Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Un deputat PNL vrea sa le scurteze concediul senatorilor: a cerut sesiune extraordinara pentru "legea darii in plata"

Embed:

Un deputat vrea sa le scurteze senatorilor vacanta de iarna. Liberalul, Daniel Zamfir i-a cerut lui Calin Popescu Tariceanu sa convoace Senatul, in sesiune extraordinara pentru a dezbate asa numita lege a darii in plata.

In decembrie anul trecut, presedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii care le permite datornicilor sa isi incheie socotelile cu bancile, renuntand la casele puse garantie.

Cel care a propus legea darii in plata sustine ca dramele datornicilor la banci trebuie oprite, asa ca ii cheama pe senatori din concediu.

Daniel Zamfir, deputat PNL: "Saptamana trecuta, s-a mai sinucis inca un om in judetul Cluj, iar un altul s-a mutat efectiv in padure, pentru ca i-a fost luata casa. Daca nici in aceasta situatie nu e cazul de sesiune extraordinara, atunci cand? Am solicitat presedintelui Senatului sa convoace Biroul Permanent in vederea unei sesiuni extraordinare a Senatului Romaniei"

Contactat de Stirile PROTV, seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca va discuta cu membri Biroului Permanent, iar saptamana viitoare ar putea lua o decizie pentru o eventuala sesiune extraordinara. Daca va fi luata o decizie de convocare, senatorii se pot reuni in sesiune extraordinara in ultimele doua saptamani ale lunii ianuarie. De la 1 februarie, ei revin oficial din concediu.

Ca va fi sau nu sesiune extraordinara, deputatul stie deja cum va modifica legea darii in plata pentru a fi votata de Parlament si promulgata de Klaus Iohannis.

Daniel Zamfir, deputat PNL: "Trebuie sa facem o delimitare foarte clara intre persoanele fizice consumatori si persoanele fizice profesionisti, cei care au luat credite pentru a face afaceri. Stabilind termenul clar de consumator, ii excludem pe profesionisti, deci legea se va aplica acelor persoane care si-au luat credite pentru locuinte, nu pentru afaceri"

Ajunsa pe masa presedintelui, legea a facut cale intoarsa pe 18 decembrie. Klaus Iohannis a anuntat atunci ca este de acord cu ea, insa a cerut clarificari pentru beneficiarii ei. Pe de alta parte, bancherii au spus tot timpul ca intrarea in vigoare a darii in plata ar putea dauna sistemului bancar romanesc. Argumentele pro si contro vor fi aduse in Parlament, fie in sesiunea extraordinara, fie in cea ordinara, cand se reiau dezbaterile si votul asupra legii.


 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 7 Ianuarie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed