Traian Basescu sustine ca Laura Codruta Kovesi ar putea candidat la prezidentialele din 2019. "Are abordari de om politic"

Laura Codruta Kovesi, FOTO GETTY

 Basescu spune ca sefa DNA poate fi „o varianta competitiva” pentru Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale din 2019

Liderul PMP Traian Basescu a comentat vineri seara, la B1 TV, articolul publicat de jurnalistii de la Le Monde, care au facut un top al politicienilor in crestere din Europa in care Laura Codruta Kovesi ocupa locul al patrulea, fostul presedinte spunand ca sefa DNA ar fi o varianta competitiva pentru Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale din 2019.

 

”Nu am vazut articolul, dar daca este trecuta in categoria politicenilor de viitor, inseamna ca cei de la Le Monde au facut o analiza consistenta si au inteles ca are abordari de om politic, si nu de procuror. Pentru functia pe care o indeplineste, e un semnal foarte prost, pentru ca arata ca asa se vede. E clar ca e un politician de viitor doamna Kovesi, cu conditia sa nu se constate incalcari ale legii in activitatea dansei”, a declarat Basescu.

Intrebat unde o vede pe Kovesi in viitor in cazul in care va fi demisa de la DNA, fostul presedinte a raspuns: ”In procuratura. Banuiesc ca nu isi va abandona meseria pe care spune ca o iubeste foarte mult. Ii mai ajung si ei anii de conducere. Sa se mai odihneasca. Nu cred ca a fost nascuta sa fie numai sefa”.

Citește și
Klaus Iohannis
Iohannis: "Nu cred ca Lazar si Kovesi vor fi revocati de cel care poate legal sa o faca". Ce spune despre decizia CCR
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

De asemenea, intrebat daca exista posibilitatea ca actuala sefa a DNA sa candideze la alegerile prezidentiale din 2019, Basescu a precizat: ”Poate fi, de ce nu? Oricine se inscrie intr-o cursa are sansa lui. Mi-e greu sa evaluez acum cum va fi in 2019 batalia pentru presedintie. Este clar ca in acest moment, in afara de Iohannis nu exista niciun competitor. (...) Deci, doamna Kovesi ar fi o varianta competitiva pentru Iohannis”.

Fostul presedinte sustine ca liderul PSD Liviu Dragnea nu ar avea nicio sansa la prezidentialele din 2019 si a atras atentia supra faptului ca este tarziu pentru a aparea politicieni care sa poata castiga acest scrutin.

”Oamenii politici care sa poata castiga presedintia nu pot fi construiti intr-un an”, a explicat fostul sef al statului.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Kovesi, inclusa de Le Monde pe lista
Kovesi, inclusa de Le Monde pe lista "Generatiei in ascensiune a UE", alaturi de lideri importanti din Europa

 Jurnalistii Le Monde au realizat cu ocazia aniversarii a sase decenii de la semnarea Tratului de la Roma o lista a acelor europeni care fac parte din ”generatia in ascensiune” a UE.

Iohannis:
Iohannis: "Nu cred ca Lazar si Kovesi vor fi revocati de cel care poate legal sa o faca". Ce spune despre decizia CCR

Presedintele se implica in dezbaterea privind o posibila revocare a procurorului general si a sefei DNA.

Wall Street Journal, despre Laura Codruta Kovesi:
Wall Street Journal, despre Laura Codruta Kovesi: "Sefa DNA este un cruciat anticoruptie care agita Romania"

Laura Codruta Kovesi, sefa DNA este un “cruciat anticoruptie care agita Romania”, scrie Wall Street Journal, care prezinta o analiza a situatiei din Romania.

Laura Codruta Kovesi, despre acuzatiile ca DNA fabrica dosare.
Laura Codruta Kovesi, despre acuzatiile ca DNA fabrica dosare. "Este un mit total neadevarat, mincinos si calomnios"

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat marti seara ca "este ridicol sa sustinem ca tot sistemul judiciar s-a coalizat sa fabrice dosare", aratand faptul ca intr-un dosar penal sunt implicati foarte multi magistrati.

Recomandări
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.