S-a descoperit locul unde a inceput viata pe planeta Pamant. FOTO

Dealuri Antarctica

Apele de un albastru clar din Antarctica, ce poarta greutatea miilor de ani, sunt locul unde cercetatorii cred ca a inceput totul pe planeta noastra. Intr-un lac din Antarctica au fost gasite mai multe movile ce par venite dintr-o alta lume.

Space Daily: Aceste movile, "vorbesc" despre inceputul lumii si au fost create de niste bacterii numite stromatolite pe o perioada foarte lunga de timp; cercetatorii sunt de parere ca mii de ani au fost necesari pentru aparitia acestora.

Dealurile in miniatura sunt asemanatoare unor conuri supradimensionale, asemanandu-se cu primele structuri - ale caror fosile au fost studiate de oamenii de stiinta - si care au atestat inceputurile Pamantului.

Aceasta descoperire din lacul din Antarctica va fi de folos cercetatorilor care incearca sa inteleaga conditiile in care au aparut primele forme de viata de pe Terra. "Cand am descoperit aceste movile e ca si cum am fi fost martori la Geneza Pamantului", a declarat Dawn Sumner, geobiolog la Universitatea California.

Citește și
Noua specie de oameni
Cercetatorii, uluiti. S-a descoperit o noua specie de oameni
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Ria Novosti: Presedintele belarus il numeste "prost" pe Jose Manuel Barroso "Cand esti prost, esti prost. Sunt niste canalii. De aceea nu am nimic de spus despre acesti Barroso, acesti prosti, acesti boi si asa mai departe", a declarat el, potrivit biroului sau de presa. El a fost intrebat despre presiunile pe care presedintele Comisiei si fostul premier portughez le-ar fi exercitat asupra Ucrainei pentru ca Lukasenko, vizat de sanctiuni europene, sa nu fie invitat saptamana trecuta la Kiev la o conferinta privind catastrofa de la Cernobil, care a contaminat Belarusul. "In privinta prostilor ca Barroso, ei bine exista un anume Barroso in Portugalia, a fost inlaturat si deodata i s-a oferit un loc de munca la Comisia Europeana", a declarat Lukasenko. "Si nu dau cu adevarat atentie prostiilor functionarilor europeni", a declarat el.

Bloomberg: Nicolas Sarkozy, optimist in privinta rezultatului conflictului din Libia  "In privinta Libiei, suntem optimisti pentru ca opozitia libiana da dovada de un mare curaj si un mare control", a afirmat Sarkozy. In opinia lui, "lupta" insurgentilor este dusa "in fiecare zi cu mai multa eficienta". Seful statului francez a explicat ca nu poate sa prevada cat timp va dura acest conflict - "nu ghicesc in cafea", a declarat el - adaugand: "vrem ca libienii sa poata sa isi exprime dorinta de libertate".

Daily Mail: Intarzieri in Franta la trenurile Thalys, Eurostar si TGV Nord, dupa un furt de cabluri Dispozitivul care limiteaza viteza trenurilor a putut fi ridicat catre ora locala 8.15, potrivit unei purtatoare de cuvant a SNCF, care a anuntat o revenire la normal catre ora locala 10.00. Hotii au furat aproximativ 800 de metri de cabluri de semnalizare, in noaptea de luni spre marti, pe un sector de zece kilometri, la nivelul orasului Oignies, intre Douai si Lille, a precizat aceeasi sursa. Compania feroviara, care a descoperit furtul catre ora locala 2.30 (3.30, ora Romaniei), va depune plangere. De mai multe luni, o intensificare a furturilor de cabluri de cupru, utilizate pe liniile SNCF, a fost constatata in Franta, un fenomen direct legat de cresterea vertiginoasa a preturilor metalelor.

AFP: Rusia va propune la summitul G8 masuri pentru ameliorarea securitatii nucleare "Rusia se va exprima la summitul G8 din mai privind initiative concrete referitoare la consolidarea masurilor de securitate din centralele nucleare", a afirmat Medvedev, intr-un text publicat de Kremlin. Aceste masuri vor viza sa "creasca responsabilitatea tarilor care utilizeaza energia atomica", a adaugat Medvedev. Marti, presedintele rus si omologul sau ucrainean, Viktor Ianukovici, se vor intalni simbolic la locul catastrofei din 1986 si vor discuta masuri care trebuie luate pentru a ameliora securitatea nucleara si pentru a-i ajuta pe cei care au curatat zona dupa explozia de la centrala. La 26 aprilie 1986, la ora 1.23, reactorul numarul 4 al centralei de la Cernobil a explodat in cursul unui test de securitate, in urma unor erori de manipulare, provocand emisii de elemente radioactive cu o intensitate echivalenta cu cel putin 200 de bombe de la Hiroshima si contaminand o mare parte din Europa.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Neutrino. Limba in care vom vorbi cu extraterestrii
Neutrino. Limba in care vom vorbi cu extraterestrii

Daca vreodata ne vom intalni cu extraterestrii fata in fata, bariera lingvistica este una dintre problemele pe care oamenii de stiinta incearca sa o rezolve. Iar limbajul neutrino ar fi modalitatea ideala de comunicare.

Cercetatorii, uluiti. S-a descoperit o noua specie de oameni
Cercetatorii, uluiti. S-a descoperit o noua specie de oameni

Aceasta fotografie, deloc placuta ochiului, a lansat o mare controversa printre oamenii de stiinta. Craniul este al unui Malapa Hominid 1, despre care arheologii cred ca este o noua specie de oameni.

"Tara care nu doarme", vazuta din spatiu. FOTO unice facute de NASA

Ca un furnicar sub lupa. Asa arata Egiptul pe timpul noptii, vazut din spatiu. Este tara cu numarul cel mai mare de locuitori pe kilometrul patrat, iar fotografiata de undeva de sus pare tara care nu doarme niciodata.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.