Un vicepresedinte PSD Iasi ii cere demisia lui Mihai Chirica de la conducerea filialei: "Si-a tradat partidul"

Ovidiu Laicu

Vicepresedintele PSD Ovidiu Laicu sustine, intr-un comunicat de presa, ca solicita demisia de onoare din functia de presedinte interimar al PSD Iasi a lui Mihai Chirica.

Laicu mai spune ca, printr-un memoriu adresat conducerii centrale a PSD, a propus Biroului Permanent National al partidului, suspendarea din functia de vicepresedinte al PSD a lui Mihai Chirica.

Am formulat aceste solicitari tinand cont de incalcarile repetate si cu buna stiinta ale statutului PSD, concomitent cu pozitiile sale publice ostile partidului. Domnul Chirica nu a respectat regula jocului democratic in interiorul PSD, fiind mai degraba preocupat sa devina vedeta a propagandei de dreapta. Daca ar fi sa recurg la limbajul sportiv, domnul Chirica in loc sa lupte cu echipa a marcat autogol dupa autogol. Si l-au felicitat doar adversarii”, afirma vicepresedintele PSD Iasi, Ovidiu Laicu, potrivit News.ro.

El adauga ca ”nimeni si nimic nu l-a mandatat pe domnul Chirica sa se exprime public si in numele organizatiei PSD Iasi impotriva propriului partid, impotriva liderilor partidului siimpotriva Guvernului format de PSD”.

”Toate declaratiile sale publice, de la prima propunere de premier (pentru carea si votat in BPN) si pana in momentul de fata, au adus prejudicii grave imaginii si prestigiului PSD si au alimentat din plin propaganda de dreapta ostila PSD. Mai grav, au accentuat impresia unei fracturi in PSD si a creat confuzie in randul activului PSD. Nu cred ca este exagerata afirmatia ca, in momente dificile, si-a tradat partidul care i-a oferit functii importante si l-a facut primar, urmarind doar scopuri personale si lasand de inteles ca faceun joc duplicitar”, sustine Ovidiu Laicu.

Citește și
mihai chirica
Primarul Iasiului, despre cazul in care OUG 14 ar fi respinsa in Parlament: "Ar fi o sinucidere in masa pentru PSD"
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Vicepresedintele PSD Iasi considera ca Mihai Chirica nu mai este o persoana reprezentativa pentru PSD intrucat, prin comportamentul demonstrat public, el s-a reprezentat doar pe sine, si nu partidul.

Asa cum a catadicsit sa iasa din cadrul organizat al partidului si sa nu respecte decizia majoritatii colegilor din partid, asa trebuie sa renunte la functiile detinute in partid pe care le-a compromis iremediabil”, afirma Ovidiu Laicu.

Conducerea PSD Iasi nu a decis vineri in Comitetul Executiv Judetean al filialei nici o sanctiune fata de liderul organizatiei, Mihai Chirica, dupa declaratiile critice ale acestuia la adresa sefilor PSD de la centru, Chirica sustinand ca PSD Iasi este o filiala unita.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Parlament, ca organizatia de Iasi va decide in privinta excluderii lui Mihai Chirica din partid, parlamentarii si edilii de acolo sustinand in continuare Guvernul Grindeanu si conducerea partidului.

De asemenea, intrebat daca Mihai Chirica risca sa fie exclus din PSD, Liviu Dragnea a spus: „Asta trebuie sa hotarasca organizatia de acolo. Poate isi doreste asta, dar nu vreau sa discut subiectul acum”.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Mihai Chirica, primarul PSD al Iasiului:
Mihai Chirica, primarul PSD al Iasiului: "E nevoie de un nou leadership in partid". Ce spune despre OUG 13 si Dragnea

Mihai Chirica, vicepresedinte PSD, primar al Iasiului si principalul contestatar al OUG 13 in partidul de guvernamant, sustine ca epoca de glorie a lui Liviu Dragnea a apus.

Primarul Iasiului, despre cazul in care OUG 14 ar fi respinsa in Parlament:
Primarul Iasiului, despre cazul in care OUG 14 ar fi respinsa in Parlament: "Ar fi o sinucidere in masa pentru PSD"

Primarului Iasiului, Mihai Chirica, a declarat vineri, intr-un interviu acordat RFI, ca ar fi „o sinucidere in masa” si „o lovitura aproape letala” pentru PSD daca parlamentarii social-democrati ar respinge OUG 14.

Liviu Dragnea:
Liviu Dragnea: "PSD a pierdut in sondaje 2-3 procente, nu 23%." Ce spune despre excluderea lui Mihai Chirica

Liviu Dragnea a declarat miercuri, la Parlament, ca organizatia de Iasi va decide in privinta excluderii lui Mihai Chirica din partid, parlamentarii si edilii de acolo sustinand in continuare Guvernul Grindeanu si conducrerea partidului.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat
Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat

Surse din interiorul coaliției de guvernare PSD-PNL afirmă că, în discuția de luni, PSD l-a propus pe Cristian Popescu Piedone candidat comun la Primăria Generală, dar liberalii au refuzat să susțină această variantă.