Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cladire distrusa si mizerie de nedescris la Spitalul de Pneumologie din Iasi. Pacient: "Mai bine ma duc direct la cimitir"

Embed:

Crapaturi in pereti, tencuiala cazuta si usi lipsa - astfel poate fi descrisa o sectie a Spitalului de Pneumologie din Iasi. Fostul director al institutiei nu a mai facut investitii de 13 ani in cladirea in care sunt internati 100 de oameni suferinzi.

Ba mai mult, un ambulatoriu nou sta nefolosit de trei ani pentru ca instalatia electrica a fost proiectata gresit. Despre toate acestea a aflat seful Consiliului Judetean chemat in vizita de noua conducere a spitalului.

Sala de asteptare a sectiei externe a Spitalului de Pneumologie din Iasi este afara, sub cerul liber. In plus, odata ce intri in cladire, peisajul este dezolant. Si pare greu de crezut ca acolo sunt tratati pacienti care sufera de TBC.

"Nici nu stiam unde este, nici nu mai vin in viata mea, mai bine sa ma duc la cimitir. De ce sa ma mai chinui?" - spune un pacient.

De ani buni, cladirea cu tencuiala cazuta, pereti scorojiti, usi distruse si mizerie greu de descris in cuvinte, nu a mai fost renovata. Medicii spun ca, de-a lungul timpului, au semnalat problemele, dar in zadar.

"Ce pot sa spun, eu am cumparat vopseaua, eu am pus niste covoare pe jos sa nu alunece oamenii. Spitalul nu a facut nimic", spune un medic.

Bani pentru un nou ambulatoriu au existat, doar ca, dupa construirea lui, s-a constatat ca instalatia electrica nu a fost proiectata corect. Si, de trei ani, nu poate fi folosit.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, chemat in vizita de noua conducere a spitalului, nu a fost deloc incantat de ce a gasit.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi: "Managerul de clinica spunea ca de 13 ani nu s-a mai dat cu un var si nu s-a mai dezinfectat. Conditiile inumane in care se afla pacientii acum cred ca este o vina a mai multor presedinti si inclusiv a managerilor. Ne intoarcem inapoi la anii '50."

Autoritatile judetene spun ca au in vedere construirea unui nou spital de pneumologie, la marginea orasului, din fonduri europene.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 13 Iunie 2017
Citeste mai multe despre: spital, iasi, Spitalul de Pneumologie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed