"Bate vantu' criza-n dunga, locatarii ni-i alunga".Blocul din Capitala unde nu locuieste decat un om

Casa constructie

Intr-un bloc ridicat langa Bucuresti bate vantul: are un singur locatar. Proprietarul spune ca nu cedeaza cladirea statului, care intentioneaza sa dea locuintele cu o chirie de 100 de euro pe luna.

Evenimentul Zilei: Marii dezvoltatori imobiliari reusesc cumva sa-si mai vanda din apartamente. Cei "mici", care au ridicat cateva blocuri de maximum cinci etaje, isi pun mainile in cap. Exemplele sunt elocvente. Intr-un bloc cu cinci etaje pierdut pe un camp din apropierea Prelungirii Ghencea sta un singur om. E vecin cu propria-i umbra. Cu toate acestea, proprietarul constructiei ar refuza sa concesioneze blocul catre ANL , dupa un proiect propus de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si gandit in doua directii. Una - ca romanii sa poata inchiria apartamentele nevandute pentru mai putin de 100 de euro pe luna; a doua – ca dezvoltatorii sa isi recupereze investitia. Daca accepta, investitorul ar urma sa primeasca, in timp, circa 450 de euro pe metrul patrat construit. Altfel spus, pentru un apartament de 70 mp, dezvoltatorul s-ar alege cu vreo 31.000 de euro de la stat, sub forma de redevente platite lunar, timp de cateva zeci de ani. Suma e considerata insa mica de dezvoltatori. Unii spun ca un pret potrivit ar fi de 600 de euro pe metrul patrat.

Romania Libera: E adevarat ca eolienele scumpesc kilowatt-ul? Pretul energiei electrice achitat de consumatori ar putea creste pana la sfarsitul anului cu 2% si cu inca 10% anul viitor ca rezultat al sprijinirii investitiilor in energie verde, prin utilizarea schemelor de certificate verzi. Presedintele Asociatiei Furnizorilor de Energie Electrica din Romania (AFEER), Ion Lungu, sustine ca la sfarsitul anului, energia produsa din surse eoliene ar putea duce la o crestere cu 2% a pretului final al electricitatii, iar prognoza de majorare cu inca 10% in 2012 este una realista. „La sfarsitul anului, ANRE va stabili valoarea finala a cotei care provine din certificate verzi. Inflenta in pret, la factura va fi 7-10 lei pe MWh, aproximativ o crestere de 2%. De asemenea, prognoza de 10% pentru 2012 este una realista daca avem in vedere ca aproape se va dubla capacitatea de productie eoliana. In plus, tot la sfarsitul anului vor fi aprobate modificarile la legea referitoare la producerea energiei din surse regenerabile de energie, prin care se vor da producatorilor doua certificate verzi in loc de unul pentru fiecare MWH eolian livrat”, ne-a declarat Ion Lungu.

Adevarul: Cum se va scumpi curentul fara rost Pentru a ne atinge tinta asumata in fata Uniunii Europene (38% din electricitatea consumata in 2020 sa provina din surse regenerabile, fata de 35% anul trecut), Romania acorda subventii investitorilor din acest sector, sub forma certificatelor verzi. Pana acum, pentru fiecare MWh livrat in retea, producatorii primeau un certificat verde, pe care il vand pentru un castig in plus. O noua legislatie, care va fi aplicata din aceasta luna, dubleaza numarul certificatelor pentru energia eoliana. Problema este ca aceste subventii sunt suportate de catre consumatorii finali, inclusiv de populatie. In total, pana in 2030, producatorii de energie verde vor primi subventii in valoare de 80 de miliarde de lei. Noua legislatie a fost avizata recent de Comisia Europeana, care a cerut Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE) sa monitorizeze anual piata, iar, in cazul in care se constata ca profitul companiilor este prea mare, sa reduca numarul de certificate.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
"Slujba mea este sa vad cum mor visurile". Cele mai detestate joburi din lume

Compromisul merge mana in mana cu criza. Aceste doua concepte au fost exploatate la maximum de sefi in aceasta perioada de neliniste economica, iar angajatii au muncit in plus, desi asta nu s-a vazut la final de luna.

Esti tanar si iubesti distractia? Vezi TOP 5 cele mai cool tari de pe planeta
Esti tanar si iubesti distractia? Vezi TOP 5 cele mai cool tari de pe planeta

30.000 de tineri au participat la un sondaj privitor la cele mai cool tari din lume la capitolul distractie si viata de noapte. Daca doriti sa va distrati si sa va bucurati de tinerete, Belgia este tara pe care trebuie sa o ocoliti, potrivit sondajului.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.