoc uremic, ci doar un sindrom hemolitic post diaree. Starea generala a copilului, in momentul de fata, este relativ buna, fiind transferat de la Terapie Intensiva in sectia Nefrologie. Noaptea trecuta a primit transfuzii de sange si este in continuare sun observatie."

Patriciu Achimas-Cadariu ministrul Sanatatii: "Fac un apel in continuare la respectarea uturor masurilor de igiena: spalarea pe maini, dezinfectia, curatenia, spalarea fructelor si legumelor, prepararea termica a alimentelor."

 

Trei fetite din Arges, cu sindrom hemolitic-uremic au murit in ultimele 2 saptamani la Spitalul "Marie Curie" din Capitala.
Alti sapte bebelusi cu aceeasi boala sunt internati tot aici, dar starea lor este din ce in ce mai buna, au anuntat medicii.

Deocamdata insa rezultatul anchetei este inca asteptat. Sperante sunt in comisia de experti europeni.

Adriana Pistol epidemiolog: "Dansii urmaresc ca si cea mai probabila cauza posibila un anume tip de Echerichia Coli. Echipa recunoaste ca acest eveniment a fostneobisnuit prin severitatea acestor cazuri."

Ministrul sanatatii a cerut ca, in aceasta perioada, sa fie raportate toate bolile diareice acute din spitale, ca masura suplimentara de precautie.

 

 

 

Surse: Ministrul Sanatatii ar putea fi demis in urma tragediei bebelusilor bolnavi din Arges. Cine va fi numit in locul sau

Surse: Ministrul Sanatatii ar putea fi demis in urma tragediei bebelusilor bolnavi din Arges. Cine va fi numit in locul sau

lapte praf

Scandal internaţional din cauza laptelui praf pentru bebeluşi infectat cu Salmonella. Ce măsuri ia România

Criza imunoglobulinei. Ministerul Sănătăţii ar fi putut să asigure medicamentele necesare bolnavilor

Peste 100 de noi cazuri de rujeolă în ultima săptămână. Peste 95%, persoane nevaccinate

Criza imunoglobulinei continuă. Pacienți trimiși în străinătate pentru a fi tratați

Situație critică la Sf.Pantelimon: ”Pacienții se ridică de pe targă când află ca vor ajunge acolo”

Părinţi obligaţi de instanţă să-şi trateze copilul, în Iaşi. De ce refuză să meargă la spital

copii bolnavi

Primul spital pentru copiii bolnavi de cancer construit în România, după 30 de ani

Bebeluș salvat printr-o transfuzie intrauterină, de către medici din Iași

Vlad Voiculescu critică soluția găsită de autorități în cazul crizei de imunoglobulină

Medic pediatru, în lacrimi: Un adolescent a încercat să se sinucidă din cauza lipsei imunoglobulinei

Premieră medicală, în SUA. O femeie cu uterul transplantat a devenit mamă

Criza imunoglobulinei continuă în țară. Ministrul Sănătății oferă reacții pe Facebook, în spitale este dezastru