Politicieni si fosti ofiteri de informatii implicati in traficul de combustibil

benzina

30% din PIB este nivelul la care a ajuns economia subterana. Marile afaceri „gri" se desfasoara sub protectie politica si juridica de la nivel inalt, desi lovesc bugetul statului si economia nationala.

Romania Libera: Traficul de combustibil aduce in fiecare an Romaniei pagube de 2 miliarde de euro. Suma este aproximativ egala cu gaura din bugetul national de pensii. Banii din comertul ilegal cu produse petroliere au alimentat ani de-a randul inclusiv conturile partidelor politice. In cele ce urmeaza va prezentam modul de organizare si functionare a afacerilor din acest domeniu, precum si metodele folosite pentru evitarea taxelor catre stat. Economia neagra este estimata la aproape 40 miliarde euro anual. Doar cu jumatate din aceasta suma am fi trecut criza fara nici un imprumut extern. Marile afaceri care ocolesc plata taxelor si impozitelor, desfasurate de multe ori sub protectie politica de la nivel inalt, au lovit puternic bugetul statului si au pus in pericol economia nationala. Din acest motiv, in vara anului trecut, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a adoptat un plan de masuri speciale pentru combaterea evaziunii fiscale.

Gandul: Cat de buna este BENZINA DIN ROMANIA Calitatea carburantilor vanduti in Romania a scazut in ultimele luni, ceea ce a dus la cresterea numarului de probleme tehnice ale masinilor, sustin reprezentantii transportatorilor. "Nu se respecta aditivarea, gasim, cand mergem la service, apa in rezervoare. Cifra octanica este mica, motiv pentru care creste consumul de carburanti. Carburantii au impuritati, sondele, jiglerele si filtrele sunt pline de mizerie. Trebuie facut ceva", a declarat pentru gandul Augustin Hagiu, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT). Transportatorii au depus miercuri o sesizare in acest sens la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANCP). Piese platite din propriul buzunar desi masina era in garantie "Am avut cazuri in care, desi masinile erau in garantie, patronii au platit din banii lor anumite piese si manopera, pentru ca service-urile au constatat ca problema este carburantul prost, deci ca nu e o defectiune a masinii. Nu stiu ce fac ei, pun apa in benzina, nu curata cum trebuie bazinele, dar sunt probleme mari si cu benzina, si cu motorina", a continuat Hagiu. Contactat de gandul, presedintele ANPC a declarat ca aceste controale au loc oricum, indiferent daca exista sau nu solicitari in acest sens.

Evenimentul Zilei: Arma antievaziune a taxarii inverse Taxarea inversa la cereale si plante tehnice, care a intrat in vigoare incepand cu 1 iunie, elimina o veriga din lantul slabiciunilor statului. Odata cu introducerea acestei masuri, care va fi aplicata pana la sfarsitul lunii mai din 2013, se restrang instrumentele cu care firmele evazioniste pot fenta statul. Gheorghe Ialomitianu, ministrul finantelor publice, a declarat ca, la noi, o mare parte din cereale si plante tehnice este achizitionata de la persoane fizice neplatitoare de TVA. "Pe lant, firmele dispar si statul era prejudiciat. Intermediarii vindeau catre exportatori, facturarea se facea fara TVA, solicitau rambursare de TVA, depuneau documente care atestau ca au facut exportul, dar pe lant, firmele care trebuiau sa plateasca TVA dispareau. Organele de control nu puteau sa respinga rambursarea celor care faceau exportul", a explicat Ialomitianu modul in care aveau loc ilegalitatile, citat de Agerpres.

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
"Estul salbatic" al afacerilor n-a disparut, s-a mutat in Moldova: Paradisul fiscal de peste Prut

Pentru un roman care a ratat oportunitatile de imbogatire ale anilor '90, Republica Moldova ar putea fi locul celei de-a doua sanse. Dar riscurile sunt pe masura.

Un singur oras din Romania
Un singur oras din Romania "trebuie neaparat vazut", conform celui mai cunoscut ghid turistic

Ghidul Verde Michelin a acordat unui singur oras din Romania trei stele, ceea ce inseamna punctajul maxim posibil.

4.8 lei pentru 1 euro - cursul normal, conform exportatorilor
4.8 lei pentru 1 euro - cursul normal, conform exportatorilor

Dupa o crestere pe timp de criza, afacerile exportatorilor sunt afectate puternic de aprecierea leului. Asociatiile reprezentantive anunta deja ca unele companii au trecut pe minus in aprilie si ar putea fi ingropate daca euro nu urca macar la 4,3 lei

Recomandări
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus, miercuri, semnăturile şi dosarul de candidatură la Consiliul județean Prahova.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.