Colegi de celula. Ce-i va spune Vintu lui Popa la intalnirea de 10 ani

Sorin Ovidiu Vantu

Sorin Ovidiu Vintu si prietenul lui, Nicolae Popa, artizanii Fondului National de Investitii, si-ar putea petrece sarbatorile pascale impreuna dupa o despartire de zece ani. Insa nu intr-un loc placut, comod si cald, ci intr-o celula de inchisoare.

Romania Libera: Arestarea lui SOV inaintea aducerii in tara a fostului director Gelsor, cel cu ajutorul caruia Sorin Ovidiu Vintu a pus la cale caderea jocului piramidal, nu este probabil intamplatoare. Motivul arestarii, santajarea lui Sebastian Ghita este doar continuarea logica a jocurilor periculoase pe care Sorin Ovidiu Vintu le-a facut in ultimii ani. Pana la alegerile din 2009, Vintu a incercat sa-si asigure linistea si libertatea prin ecuatii politice avantajoase cu politicieni gata sa primeasca spatiu de antena in schimbul imunitatii. Daca Mircea Geoana ar fi castigat batalia cu Traian Basescu, masinaria de presa a mogulului ar fi prosperat, alaturi de celelalte inginerii financiare pe care le facea. Datoriile la stat pe care le avea Realitatea si celelalte nereguli financiare gasite acolo l-au obligat insa pe Vintu sa-si dea televiziunea in franciza lui Sebastian Ghita. Artizanul Fondului National de Investitii a crezut ca va dormi linistit dupa aceasta afacere, numai ca Ghita are propriile interese politice si economice, asa ca a incercat sa transforme afacerea lui Vintu in propria sa jucarie, iar conflictul l-a adus pe Vintu pe culmile disperarii, dupa cum rezulta din stenogramele intalnirii fatale dintre cei doi.

Evenimentul Zilei: Vintu, catre Ghita: „Am impuscat sute, nu zeci, sute” Proba cea mai „grea” din dosarul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut aseara de procurori este o inregistrare a unei discutii in care acesta il ameninta pe Sebastian Ghita. Discutia a avut loc, pe 2 aprilie, intr-o benzinarie. „Ca tine, la modul cel mai serios, am ingropat prin dealurile de prin Moldova. (...) Eu nu glumesc cu astea. M-am gandit dupa aceea ca ai venit cu inima deschisa. Fii atent aici. Ti-au suierat gloantele pe la urechi. Ma refer la propriu. Cand ai vorbit de moarte ti-am spus sa nu vorbesti de ce nu stii. Deci batrane, la propriu m-am gandit!” , il avertiza Vintu pe Ghita.

Stirile ProTV: Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru santaj S-a inceput aceasta noua ancheta, dupa ce Vantu a fost reclamat pentru amenintari si santaj de un partener de afaceri. Miercuri seara, dupa ce s-au incheiat audierile, Sorin Ovidiu Vantu a fost purtat pe sus de bodyguarzi si dus in arestul Politiei Capitalei. Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, au dispus la data de 19 aprilie 2011 inceperea urmariri penale, iar, miercuri, retinerea inculpatilor Sorin Ovidiu Vintu si Cezar Ion Ilie, pentru santaj, informeaza Ministerul Public. Din probele administrate pana la acest moment procesual a rezultat ca, in perioada martie - aprilie 2011, sub amenintarea denuntarii unilaterale a unui contract de consultanta si management, Vintu a pretins partii vatamate Sebastian Ghita suma de 150.000 euro. In situatia neconformarii acestei cerinte, partea vatamata ar fi pierdut sume importante de bani.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Posibile atentate teroriste in Romania, dejucate de SRI si DIICOT
Posibile atentate teroriste in Romania, dejucate de SRI si DIICOT

Operatiunea desfasurata de DIICOT si SRI s-a concentrat pe perchezitionarea a 17 imobile, inclusiv unele unde se banuieste ca activistii islamici pregateau 
atentate teroriste.

Botis demisioneaza numai cu dezlegare de la ANI
Botis demisioneaza numai cu dezlegare de la ANI

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a avut la Palatul Victoria o discutie cu premierul Emil Boc, caruia i-a prezentat cazul ONG-ului bistritean care a luat fonduri europene si in care sotia lui, Ligia Botis, este consilier.

Scandalul
Scandalul "Poker": romanii isi retrag banii

Ca reactie la scandalul site-urilor de poker, multi jucatorii romani au decis sa nu-si mai tina banii in conturile companiilor de poker online, preferand sa ii retraga imediat ce au castigat sume de bani.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.