Corneliu Vadim Tudor si-a presimtit moartea. Ce a lasat in birou cu doua zile inainte si ULTIMELE cuvinte

×
Codul embed a fost copiat

Corneliu Vadim Tudor a murit luni seara, in urma unui atac de cord, la 65 de ani. Desi parea plin de energie, avea probleme de sanatate pe care nu le-ar fi tratat la momentul potrivit, au declarat medicii.

Citeste in aceasta stire:
-►Senat: Sicriul cu trupul neinsufletit al lui C. V. Tudor va ramane depus la Biserica Sfantul Gheorghe Nou
-►Preot paroh: Vadim Tudor si-a dorit sa fie depus la Biserica Sf. Gheorghe Nou, ca si Eminescu
-►Lidia, fiica lui Vadim: Stia ca e ultima sa zi de viata
-►Moment de reculegere in plenul Senatului in memoria lui Corneliu Vadim Tudor

Sotia lui, care i-a fost alaturi o viata intreaga, este convinsa ca politicianul si-a simtit sfarsitul. Cand au mers impreuna la spital, pentru ca i se facuse rau, Corneliu Vadim Tudor i-a spus ca este "ultima lui zi".

Corneliu Vadim Tudor a murit luni seara, la ora 18:30, la Spitalul Militar Central. Un atac de cord masiv i-a fost fatal. Politicianul se simtea rau de trei zile. Luni, starea lui s-a agravat si a chemat ambulanta.

Sotia nu a mai asteptat si l-a urcat in masina ca sa-l duca la spital. Cum locuia aproape, Vadim a ajuns pe mana doctorilor in cateva minute.

Citește și
Corneliu Vadin Tudor, agerpres
Corneliu Vadim Tudor, protagonistul celei mai sangeroase incaierari din Parlament. Cele mai controversate declaratii
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Doina Tudor: "Ultimele lui cuvinte au fost: mama, asta este ultima mea zi, pana aici mi-a fost, fac infarct."

A fost initial un preinfarct pe care medicii l-au tratat, apoi au decis sa faca o intervenite chirurgicala si sa monteze 4 stenturi aoro coronariene.

Pacientul era stabil cand a iesit din operatie, insa, in scurt timp, a facut un infarct miocardic masiv. A fost resuscitat, dar fara succes.

"Nu s-a mai putut face nimic, pentru ca infarctul era pe o suprafata foarte mare. Doua ore au facut masaj cardiac 16 oameni, iar inima lui nu mai functiona decat 20 la suta", a spus sotia lui.

Corneliu Vadim Tudor avea probleme cu inima de mai multa vreme, isi amintesc apropiatii.

Nicolae Banicioiu: "Stiu ca era un pacient cu vechi antecedente cardiovasculare, un diabet asociat, din ce l-am cunoscut personal si mai imi povestea."

Tudor Ciuhodaru: "S-ar fi recomandat, in 2013, la o internare anterioara, o alta procedura terapeutica pe care nu ar fi acceptat-o si nu este exclus ca aceasta rezerva in a accepta noile rezerve terapeutice sa fi fost una dintre cauzele care ar fi generat acest deznodamant fatal."

Pentru apropiati, moartea politicianului este o grea lovitura.

Maria Magdalena Dumitru, sora lui Vadim Tudor: "Groaznic de induirerata... A fost ceva rapid, rapid, a murit atat de repede."

Sotia lui crede ca Vadin Tudor si-a presimtit moartea: "Inainte sa moara, cu doua zile inainte, a lasat niste poze pe biroul lui. Le-am gasit acolo".

Trupul lui Vadim Tudor a fost depus la capela Bisericii Sf. Gheorghe cel Nou din Bucuresti. Cei care l-au apreciat, au venit sa aprinda o lumanare pentru sufletul sau.

Corneliu Vadim Tudor avea 65 de ani. A fost poet, senator, europarlamentar, candidat la presedintie si jurnalist. Dumnezeu sa-l ierte.

Senat: Sicriul cu trupul neinsufletit al lui C. V. Tudor va ramane depus la Biserica Sfantul Gheorghe Nou

Biroul permanent al Senatului a decis marti ca sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor sa NU mai fie adus la Parlament, ci sa ramana in lacasul de cult in care se afla in prezent - Biserica Sfantul Gheorghe Nou.

"Am primit din partea doamnei Doina Vadim Tudor solicitarea aprobarii depunerii corpului neinsufletit al fostului senator Corneliu Vadim Tudor in holul Senatului. Defunctul a fost trei mandate senator in Parlamentului Romaniei si vicepresedinte al Senatului. De la momentul depunerii acestei scrisori si pana in momentul analizarii sale in Biroul permanent corpul neinsufletit a fost depus deja la un lacas de cult si va ramane acolo, Biroul permanent apreciind ca nu mai e nevoie sa fie deplasat de acolo in Senatul Romaniei. Toti membrii Biroului permanent au luat la cunostinta ca este depus deja, ca au inceput si procedurile religioase acolo si nu avea niciun rost sa mai intrerupem acest lucru", a afirmat marti dupa sedinta Biroului permanent, vicepresedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru.

Sotia lui Corneliu Vadim Tudor a solicitat Senatului, in cursul diminetii de marti, sa aprobe depunerea sicriului fostului presedinte al PRM la Parlament.

"Subsemnata Vadim Tudor Doina, sotia defunctului Corneliu Vadim Tudor, presedinte al Partidului Romania Mare, fost senator in perioada 1992 - 2008, fost vicepresedinte al Senatului, cu respect va rugam aprobarea depunerii trupului neinsufletit al sotului meu, in holul Senatului, pentru a i se aduce un ultim omagiu de catre colegi si de catre cei care l-au cunoscut", se arata in cererea adresata de vaduva lui Vadim Tudor conducerii Senatului.

Preot paroh: Vadim Tudor si-a dorit sa fie depus la Biserica Sf. Gheorghe Nou, ca si Eminescu

Preotul paroh al Bisericii Sf. Gheorghe Nou din Capitala, Emil Nedelea Caramizaru, a declarat marti ca a fost dorinta fostului senator Corneliu Vadim Tudor sa fie depus la aceasta biserica, la fel ca si Mihai Eminescu.

"Slujba de inmormantare se va savarsi in aceasta biserica, ctitorie brancoveneasca, de altfel dupa dorinta domnului Corneliu Vadim Tudor, care atunci cand venea sa se inchine la moastele Sfantului Martir Constantin Brancoveanu si la moastele Sfantului Ierarh Nicolae, si o facea deseori, imi spunea ca daca se va intampla vreodata sa plece din lumea aceasta sa nu uit ca dorinta dumnealui expresa este ca sa fie prohodit in aceasta biserica, pentru ca tot aici a fost prohodit, i s-a facut slujba de inmormantare si marelui nostru poet national Mihai Eminescu, in ziua de 17 iunie 1889", a spus preotul paroh.

El a afirmat ca in general, atunci cand C.V. Tudor venea la biserica, discutau despre Evanghelie, despre cultura si istorie, despre istoria acelui locas brancovenesc, si ca se simtea foarte bine acolo, uita de politica.

Preotul a mai aratat ca sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor va ramane in biserica pana joi, cand, la ora 12,00, va avea loc slujba de inmormantare.

Sicriul cu trupul neinsufletit al fondatorului PRM, Corneliu Vadim Tudor, a fost depus marti la Biserica Sfantul Gheorghe Nou din Capitala in prezenta familiei si apropiatilor.

Sotia sa, Doina, a povestit ca, luni dimineata, Corneliu Vadim Tudor i-a spus ca ii este rau si a chemat singur salvarea. Ei nu au mai asteptat insa sosirea echipajului, iar Corneliu Vadim Tudor a ajuns cu masina la Spitalul Militar. Dupa un stop cardiac, a fost resuscitat timp de doua ore, dar nu s-a mai putut face nimic.

"Multe il suparau: problemele cu revista, cu partidul", a detaliat sotia liderului PRM.

Fiica lui Vadim, despre ultimele clipe din viata acestuia
Lidia, fiica lui Corneliu Vadim Tudor, spune ca acesta a sunat singur la 112 si apoi a spus ca nu mai rezista pana vine salvarea. Ca urmare, fiica sa l-a luat cu masina si in drumul spre spital s-a intalnit cu salvarea pe drum.

Tanara, in varsta de 25 de ani, declara ca tatal sau stia ca este ultima sa zi de viata: “A spus, Asta e ultima mea zi, fac infarct si azi o sa mor". Ea marturiseste ca a avut insa speranta pana in ultima clipa, cand medicii i-au spus ca tatal ei nu mai are niciun semn vital. "Nu am vorbit niciodata despre moarte", declara Lidia, care abia acum a aflat despre dorinta tatalui ei de a fi inmormantat la Biserica Sfantul Gheorghe Nou.

Lidia spune ca tatal ei nu se plangea de problemele sale, dar le erau cunoscute. Ea sustine si ca va duce mai departe revista tatalui ei, desi nu stie inca cum va trece peste problemele financiare.

Moment de reculegere in plenul Senatului in memoria lui Corneliu Vadim Tudor

Plenul Senatului a tinut marti, la propunerea senatorului UNPR Serban Mihailescu, un moment de reculegere in memoria lui Corneliu Vadim Tudor.

"Se impune un moment de reculegere in favoarea lui Vadim Tudor, fost senator, vicepresedinte al Senatului, candidat la presedintie, asa ca va rugam sa pastram un moment de reculegere", a afirmat senatorul Serban Mihailescu.

Corneliu Vadim Tudor a murit, luni seara, la Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei, dupa ce in cursul zilei a fost adus in unitatea medicala pentru probleme cardiace. Biroul permanent al Senatului a decis marti ca sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor sa nu mai fie adus la Parlament, ci sa ramana in lacasul de cult in care se afla in prezent - Biserica Sfantul Gheorghe Nou.

Un barbat aflat la Biserica Sfantul Gheorghe Nou, pentru a aduce un ultim omagiu lui Corneliu vadim Tudor, nu "rateaza ocazia" si face o poza cu trupul neinsufletit aflat in sicriu

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Reactiile politicienilor dupa moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Mesajul postat pe Facebook de Victor Ponta
Reactiile politicienilor dupa moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Mesajul postat pe Facebook de Victor Ponta

Ion Iliescu a reactionat la scurt timp dupa anuntul despre decesul lui Corneliu Vadim Tudor si a scris un text pe blogul sau prin care isi exprima "tristetea" pentru aceasta pierdere.

Corneliu Vadim Tudor, protagonistul celei mai sangeroase incaierari din Parlament. Cele mai controversate declaratii
Corneliu Vadim Tudor, protagonistul celei mai sangeroase incaierari din Parlament. Cele mai controversate declaratii

In 1993, Corneliu Vadim Tudor si Aristide Dragomir se umpleau de sange pe holurile Parlamentului Romaniei. Totul a pornit dupa ce Traian Basescu l-a acuzat pe "Tribun" de "lasitate tipic bolsevica".

Ultima poezie publicata pe Facebook de Corneliu Vadim Tudor:
Ultima poezie publicata pe Facebook de Corneliu Vadim Tudor: "Hai, Moarte, sa bem o cafea"

Pe pagina de Facebook a lui Corneliu Vadim Tudor a fost redistribuit un "poem inedit", publicat cu cateva zile in urma, intitulat "Ultima cafea".

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.