ultimele stiri
«
»

Speranta pacientilor romani: Austria si Ungaria (partea I)

Embed:

Dezamagiti de un sistem medical muribund, romanii vand tot ce au, fac credite la banca si iau drumul strainatatii pentru a se trata.

 

Dezamagiti de doctorii nostri, de lipsa de aparatura si de medicamente, bolnavii aleg sa fie tratati decent si cu profesionalism in strainatate.

Iata ce spune Sorin Minculescu, pacient din Romania: "Decizia am luat-o din motive politice: Basescu s-a operat la Viena, Tariceanu la Paris si am zis, de ce nu, sa incerc, se poate. Lume civilizata, respect fata de pacient..."

De altfel, daca stam si analizam spitalul Universitar din Viena, ne dam seama de ce este atat de renumit. Se intinde pe o suprafata de 240.000 de metri patrati, dintre care 10.000 doar laboratoare de cercetare. Are 1.400 de medici, de doua ori mai multe asistente, 9.000 de angajati, 22.000 de paturi si investititii recente de peste 80 de miloane de euro.

Spitalul universitar din Viena este al treilea ca marime din lume si unul dintre cele mai renumite pe plan mondial. Din datele institutiei rezulta ca peste un milion de pacienti, austrieci si straini, ii calca anual pragul. Printre ei, foarte multi romani, care sunt total uimiti de ceea ce gasesc in spitalele austriece.

Departamentul oncologic din Viena este condus de profesorul Christoph Zielinski, un medic cu un CV impresionant, cunoscut multor paciente din Romania, bolnave de cancer la san. Isi cunoaste atat de bine bolnavii, incat a inceput sa le vorbeasca pe limba lor.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 28 Martie 2010
Citeste mai multe despre: romania te iubesc, spitale, Viena,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed