Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Aproape 300 de noi cazuri de rujeola, confirmate in ultima saptamana. Anuntul facut de autoritati

Epidemie de Rujeola

Aproape 300 de noi cazuri de rujeola au fost confirmate in ultima saptamana, la nivel national. Numarul total al imbolnavirilor, de la debutul epidemiei, in 2016, a ajuns la 6.434.

Astfel, pana vineri in Romania au fost confirmate 6.434 de cazuri de rujeola in 40 de judete.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a mai anuntat ca au fost inregistrate 26 de decese - opt in judetul Timis, cinci in judetele Arad si Dolj, trei in judetul Caras Severin si cate unul in Bucuresti si in judetele Bihor, Calarasi, Satu Mare si Vaslui.

De asemenea, este in curs de confirmare un alt deces din cauza rujeolei, in judetul Dolj. Directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, a spus ca in acest caz sunt asteptate rezultatele necropsiei. Este vorba despre un copil in varsta de patru luni, care a decedat joi la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova, mama fiind o fata de 16 ani, nevaccinata, care are rujeola si care i-ar fi transmis si copilului aceasta boala.

Fetita in varsta de patru luni era din comuna doljeana Catane, provenind dintr-o comunitate inchisa.

"Majortitatea cazurilor de rujeola sunt in comunitati inchise, nu frecventeaza scoala, drept urmare nu au fost probleme in scoli” a declarat, vineri, pentru News.ro, Stefan Popescu, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Dolj.

 

Sursa: Pro TV / News.ro, Data publicarii: 26 Mai 2017
Citeste mai multe despre: rujeola, epidemie, decese,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed