Zgonea nu a aflat inca daca mai e sau nu membru PSD. "Maine - poimaine ne trezim ca domnul Dragnea e dat afara din partid"

×
Codul embed a fost copiat

Pana de curand numarul 2 in Partidul Social-Democrat, Valeriu Zgonea nu mai stie acum nici macar daca mai face parte sau nu din PSD dupa ce l-a contestat pe Liviu Dragnea

Deputatii PSD au votat marti, in unanimitate, sa il inlature pe Valeriu Zgonea si din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Mai multi lideri social-democrati, printre care si Liviu Dragnea, cred ca Victor Ponta este cel mai potrivit pentru sefia deputatilor, in locul lui Zgonea. Liberalii sustin ca aceasta varianta ar duce la blocarea luptei anticoruptie.

Presedintele Camerei Deputatilor, a declarat marti ca nu a primit niciun document oficial privind excluderea sa din Partidul Social Democrat, care teoretic a fost decisa inca de pe 27 aprilie. Totul a inceput de la faptul ca Zgonea a criticat decizia liderului PSD de a nu demisiona dupa ce a fost condamnat in Dosarul Referendumului, spunand ca in acest conditii partidul se indreapta "spre prapastie", problemele lui Dragnea afectand imaginea PSD, in opinia presedintelui executiv.

Insa, desi excluderea a fost decis inainte de Paste, acum vorbindu-se despre inlocuirea lui Zgonea de la conducerea Camerei deputatilor, fostul numar 2 din partid sustine ca nu a primit nicio decizie oficiala. "Este important pentru fiecare dintre noi sa vedem ce se intampla in interiorul unui partid si cum foarte usor un membru de partid, care isi exprima opinia, poate fi sanctionat. In rest, si eu astept din partea conducerii PSD, pe care o respect, o decizie, un document care sa ne explice tuturor, si dvs si fostului membru al PSD Valeriu Zgonea, cum poate fi sanctionata libertatea de expresie in 2016 intr-un partid democratic in Romania. Ca, maine - poimaine, ma gandesc ca, asa cum am fost dat afara, si presedintele partidului poate fi dat afara atunci cand exprima o alta opinie decat cea a Comitetului Executiv National, si atunci inseamna ca ceva este in neregula cu statutul nostru. Daca sute de mii de oameni te voteaza si ceilalti te sanctioneaza pentru ca ai o alta opinie exprimata in interior si respectand toate procedurile statutare... Ai venit de bunavoie in partid, te-au validat ca membru al partidului", a declarat Zgonea la Parlament.

Intrebat de jurnalisti daca apreciaza ca fiind nelegala decizia privind excluderea sa din PSD, Zgonea a invocat aceeasi lipsa a unui document. "As putea sa discut cu dvs pe un document daca si eu si dvs l-am avea. Aveti un comunicat de presa? Nici eu nu il am. Cand o sa-l am, o sa discutam. Deocamdata eu v-am prezentat un articol (pe Facebook - n.r.) ca sa vada opinia publica cum se aleg oamenii intr-un congres cu cateva mii de reprezentanti ai PSD, cum se alege o conducere si cum este validat presedintele partidului. Pe cale de consecinta, maine - poimaine ne trezim ca dl Dragnea e dat afara din partid pentru ca are o alta opinie contrara membrilor Comitetului Executiv National", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Citește și
liviu dragnea
Scandal fara precedent in PSD: numarul 2 ataca numarul 1. Dragnea a anuntat cand ar putea renunta la sefia partidului
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Anterior, Zgonea a postat marti pe pagina sa de Facebook un articol din Statutul PSD, care se refera in esenta la atributiile pe care le are congresul, intre aceasta fiind si revocarea presedintelui executiv. "Acum, ca a trecut Saptamana Patimilor si am petrecut in familie Sfintele sarbatori de Pasti, e momentul sa nu uitam de valori, inclusiv in politica. Legalitatea e una din aceste valori, haideti sa ne uitam putin la legalitatea deciziei de saptamana trecuta (art. 120 din Statut)", a scris el pe pagina de socializare.

Victor Ponta i-ar putea lua locul lui Valeriu Zgonea

Victor Ponta ar putea fi urmatorul sef al Camerei Deputatilor.

Marian Neacsu, deputat PSD, chestor al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor: "Am incercat sa obtin un punct de vedere de la domnul Ponta, nu mi l-a dat. Eu, personal, l-as sustine pe Victor."

Victor Ponta, deputat PSD: "O sa discutam si o sa luam decizii impreuna, intelepte. Am discutat cu Liviu tot ceea ce este bine pentru PSD si pentru alegatorii nostri."

Liberalii au reactionat marti. Ei nu il sustin pe fostul premier, care este trimis in judecata in dosarul Turceni-Rovinari, alaturi de Dan Sova.

Alina Gorghiu: "Pe oricine va propune PSD pentru aceasta functie, in cazul demiterii lui Zgonea, va trebui sa indeplineasca o conditie: sa aiba, daca nu o condamnare, macar un dosar penal sau sa fie un sustinator al platformei anti-justitie. De fapt, miza PSD legata de presedintia Camerei Deputatilor este de a crea o situatie politica prin care sa blocheze lupta impotriva coruptiei si sa ii scape basma curata pe cei anchetati in prezent."

Conform regulamentului, Biroul Permanent va stabili data sedintei in care se va vota in plen, prin vot secret, cu bile, revocarea presedintelui Camerei Deputatilor.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Valeriu Zgonea, exclus din PSD:
Valeriu Zgonea, exclus din PSD: "Este ca pe vremea Inchizitiei". Partidul vrea sa-l lase si fara sefia Camerei Deputatilor

In saptamana patimilor, PSD l-a dat afara din partid pe Valeriu Zgonea. Iar dupa Paste, chiar in Saptamana Luminata, social-democratii vor sa il lase si fara sefia Camerei Deputatilor.

Scandal fara precedent in PSD: numarul 2 ataca numarul 1. Dragnea a anuntat cand ar putea renunta la sefia partidului
Scandal fara precedent in PSD: numarul 2 ataca numarul 1. Dragnea a anuntat cand ar putea renunta la sefia partidului

Se agita apele in PSD dupa condamnarea definitiva a lui Liviu Dragnea la doi ani cu suspendare in dosarul "Referendum".

Cine este
Cine este "ofiterul acoperit" care ar vrea sa preia PSD. Acuzatiile lui Ponta la adresa unui vicepresedinte al partidului

O postare a lui Victor Ponta referitoare la partidul pe care l-a condus pana de curand a starnit reactii aprinse.

Recomandări
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local sâmbătă dimineaţa, notează AFP.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.