Doina Pana s-ar putea intoarce in Guvern la 3 ani de la episodul "Ce faci fa, Doina, aveai chef de niste inundatii?"

doina pana
Inquam

Doina Pana, nominalizata sa conduca Ministerul Apelor si Padurilor, are 60 de ani, este vicepresedinte PSD si se afla la al doilea mandat de deputat de Bistrita-Nasaud.

De profesie inginer electrotehnist, ea a lucrat in invatamant de 34 de ani si a mai fost ministru in Guvernul Ponta.

Doina Pana s-a nascut pe data de 16 mai 1957, in comuna Matei, judetul Bistrita-Nasaud, este vaduva si are un baiat. Ea a absolvit in 1981 Facultatea de Electrotehnica, specializarea inginer electrotehnist, la Universitatea Politehnica Bucuresti, iar in 1990 a obtinut un certificat definitivare in invatamant. Din 1996 si pana in 2005 a dobandit certificate grad didactic I si II, un certificat stagii de formare profesori si manageri PHARE, precum si certificatul “Scrierea propunerilor de finantare europene”. Social-democrata mai detine un atestat in limba franceza, un certificat ECDL si unul in “Elaborarea si managementul proiectelor”.

In 2008, Doina Pana a absolvit Facultatea de Stiinte Juridice din cadrul Universitatii de Vest “Vasile Goldis” Arad, urmand ulterior cursurile de master in “Administratie publica in contextul legislatiei actuale”. Ea si-a inceput activitatea profesionala la Fabrica de Hartie “Bistrita” din Prundu Bargaului, unde a lucrat intre anii 1981-1983. De 34 de ani, Doina Pana a lucrat in invatamant peste 34 de ani, din 2002 fiind director adjunct la Colegiul Tehnic Infoel Bistrita. In 2004, social-democrata a detinut functia de inspector resurse umane la Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, iar in 2009 a fost secretar de stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. De asemenea, din iunie 2004 pana in februarie 2009, Pana a fost consilier judetean la Bistrita-Nasaud, functie la care a revenit din iunie 2012.

Ea a devenit membru PSD in urma cu 13 ani, in prezent fiind deputat la al doilea mandat si vicepresedinte al formatiunii. Ea este si presedintele organizatiei judetene de femei din cadrul PSD Bistrita-Nasaud si vicepresedinte la nivel national al OFSD.

Citește și
marcel ciolacu
Marcel Ciolacu, propunerea de vicepremier, ar fi participat la o vanatoare cu Omar Hayssam
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Doina Pana a fost, in perioada 4 martie - 13 decembrie 2014, ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura in Guvernul Ponta.

In aprilie 2014, Doina Pana a intrat in atentia publicului dupa ce presa a relatat ca, intr-o vizita facuta la zonele inundate din judetul Teleorman, premierul de la acea vreme Victor Ponta i s-ar fi adresat spunand: "Tu ce faci, fa, Doina, aici? Aveai chef de niste inundatii?". Ea a precizat ulterior ca Ponta nu i s-a adresat niciodata cu "fa", prim-ministrul folosind sintagma "mai".

De asemenea, din 21 decembrie 2012 si pana in martie 2014, ea a fost ministru delegat pentru Dialog social. La data de 26 februarie 2014, in urma demisiei ministrilor PNL din Guvernul Ponta II, Doina Pana a preluat, la propunerea premierului, interimatul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere, social-democrata detine un teren intravilan cu o suprafata de 1.500 mp, un apartament in Bistrita si unul in Cluj-Napoca, precum si o casa de vacanta in Bistrita Bargaului.

Pana are si un depozit bancar de peste 37.000 de lei deschis in acest an. La venituri, ea a declarat indemnizatia de la Camera Deputatilor de 64.812 lei, precum si 3.400 lei obtinuti din inchirierea unor spatii.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Liviu Pop, senatorul care s-a operat la
Liviu Pop, senatorul care s-a operat la "genunche", propus sa preia Educatia pentru a doua oara in cariera

Senatorul PSD, Liviu Pop, preia pentru a doua oara portofoliul Educatiei.

Marcel Ciolacu, propunerea de vicepremier, ar fi participat la o vanatoare cu Omar Hayssam
Marcel Ciolacu, propunerea de vicepremier, ar fi participat la o vanatoare cu Omar Hayssam

Presedintele PSD Buzau, deputatul Marcel Ciolacu, propus "vicepremier cu probleme speciale”, este membru fondator al PSD si a ocupat pe rand toate functiile la nivelul organizatiei de tineret, organizatiei municipale si organizatiei judetene a PSD Buzau.

UDMR anunta ca va vota Guvernul Tudose fara nicio pretentie. Kelemen Hunor:
UDMR anunta ca va vota Guvernul Tudose fara nicio pretentie. Kelemen Hunor: "Ce dracu' sa cerem?"

Presedintele UDMR, Klemen Hunor, a anuntat miercuri ca parlamentarii formatiunii pe care o conduce vor vota joi pentru investirea Guvernului Tudose.

Guvernul Tudose: Shhaideh vicepremier si la Dezvoltare, Lia Olguta se intoarce la
Guvernul Tudose: Shhaideh vicepremier si la Dezvoltare, Lia Olguta se intoarce la "Munca". Cand va fi votul in Parlament

PSD a anuntat marti propunerile pentru componenta noului guvern care va fi condus de premierul desemnat Mihai Tudose. Liderii PSD s-au reunit in Comitetul Executiv al partidului pentru a decide cine va prelua fiecare portofoliu.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.