Vicepresedintele american, Joe Biden, l-a sunat pe Victor Ponta. Ce au discutat cei doi la telefon

Victor Ponta

Victor Ponta a avut, marti, o discutie telefonica cu vice-presedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la initiativa acestuia, privind parteneriatul strategic si securitatea internationala, inclusiv situatia din Afganistan.

"La data de 21 octombrie 2014, prim-ministrul Romaniei Victor Ponta a avut o convorbire telefonica cu vice-presedintele Statelor Unite ale Americii Joseph Biden, la initiativa acestuia. Cei doi inalti oficiali au discutat despre modalitatile de dezvoltare a Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii. Au fost abordate, in cadrul dimensiunii politico-militare si de securitate a Parteneriatului Strategic, teme actuale de pe agenda de securitate internationala, inclusiv problematica situatiei din Afganistan si pregatirea Misiunii "Resolute Support" a NATO care va inlocui Misiunea ISAF incepand cu anul 2015", se arata intr-un comunicat.

Sursa citata mai precizeaza ca premierul Victor Ponta a reafirmat faptul ca Romania este si va ramane un partener strategic de incredere al SUA, precum si determinarea partii romane pentru consolidarea si dezvoltarea in continuare a Parteneriatului Strategic bilateral.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Criza in PSD. Ce functii ocupau in partid Sova, Vanghelie si Ghita, cei pe care Victor Ponta
Criza in PSD. Ce functii ocupau in partid Sova, Vanghelie si Ghita, cei pe care Victor Ponta "i-a autosuspendat"

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlamentul Romaniei si spune ca vrea ca justitia sa faca dreptate. Discutiile inregistrate de procurori, in care Hrebenciuc stabileste viitorul partidului cu Dan Sova, au provocat o intalnire de urgenta a sefilor PSD.

"Nu l-am injurat pe Ponta, am zis fir-ati ai dracu' voi astia doi". Ce spune Vanghelie despre inregistrarea din tabloide

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost filmat in timp ce, plin de furie, ataca masina unor paparazzi, iar apoi ii injura si ii ameninta pe acestia.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.