Vanghelie: Cel mai mare castig pentru PSD ar fi ca Ponta sa plece. Lumea se roaga sa scape naibii de el

Ultimul update: Sambata 11 Martie 2017 07:15
Data publicarii: Miercuri 08 Martie 2017 16:33
Categorie: Politic
Marian Vanghelie

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat, miercuri, ca cel mai mare castig pentru PSD ar fi ca Victor Ponta sa plece, precizand ca "lumea se roaga sa scape naibii de el”.

Vanghelie a precizat ca acum Ponta spune ca Liviu Dragnea nu-l lasa sa vorbeasca, dar a uitat ca el a fost primul care a inceput "cu gunoaiele astea”, pentru ca atunci cand a fost la conducerea PSD, nici el nu a lasat oamenii din partid sa vorbeasca.

„M-am rugat la Dumnezeu sa aiba grija de Ponta. Daca tot vrea sa plece, saracul, sa nu aiba probleme, pentru ca eu nu-i doresc probleme, Dumnezeu il va ajuta. El nu a facut belele, nu a arestat, nu a facut nenorociri ca domnul Oprea...Eu m-am rugat la Dumnezeu, cat am stat in sala, sa aiba grija de el si abia in al doilea rand pentru mine. Doar Dumnezeu il mai poate salva, este singurul.

Spune ca nu-l lasa Dragnea sa vorbeasca. Dar el a lasat pe cineva in partid sa vorbeasca? Nu a fost el primul care a inceput cu gunoaiele astea? Cel mai mare castig pentru PSD ar fi ca Ponta sa plece. N-au curaj oamenii sa va spuna, eu vorbesc zi de zi cu multi dintre ei. Lumea se roaga sa scape naibii de el”, a spus Marian Vanghelie, la iesirea de la Tribunalul Bucuresti, unde a fost prezent la judecarea dosarului sau de coruptie.

Fostul vicepresedinte PSD Marian Vanghelie a mai spus ca Ponta a nenorocit partidul si deciziile pe care le lua acesta erau fara consultarea Biroului Executiv.

Plecarea lui Ponta este naturala. Lui nu-i convine ca i se intampla mult prea putin decat ce a facut el partidului. A nenorocit partidul. El a stat vreodata sa discute cu cineva la masa? El a bagat Biroul national Executiv in seama? Ne spunea ca asa trebuie si arata in sus, ca institutiile…”, a adaugat Vanghelie.

El a precizat ca Ponta nu a fost marginalizat, ci Liviu Dragnea l-a lasat sa se marginalizeze singur.

Intrebat daca Ponta mai poate avea vreo cariera politica in afara PSD, Vanghelie a spus ca „poate in Turcia”.

Ati vazut ca si-a lasat si barbita. Cand sta in Turcia, vine cu barbita. Eu am inteles - acuma, nu sunt sigur, ca sa nu va spun o minciuna - ca a trecut la musulmani. Nu stiu de ce, motivele (...) acum verificati si dumneavoastra. El are multe formule si motive de a trece la musulmani. (…) Eu v-am spus destul, niciodata nu vorbesc decat in cunostinta de cauza. Ca sauditii, isi lasa barba cand e plecat in Turcia”, a mai spus Vanghelie.

Fostul prim-ministru Victor Ponta a anuntat, miercuri, la Parlament, ca isi depune demisia in alb din PSD, pe care o va trimite presedintelui Liviu Dragnea.

Marian Vanghelie a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in iulie 2015, pentru suspiciuni privind savarsirea a noua fapte de luare de mita si abuz in serviciu si sapte fapte de spalare de bani.

In acelasi dosar sunt judecati Mircea Sorin Niculae, varul lui Vanghelie si administrator al mai multor societati comerciale, Sorin stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL si omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentand un "comision" de 20% din valoarea contractelor de oferite de Primarie firmelor controlate de Marin Dumitru.

In conditiile in care costurile reale de executie a lucrarilor, si implicit valoarea efectiva a acestor lucrari, au fost de cel mult 60% din valoarea contractelor, prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5 prin activitatea infractionala a lui Marian Vanghelie a fost estimat de anchetatori la 295.207.000 de lei.
 

Marian Vanghelie Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Premierul Grindeanu crede ca Ponta trebuie sa ramana in PSD:

Premierul Grindeanu crede ca Ponta trebuie sa ramana in PSD: "El a condus unele dintre cele mai performante guverne"

usr

Platforma România 100: Referendumul USR nu are nicio legătură cu noi. Cioloş nu are de gând să preia vreun partid

Nicuşor Dan: Nu mă întorc într-un partid care se poziţionează altfel decât am vorbit în campania electorală

Referendum în USR: Uniunea nu va susţine iniţiativa Coaliţiei pentru Familie. Votul a fost strâns

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne

Carmen Dan, despre dispariţia lui Morgenstern: Nu îmi dau demisia

Răspunsul ANI referior la posibila incompatibilitate a funcțiilor lui Adrian Țuțuianu

USR a depus o plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea