Cinci copii, operati gratuit pe cord de medici veniti din Israel la Grigore Alexandrescu. Cum arata noua sectie de chirurgie

Ultimul update: Marti 04 Aprilie 2017 06:48
Data publicarii: Sambata 01 Aprilie 2017 08:36
Categorie: Sanatate

Conducerea institutiei a deschis o sectie noua de chirurgie, pe care vrea sa o transforme in cel mai mare centru de excelenta pentru interventii cardiace din Romania.

20 de specialisti din Israel au venit in Romania pentru a impartasi din experienta lor cadrelor medicale de la Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.

In trei zile au reusit, impreuna, sa incheie cu succes cinci operatii pe cord. Pe lista celor care au primit o noua sansa la viata este si Sara.

"Ne-am uitat la ecografie si am vazut ca in inima este o gaura. Aceasta gaura trebuie inchisa. Acum greutatea ei este putin cam mica, dar credem ca dupa operatie va reveni la normal."

Dan Mircea Enescu, directorul Spitalului: "Ne dorim sa facem interventii de excelenta. Vrem intr-un an sa trecem la transplant. Avem o cladire de referinta observata de echipa americana, aparatura de ultima generatie, se spune ca e una din cele mai bune din lume."

Profesorul Lior Sasson, chirurg: "Daca Romania trimite multi copii ca sa fie operati in strainatate, cred ca e imperativ sa va intrebati de ce si sa rezolvati problema. Sa faceti centrele de aici mai competente si sa alocati mai multe resurse ca sa rezolvati lucrurile, pentru ca, am mai spus, aveti o tara care are tot ce trebuie ca sa reusiti. Nu ar trebui sa trimiteti niciun pacient in strainatate."

Toti copiii operati au o evolutie buna si medicii sunt increzatori ca vor fi externati curand.

Cazurile selectate au fost alese in functie de afectiunile suferite, astfel incat, dupa plecarea medicilor israelieni, cei mici sa poata fi ingrijiti si monitorizati de personalul de la noi.

Aceasta este a treia misiune internationala dupa redeschiderea aripii noi a spitalului, in octombrie, anul trecut. Pana acum, 24 de copii au fost operati pe cord.

Spitalele private din Romania, tot mai cautate de straini. Ce operatii dificile fac la noi in tara si cat platesc pentru ele

Spitalele private din Romania, tot mai cautate de straini. Ce operatii dificile fac la noi in tara si cat platesc pentru ele

spital Pitesti

Spitalul din Piteşti are din nou aer condiţionat, după ce o pacientă a leşinat de cald

După 12 ani, autoritățile britanice susțin ca nașterea naturală nu ar fi soluția ideala

A învins cancerul de col uterin, apoi a rămas însărcinată. Premieră într-un spital din România

pitesti, spital, lesinat, pacienta,

Pacientă leșinată în Spitalul Judeţean din Piteşti după ce a stat două ore într-o căldură sufocantă

Măsurile luate de ministrul Sănătății după cazul prezentatoarei Magda Vasiliu

Zika poate fi transmisă şi de ţânţarii obişnuiţi