Sapte lucruri pe care nu le stiai despre Facebook

facebook

Despre Facebook, cea mai populara retea sociala din lume, s-au scris mii de articole si s-a facut chiar un film, insa cei care vor sa afle totul despre retea o pot face citind cartea “The Facebook Effect” a lui David Kirkpatrick.

Capital: 1. In anul 2006, hackerul Chris Putnam a spart reteaua si a schimbat mii de profiluri Facebook astfel incat sa arate ca profilurile MySpace. Facebook nu l-a dat pe mana justitiei, ci l-a angajat.

2. Cand Jim Breyer de la Accel a investit 12,7 milioane de dolari, in Facebook, in 2005, Mark Zuckerberg, Sean Parker si Dustin Moscovitz au primit fiecare cate un milion de dolari.

3. Steve Chen a lucrat cateva saptamani la Facebook inainte sa se decida sa porneasca propria afacere: YouTube.

4. Compania TheFacebook a cumparat domeniul Facebook.com cu 200.000 de dolari.

Citește și
Caii salbatici din padurea Letea
Cruzime dictata de bani. Miza financiara a scandalului de la Letea
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

5. Varsta medie a angajatilor Facebook este 31 de ani.

Citeste restul curiozitatilor de pe Facebook, pe Capital.ro

Romania Libera; Inventie romaneasca. De ce nu functioneaza aparatul care depisteaza cancerul in sase minute Desi, in ultimii ani, zeci de inventii romanesti au fost premiate la nivel european foarte putine au devenit realitate. Un exemplu il reprezinta dispozitivul Ralucai van Staden, premiat cu Trofeul de aur la Salonul de la Geneva, si care ar fi trebuit sa depisteze cancerul intr-un timp record. In luna aprilie 2010, romanca Raluca-Ioana van Staden castiga, in cadrul Salonului International de Inventii de la Geneva, Trofeul de Aur al Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala pentru Cea Mai Buna Femeie Inventator. Distinctia i-a fost acordata pentru descoperirea unui "senzor care determina existenta cancerului in corpul uman in mai putin de 6 minute". A urmat, la Bucuresti, o puternica mediatizare a acestei reusite care le-a insuflat oamenilor speranta ca una dintre cele mai necrutatoare boli – cancerul – ar putea fi depistata intr-o faza incipienta. Opt luni de teste, niciun rezultat La putina vreme dupa momentele de euforie de la Geneva, presedinte MB Telecom, Mircea Tudor, spunea in mass-media ca – pe baza inventiei doamnei van Staden – compania sa va produce aparatul care va putea detecta cancerul. La peste un an de la aceste declaratii, Mircea Tudor spune ca s-a inselat si ca aparatul nu poate functiona decat intr-un mediu ideal.

Gandul: Vanghelie, la un MIC distanta de Barack Obama: "Despre presedintele Obama ce sa spun? E bun" Aflat in vizita in Statele Unite ale Americii la invitatia A.I.P.A.C. (American Israel Public Affairs Committee- n.r.), primarul sectorului 5, Daniel Marian Vanghelie, s-a intalnit cu presedintele Obama , cu premierul israelian Benjamin Netanyahu si a avut timp si de un mic si o bere pe o pajiste in Silver Spring, Maryland. Din SUA, primarul Marian Vanghelie a declarat pentru gandul : "Despre presedintele Obama ce sa spun? E bun. Altfel se vad lucrurile in realitate. La intalnire au participat 350 de congresmeni. A fost toata conducerea Americii. Romania a fost aplaudata, toata delegatia in frunte cu mine. Totul a fost la superlativ". Dupa intalnirea cu marii oameni ai lumii, primarul Vanghelie s-a dus pe pajiste la un picnic. "Picnicul cu mici si bere a fost al lor. M-au invitat cei de la comunitatea Sfanta Cruce. Am stat cam doua, trei ore, am facut poze cu ei. A fost bine. Oamenii au spus ca vor trimite o scrisoare in tara, ca sunt cam nemultumiti. Ei mi-au bagat pozele pe bloguri", a mai spus primarul Marian Vanghelie.

Adevarul: Fumatul interzis in masina de serviciu Propunerea de modificare a Legii 349/ 2002 cuprinde prevederea ca fumatul sa fie interzis complet in spatiile publice. Senatorii spun ca prin „spatiu public" se intelege orice zona la care are acces publicul larg, indiferent de forma de proprietate, de stat sau privata, inclusiv masina de serviciu. „Prin amendamentele aduse legii, noi am vrut sa aliniem legislatia noastra la cea europeana. Am constatat ca in prezent aplicarea legii antifumat are loc numai de forma, in sensul ca in multe spatii publice delimitarea dintre spatiul pentru fumatori si cel pentru persoanele care nu fumeaza are loc numai la nivel vizual. Spatiul propriu-zis nu este inchis si fumul se raspandeste peste tot", ne-a spus Manuela Mitrea, deputatul care a initiat modificarile si care a venit ieri la sedinta comisiei din Senat. Ea a mai spus ca modificarile sunt menite sa previna afectarea nefumatorilor prin „fumatul la mana a treia". Prin acest lucru se intelege ca persoanele care nu fumeaza intra in contact cu substantele impregnate in covoare, draperii si alte obiecte.

Jurnalul National: In dosarul Mironescu apare si numele lui Sorin Blejnar Numele sefului ANAF, Sorin Blejnar apare in dosarul fostului secretar general din MAI, Laurentiu Mironescu. Potrivit unor surse judiciare in interceptarile anchetatorilor se vorbeste despre o posibila intalnire pe teritoriul SUA intre Blejnar si Liviu Durbac, seful Vamii Agigea. In respecivele interceptari, inculpatii din dosarul Mironescu vorbesc despre “omul de la capatul tunelului”.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
CERN: oamenii de stiinta, cel mai aproape de momentul zero al universului. FOTO
CERN: oamenii de stiinta, cel mai aproape de momentul zero al universului. FOTO

Oamenii de stiinta care lucreaza la CERN privesc cu nesat la un ecran de calculator care arata tot ce petrece in interiorul acceleratorului de particule. Rezultatul: au loc 100.000.000 de ciocniri pe secunda, ce ii plaseaza in momentul 0 al Universului.

Cruzime dictata de bani. Miza financiara a scandalului de la Letea
Cruzime dictata de bani. Miza financiara a scandalului de la Letea

Autoritatile si asociatiile pentru protectia animalelor si-au adus reciproc noi acuzatii in cazul cailor salbatici de la Letea, salvati in ultima clipa de abator.

Furtuna penala in paradisul coruptiei. Furturi de milioane de euro,
Furtuna penala in paradisul coruptiei. Furturi de milioane de euro, "autorizate"

Dupa descinderile de la punctele de frontiera terestre, procurorii anticoruptie au ajuns ieri si in Portul Constanta, dupa ce SRI si DNA au cercetat timp de mai multe luni schema de fraudare a statului cu marfuri aduse din China si Hong Kong.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.