Marius Petcu - "Regina" flagrantului

Spaga, mita, euro

Cazul de coruptie in cazul liderului sindical se adanceste. Banii pentru care a fost ridicat ar fi reprezentat, de fapt, ultima transa dintr-un total de aproape 200.000 euro care i‑ar fi fost promisi de catre omul de afaceri Petre Scrieciu.

Romania Libera: Aceleasi surse mai arata ca relatia dintre Petcu si societatile respective nu este noua, iar liderul CNSLR- Fratia ar fi primit lunar un comision de 20% din contractele obtinute de firme pe filiera sindicatelor. Surse apropiate anchetei mai sustin ca, in timpul flagrantului, Marius Petcu a cazut relativ usor in plasa procurorilor. Prinderea in flagrant a lui Marius Petcu a fost dublata ieri si de o serie de perchezitii. Procurorii DNA au descins inclusiv la sediul CNSLR-Fratia, dar si la cateva dintre locuintele liderului de sindicat. De altfel, Marius Petcu este unul dintre cei mai bogati sefi de sindicat din Romania, cu o avere care a intrat luna trecuta si in vizorul inspectorilor Agentiei Nationale de Integritate. La mijlocul lunii februarie, reprezentantii ANI l-au inclus pe Petcu in lista celor 15 lideri ale caror averi urmau sa fie cercetate cu prioritate.

Evenimentul Zilei: 40.000 de euro, o transa de spaga pentru sindicalistul Marius Petcu Potrivit unor surse judiciare, banii "incasati" ieri de Petcu ar fi reprezentat de fapt doar o transa dintr-o suma mai mare - 200.000 de euro. Tot ieri, anchetatorii DNA au facut perchezitii la sediul CNSLR-Fratia si la locuinta lui Marius Petcu. Banii ar fi fost ceruti de Marius Petcu, in calitate de membru in Consiliul de Administratie al SC SIND Romania SRL, unui om de afaceri caruia i-ar fi promis ca ii va acorda, in schimb, lucrari de renovare la mai multe imobile administrate de SIND. Petcu i-ar fi cerut insa afaceristului 20% din valoarea contractului de renovare a imobilelor respective. SIND Romania este o societate a centralelor sindicale, care detine baza de turism a sindicatelor, mai exact toate casele de odihna care au facut parte, inainte de 1989, din patrimoniul fostei Uniuni Generale a Sindicatelor din Romania (UGSR). Liderul CNSLR-Fratia este acuzat de luare de mita, iar la ora inchiderii editiei era inca audiat de procurori. In urma audierilor, anchetatorii urmeaza sa decida daca vor cere instantei un mandat de arestare pe numele lui Marius Petcu.

Gandul: Presedintele Federatiei Sanitas, Marius Petcu, retinut pentru 24 de ore de DNA. Sindicalistul a primit mita o vila in Predeal in valoare de 200.000 de euro # In perioada anilor 2009-2010, inculpatul Petcu Marius Grigore, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la directorul unei societati comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentand circa 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de executie lucrari. Contractul are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educatie, perfectionare si recreere - Snagov", pretul negociat al contractului fiind de 9.234.570 lei, fara TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fara TVA. # De asemenea, la data de 1 februarie 2011, Petcu Marius Grigore a primit, prin intermediar, un imobil tip vila situat in statiunea Predeal in valoare de circa 200.000 euro. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare.

StirileProTV: Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a fost retinut pentru 24 de ore Marius Petcu este presedintele CNSLR Fratia din 2000. O forta sindicala care are in spate peste 800.000 de oameni din toate domeniile de activitate, de la sanatate la cultura si aparare. Are 38 de federatii profesionale in subordine si anul acesta a contestat puternic guvenrul pentru taierea salariilor si pensiilor, ori noul cod al muncii. Petcu primeste un salariu pentru functiile pe care le detine. Mai exact aproape 130.000 de lei in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, aproape 87.000 de lei la CNSLR-Fratia, 8.700 de lei ca presedinte al IESS, peste 82.000 de lei ca presedinte de onoare al OAMMR, peste 14.000 de lei ca membru al consiliului administrativ la Sind Romania si peste 35.000 de lei ca membru in consiliul administrativ al unui post de televiziune. Detine actiuni la 5 firme dar are si o datorie de 180.000 euro, scadenta in 2022. In anul fiscal trecut a castigat 504.647, iar nevasta lui, tot sindicalista, alti 149.268 lei.

Citește și
Fukushima
Norul de la Fukushima ajunge in Romania
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat
Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Ce mostenire lasa Severin eurodeputatilor romani
Ce mostenire lasa Severin eurodeputatilor romani

Refuzul lui Adrian Severin de a-si da demisia din PE pune intr-o lumina nefavorabila nu doar PSD, ci intreg grupul de eurodeputati romani. Unii dintre colegii acestuia se tem ca le-ar putea fi ingreunat, pe viitor, accesul la unele functii.

Norul de la Fukushima ajunge in Romania
Norul de la Fukushima ajunge in Romania

Dupa o calatorie de peste 17.000 de kilometri, particulele radioactive emise de centrala nucleara avariata de la Fukushima vor ajunge astazi si deasupra Romaniei. Specialistii spun insa ca acestea nu reprezinta nici un risc pentru populatie.

Cum ajunge sa se scumpeasca de trei ori mancarea,de la granita pana pe raft
Cum ajunge sa se scumpeasca de trei ori mancarea,de la granita pana pe raft

In Romania, mancarea de import ajunge pe rafturile magazinelor cu un pret de pana la trei ori mai mare decat pretul cu care intra in vama, potrivit calculelor facute de gandul pe baza datelor de la Ministerul Agriculturii si INS.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.