Vlad Voiculescu este noul Ministru al Sanatatii. Misiunea pe care o va avea in urmatoarele saptamani

Ultimul update: Luni 23 Mai 2016 07:03
Data publicarii: Vineri 20 Mai 2016 11:04
Categorie: Sanatate

Vlad Voiculescu, un finantist de la Viena care a organizat o retea de voluntari si le aducea in tara, bolnavilor de cancer, medicamente care nu se gaseau la noi, este de vineri noul ministru al Sanatatii.

"Am decis sa-mi asum un risc si sa propun un om din afara sistemului, care sa recastige increderea pacientilor", si-a explicat alegerea Dacian Ciolos. Tanarul Vlad Voiculescu preia conducerea ministerului,in plin scandal al solutiilor dezinfectante, despre care premierul spune ca pana acum erau cumparate prin contracte cu dedicatie.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: "Ati redat speranta celor care au fost convinsi, dar nu au vazut cum se poate reforma sistemul. Independenta politica va da libertate sa intrati sa rezolvati probleme sistemice, pentru ca le-a fost frica de propriul partid."

Vlad Voiculescu a fost din ianuarie si pana acum seful de cabinet al ministrului de Finante, Anca Dragu. Inainte sa vina la Bucuresti, Vlad Voiculescu a locuit timp de 14 ani la Viena, unde si-a facut studiile si masteratul, apoi a lucrat la Erste Bank.

In Romania, este insa cunoscut pentru ajutorul pe care l-a dat bolnavilor de cancer. In urma cu opt ani, Vlad Voiculescu a creat ''Reteaua Citostaticelor''. Erau 400 de voluntari care aduceau gratuit din toata Europa doctoriile atat de necesare bolnavilor de cancer.

Reactia lui Ciolos, dupa ce Cadariu a vorbit despre existenta grupurilor de interese in Sanatate. "Mie nu mi-a spus nimic"

Totul a inceput cand cineva i-a cerut sa caute in Viena, acolo unde el lucra, un medicament anume pentru un copil suferind. Vorba s-a dus repede, iar oamenii au inceput sa il solicite tot mai des.

"Trebuie sa stii ca se poate mai bine si trebuie sa stii si sa simti ca poti sa faci asta acum. Acum, nu, da uite...asa e la noi. Da domnule, nu se poate, nu se vrea. Sa simti ca se poate si sa incepi acum. Tu, eu, acum, acum, acum. Nu maine acum", explica, in 2015, Vlad Voiculescu cum trebuie actionat pentru a ajuta.

Alaturi de o prietena, a infiintat si o tabara pentru copiii bolnavi de cancer. Apoi, in noiembrie anul trecut, imediat dupa incendiul de la Colectiv, a revenit in tara ca sa-i ajute pe raniti din incendiu.

Voiculescu preia conducerea Ministerului de la Dacian Ciolos, in plin scandal al dezinfectantilor. Tanarul ministru va trebui sa coordoneze controalele incepute la nivel national in toate spitalele. Dupa ce s-a descoperit ca dezinfectantii Hexi Farma erau diluati, premierul spune public un alt adevar socant: licitatiile erau trucate.

Dacian Ciolos: "Atat timp cat au fost caiete de sarcini care erau adaptate la nivelul spitalului cu anumite specificatii pe care numai o firma sau numai unele firme le puteau indeplini, evident ca e vorba de contracte cu dedicatii."

Saptamana viitoare, Guvernul va aproba noi reguli pentru controlul biocidelor, introducerea lor pe piata si procedurile de dezinfectie in spitale. 

Vlad Voiculescu a fost propus de Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Sanatatii. Vineri ar putea depune juramantul

Vlad Voiculescu a fost propus de Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Sanatatii. Vineri ar putea depune juramantul

studiu antibiotice

Antibiotice prescrise de medici chiar și pacienților care nu au nevoie de ele. Avertismentul specialiștilor

Scandal la rezidenţiat, în București. Lucrările au fost corectate greşit şi recorectate neregulamentar

A lăsat Anglia și un salariu de 5.000 de lire pe lună pentru a salva românii bolnavi de cancer

Cea mai prestigioasă publicaţie medicală din Europa scrie despre corupţia din sistemul românesc de sănătate

Românii bolnavi grav nu găsesc medicamente. Statul le cere timp, deși mulți nu îl au

Un medic la 4.000 de elevi. Rețeaua de medicină școlară, la pământ

defilare copii baia mare

Copiii născuţi prematur au strâns fonduri pentru spitalul din Baia Mare

Unul din doi copii români suferă de obezitate. Suntem pe locul 2 în Europa

11% dintre copiii români se nasc prematur. Cauzele: fumatul, alcoolul și stresul

12 copii cu probleme cardiace, operați gratuit într-un spital din Sibiu

Hackerii pot ataca dispozitivele medicale. Cât de grave ar fi consecințele

"Coaja nu este recomandată consumului uman". Pericolul ascuns în lămâi