ultimele stiri
«
»

Romania, te iubesc: drumul aurului trece inca prin Turcia

Romania, te iubesc: drumul aurului trece inca prin Turcia
Embed:

Criza economica reinvie o afacere de mult uitata: excursia cu autocarul la Istanbul, dupa aur. Multi romani traiesc bine din bisnita cu bijuterii cumparate din Marele Bazar.

Piata aurului din Romania a depasit 400 de milioane de dolari in 2008 si 80% din acesti bani provin din podoabe turcesti. Iar peste 60% din piata aurului se desfasoara pe sub tejghea, la negru.

La "Romania, te iubesc!" mergem la Istanbul, pe drumul aurului, legal si clandestin, si descoperim in Marele Bazar din Istanbul o mica Romanie, in care tot turcul a invatat limba lui Eminescu si, in ciuda lui Baiazid, se inclina in fata clientelor fidele de la Bucuresti.

Turcii isi cunosc foarte bine clientela. Parerea turcului despre partenerii sai de afaceri o aflati duminica la "Romania, te iubesc", cand turcii ne lasa sa intram dupa tejgeha si sa patrundem intr-o veritabila fabrica de bijuterii, unde 21 de kilograme de aur se topesc pentru prelucrare intr-o singura zi.

Cum este posibil ca peste jumatate din piata aurului sa fie neagra, cine sunt traficantii si cat de mari sunt taxele pentru cei care sunt cinstiti? Afla din video!

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 12 Aprilie 2009
  • 30 Comenteaza
Citeste mai multe despre: Romania te iubesc,

Comentarii(30)

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.stirileprotv.ro acele mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
Nume:
Mesaj:
Ultimele stiri
61799365
 
© 2015 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed