Decesul femeii de 49 de ani din Fagaras a survenit din cauza greselii chirurgului. "S-a dus la spital si a venit moarta"

Ultimul update: Luni 13 Martie 2017 07:13
Data publicarii: Vineri 10 Martie 2017 17:19
Categorie: Sanatate

Autopsia facuta femeii decedate in urma unei operatii realizate in Spitalul Fagaras arata clar ca pacienta a murit din cauza septicemiei provocate de leziunea facuta cu bisturiul de medic.

Doctorita, care trebuia sa intervina doar asupra uterului, a taiat din greseala si ureterul. Nu si-a dat seama si in cinci zile abdomenul femeii s-a infectat. Doctorita are acum dosar penal pentru ucidere din culpa si neglijenta in serviciu.

Medici legisti au confirmat vineri ceea ce spusesera si chirurgii care au operat pacienta a doua oara. Infectia provocata de ureterul taiat cu bisturiul i-a fost fatala femeii de 49 de ani, care initial a suferit o interventie ginecologica pentru indepartarea unui fibrom uterin.

Gelu Pitulesei, fiul pacientei decedate: "E ceva de necrezut. Eu o stiam sanatoasa, o stiam tare. S-a dus la spital si a venit moarta."

In cele cinci zile de dupa operatie pacienta s-a simtit extrem de rau. O confirma si celelalte paciente din salon. Ureterul taiat din greseala cu bisturiul a provocat o infectie interna de proportii. Cu toate astea, medicul nu a considerat ca trebuie sa investigheze femeia post-operator.

Luminita Nema, localnica: "Nu stiu ce sa zic, neglijenta! Nu stiu ce sa zic, chiar nu stiu!"

Viorel Grusea, localnic: "E omeneste sa gresesti, dar e bine sa iti dai seama de greseala si s-o remediezi la timp. Ce e foarte greu de inteles pentru mine cum cinci zile nu a observat ca e ceva in neregula, nu a vazut..."

Managerul Spitalului Municipal Fagaras i-a propus doctoritei sa se autosuspende pe durata cercetarilor, mai ales ca ea si-a recunoscut vina. Ramane de vazut ce decizie va lua medicul ginecolog. Acum femeia este acuzata de ucidere din culpa si neglijenta in serviciu.

A murit la 49 de ani, dupa o grava eroare facuta in timpul operatiei. Doctor:

A murit la 49 de ani, dupa o grava eroare facuta in timpul operatiei. Doctor: "Eu tin la toate pacientele mele, imi pare rau"

cazuri HIV

Undă verde primului auto-test HIV, care funcţionează pe baza unei probe de salivă

Analiza medicală pentru care românii așteaptă și un an

Moda aparatelor dentare prinde tot mai mult contur în România

Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, apel la studenți și medici. Ce petiție susține

Pneumonia, principala cauză de deces a copiilor sub 5 ani. Decizia Ministerului Sănătăţii

Spitalul din Piteşti are din nou aer condiţionat, după ce o pacientă a leşinat de cald