ultimele stiri
«
»

Romania, te iubesc: Cazul Larisa si blestemul unei anchete criminale

Embed:

Castigatoarea premiului Emmy, Paula Herlo, prezinta felul in care cazul Larisei Chelaru, fetita violata si ucisa la Iasi de un vecin, in octombrie 2005, a fost tratat cu superficialitate de oamenii legii.


“Cazul Larisa a fost unul dintre cele mai socante. Toata lumea vorbea la acea vreme despre acest caz, despre ancheta care a facut mai multe victime decat crima anchetata. Am pus cap la cap piesele acestui dosar si am demonstrat ca procedurile in caz de disparitie trebuie schimbate radical. Am punctat greselile pe care le-au facut politistii care, timp de doua luni, l-au lasat pe criminal in libertate, timp in care ar fi putut ucide din nou. Acest reportaj este unul socant, iar dupa ce il vezi, nu poti sa nu te intrebi cat de protejati suntem cata vreme traim intr-un sistem care ucide”, a declarat Paula Herlo, cea care a facut acest demers jurnalistic.

Larisa, a fetita de opt ani a fost ucisa la Iasi. Cadavrul ei s-a gasit dupa doua luni, in containerul din fata blocului. Au existat victime colaterale, impinse la sinucidere de sistemul juridic din Romania. 

Un caz care, la trei ani de la comiterea crimei, mai ridica semne de intrebare. Intregul lant de tragedii ar fi putut fi evitate, daca politia si justitia din Romania ar fi dat dovada de mai mult profesionalism.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 11 Ianuarie 2009
Citeste mai multe despre: Larisa, Paula Herlo, crima, Iasi,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed