Un deputat PNL vrea sa le scurteze concediul senatorilor: a cerut sesiune extraordinara pentru "legea darii in plata"

Ultimul update: Duminica 10 Ianuarie 2016 07:11
Data publicarii: Joi 07 Ianuarie 2016 19:04
Categorie: Politic

Un deputat vrea sa le scurteze senatorilor vacanta de iarna. Liberalul, Daniel Zamfir i-a cerut lui Calin Popescu Tariceanu sa convoace Senatul, in sesiune extraordinara pentru a dezbate asa numita lege a darii in plata.

In decembrie anul trecut, presedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii care le permite datornicilor sa isi incheie socotelile cu bancile, renuntand la casele puse garantie.

Cel care a propus legea darii in plata sustine ca dramele datornicilor la banci trebuie oprite, asa ca ii cheama pe senatori din concediu.

Daniel Zamfir, deputat PNL: "Saptamana trecuta, s-a mai sinucis inca un om in judetul Cluj, iar un altul s-a mutat efectiv in padure, pentru ca i-a fost luata casa. Daca nici in aceasta situatie nu e cazul de sesiune extraordinara, atunci cand? Am solicitat presedintelui Senatului sa convoace Biroul Permanent in vederea unei sesiuni extraordinare a Senatului Romaniei"

Contactat de Stirile PROTV, seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca va discuta cu membri Biroului Permanent, iar saptamana viitoare ar putea lua o decizie pentru o eventuala sesiune extraordinara. Daca va fi luata o decizie de convocare, senatorii se pot reuni in sesiune extraordinara in ultimele doua saptamani ale lunii ianuarie. De la 1 februarie, ei revin oficial din concediu.

Modificarea pregatita de alesi dupa ce Iohannis a cerut reexaminarea "Darii in Plata". Cine nu va mai putea beneficia de lege

Ca va fi sau nu sesiune extraordinara, deputatul stie deja cum va modifica legea darii in plata pentru a fi votata de Parlament si promulgata de Klaus Iohannis.

Daniel Zamfir, deputat PNL: "Trebuie sa facem o delimitare foarte clara intre persoanele fizice consumatori si persoanele fizice profesionisti, cei care au luat credite pentru a face afaceri. Stabilind termenul clar de consumator, ii excludem pe profesionisti, deci legea se va aplica acelor persoane care si-au luat credite pentru locuinte, nu pentru afaceri"

Ajunsa pe masa presedintelui, legea a facut cale intoarsa pe 18 decembrie. Klaus Iohannis a anuntat atunci ca este de acord cu ea, insa a cerut clarificari pentru beneficiarii ei. Pe de alta parte, bancherii au spus tot timpul ca intrarea in vigoare a darii in plata ar putea dauna sistemului bancar romanesc. Argumentele pro si contro vor fi aduse in Parlament, fie in sesiunea extraordinara, fie in cea ordinara, cand se reiau dezbaterile si votul asupra legii.


 

Amenintarea lansata de parlamentari, in cazul in care se va aplica legea anti-fumat. Ce alt viciu vor sa interzica

Amenintarea lansata de parlamentari, in cazul in care se va aplica legea anti-fumat. Ce alt viciu vor sa interzica

Bogdan Chiritoiu

Președintele Consiliului Concurenței, după ce Petre Daea l-a făcut „păun între găini”: Sunt un funcționar cenușiu al statului

Tudose și Bădălău au ironizat ”statul paralel”: ”Nu înţeleg conceptul, sincer”

Mihai Tudose și Liviu Pop, afirmații contradictorii pe tema manualelor școlare

Tudose face promisiuni IT-iștilor că nu vor avea salarii mai mici: Problema este în curs de rezolvare

Ministrul Justiției îi ia partea lui Tăriceanu, în scandalul cu DNA: Este vorba despre o libertate de exprimare

PNL cheamă cetățenii să facă un lanț uman în jurul Parlamentului, în semn de susținere a moțiunii de cenzură

petre daea

Scene hilare la Guvern. Daea, despre scumpirea ouălor: "Preşedintele Consiliului Concurenţei nu este păun printre găini"

Petre Daea cere Consiliului Concurenței să cerceteze de ce s-au scumpit ouăle: Nu putem fi stană de piatră

"Pluton de execuţie a puterii judecătorești". Presat de Dragnea și Tăriceanu, Iordache modifică legile justiției

Tăriceanu: „În mod clar și lipsit de echivoc”, pe agenda coaliției nu este suspendarea lui Iohannis

Dezbaterea moțiunii de cenzură depusă de PNL va fi dezbătută și votată joi

Iohannis, cu trenul la Ploiesti. Reacția președintelui când a fost întrebat dacă și-a luat bilet