Vlad Voiculescu este noul Ministru al Sanatatii. Misiunea pe care o va avea in urmatoarele saptamani

Ultimul update: Luni 23 Mai 2016 07:03
Data publicarii: Vineri 20 Mai 2016 11:04
Categorie: Sanatate

Vlad Voiculescu, un finantist de la Viena care a organizat o retea de voluntari si le aducea in tara, bolnavilor de cancer, medicamente care nu se gaseau la noi, este de vineri noul ministru al Sanatatii.

"Am decis sa-mi asum un risc si sa propun un om din afara sistemului, care sa recastige increderea pacientilor", si-a explicat alegerea Dacian Ciolos. Tanarul Vlad Voiculescu preia conducerea ministerului,in plin scandal al solutiilor dezinfectante, despre care premierul spune ca pana acum erau cumparate prin contracte cu dedicatie.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: "Ati redat speranta celor care au fost convinsi, dar nu au vazut cum se poate reforma sistemul. Independenta politica va da libertate sa intrati sa rezolvati probleme sistemice, pentru ca le-a fost frica de propriul partid."

Vlad Voiculescu a fost din ianuarie si pana acum seful de cabinet al ministrului de Finante, Anca Dragu. Inainte sa vina la Bucuresti, Vlad Voiculescu a locuit timp de 14 ani la Viena, unde si-a facut studiile si masteratul, apoi a lucrat la Erste Bank.

In Romania, este insa cunoscut pentru ajutorul pe care l-a dat bolnavilor de cancer. In urma cu opt ani, Vlad Voiculescu a creat ''Reteaua Citostaticelor''. Erau 400 de voluntari care aduceau gratuit din toata Europa doctoriile atat de necesare bolnavilor de cancer.

Reactia lui Ciolos, dupa ce Cadariu a vorbit despre existenta grupurilor de interese in Sanatate. "Mie nu mi-a spus nimic"

Totul a inceput cand cineva i-a cerut sa caute in Viena, acolo unde el lucra, un medicament anume pentru un copil suferind. Vorba s-a dus repede, iar oamenii au inceput sa il solicite tot mai des.

"Trebuie sa stii ca se poate mai bine si trebuie sa stii si sa simti ca poti sa faci asta acum. Acum, nu, da uite...asa e la noi. Da domnule, nu se poate, nu se vrea. Sa simti ca se poate si sa incepi acum. Tu, eu, acum, acum, acum. Nu maine acum", explica, in 2015, Vlad Voiculescu cum trebuie actionat pentru a ajuta.

Alaturi de o prietena, a infiintat si o tabara pentru copiii bolnavi de cancer. Apoi, in noiembrie anul trecut, imediat dupa incendiul de la Colectiv, a revenit in tara ca sa-i ajute pe raniti din incendiu.

Voiculescu preia conducerea Ministerului de la Dacian Ciolos, in plin scandal al dezinfectantilor. Tanarul ministru va trebui sa coordoneze controalele incepute la nivel national in toate spitalele. Dupa ce s-a descoperit ca dezinfectantii Hexi Farma erau diluati, premierul spune public un alt adevar socant: licitatiile erau trucate.

Dacian Ciolos: "Atat timp cat au fost caiete de sarcini care erau adaptate la nivelul spitalului cu anumite specificatii pe care numai o firma sau numai unele firme le puteau indeplini, evident ca e vorba de contracte cu dedicatii."

Saptamana viitoare, Guvernul va aproba noi reguli pentru controlul biocidelor, introducerea lor pe piata si procedurile de dezinfectie in spitale. 

Vlad Voiculescu a fost propus de Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Sanatatii. Vineri ar putea depune juramantul

Vlad Voiculescu a fost propus de Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Sanatatii. Vineri ar putea depune juramantul

vaccin, gripa

Trei noi decese provocate de gripă. Numărul morților a ajuns la 35

La 16 ani, Andreea duce o luptă grea cu o boală necruţătoare. Tânăra are nevoie de ajutor

Vicepreşedintele ARPID, despre criza imunoglobulinei: ”Ping-pong cu vieţile pacienţilor”

Un bărbat de 28 de ani a murit din cauza gripei. Bilanțul deceselor a crescut la 32

Secretar de stat în MS: „Încet, încet, criza imunoglobulinei se îndreaptă către o rezolvare”

Ministrul Sorina Pintea, în control la Spitalul de Arși: „Am evaluarea mea. Este momentul zero”

Spital

31 de oameni au murit din cauza gripei. Alți 529 au fost diagnosticați cu boala

Negocieri la Ministerul Sănătății. Angajații care ar putea avea scăderi mari la salariu

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 26. Recomandările pentru prevenirea bolii

Efectele scandalului Lucan. Rudele pacienților, reticente să accepte donarea organelor

Studiu: Mâncatul în ritm lent poate scădea cu 42% riscul de obezitate

Liderul sindical care a făcut stop cardio-respirator la Ministerul Sănătății, în stare gravă