Viorica Dăncilă, schimb de opinii cu Manfred Weber despre situaţia din România

viorica dancila
gov.ro

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată în vizită la Bruxelles, s-a întâlnit marţi cu liderul Grupului Partidului Popular European, Manfred Weber, ocazie cu care a avut loc "un schimb deschis de opinii" cu privire la situaţia din România.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la întrevedere au participat şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi europarlamentarul Dan Nica.

Executivul precizează că în cadrul convorbirilor au fost abordate dosarele de actualitate de pe agenda europeană, în perspectiva preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la începutul anului viitor. Totodată, premierul a prezentat stadiul pregătirilor desfăşurate de către autorităţile de la Bucureşti, "asigurând asupra cooperării strânse cu Parlamentul European în vederea finalizării dosarelor legislative şi asigurării unui mandat de succes", conform comunicatului.

De asemenea, premierul Dăncilă a avut "un schimb deschis de opinii cu interlocutorul său cu privire la situaţia din România, în perspectiva dezbaterii care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie, subliniind disponibilitatea sa şi a Guvernului pentru un dialog deschis cu reprezentanţii instituţiilor europene pe toate subiectele de interes", precizează Guvernul.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Potrivit Executivului, premierul a reafirmat şi cu această ocazie "ataşamentul Guvernului României faţă de principiile şi valorile democratice". Totodată, Dăncilă a arătat că răspunsul la provocările cu care se confruntă proiectul european în prezent poate fi găsit prin demonstrarea solidarităţii între statelor membre şi nu prin crearea unor noi clivaje în interiorul Uniunii, se mai arată în comunicat.

Marţi, Dăncilă a avut o întrevedere şi cu preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Udo Bullmann.

Anterior, Guvernul menţiona că întrevederile se înscriu în seria de contacte pe care şefa Executivului din România le are, în aceste zile, la Bruxelles, cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Dragnea a venit cu Dancila la declaratii, dar n-a lasat-o sa spuna nimic. ”Haideti!”
Dragnea a venit cu Dancila la declaratii, dar n-a lasat-o sa spuna nimic. ”Haideti!”

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a venit cu premierul Viorica Dancila la declaratii, insa nu i-a permis sa faca vreo precizare sau sa raspunda la intrebarile jurnalistilor.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.