Mesajul PDL pentru simpatizanti: "NU mergeti la referendum. USL il va frauda". Ponta: Basescu e las

PDL

Liderii PDL, reuniti marti de urgenta, le recomanda simpatizantilor sa nu se prezinte duminica la consultarea populara pentru demiterea lui Traian Basescu. Decizia, sustin ei, este motivata de faptul ca cei de la USL se pregatesc sa fraudeze referendumul.

"Nici vorba", raspund acestia. ''Presedintele suspendat este un las'', a declarat premierul Victor Ponta.

Inaintea sedintei cu sefii de organizatii convocati din teritoriu, liderii democrat-liberalilor s-au vazut cu Traian Basescu. Imediat dupa, s-au reunit la Parlament. Cu o singura abtinere, au decis sa-si indemne sustinatorii sa nu participe deloc la vot.

"PDL, membrii si simpatizantii nu pot valida un sir de nereguli, de abuzuri ale USL care au inceput acum doua luni si jumatate", a anuntat presedintele PDL, Vasile Blaga.

Asa cum este organizat acum, sunt toate sansele ca votul de duminica sa fie fraudat, sustine presedintele PDL.

Citește și
Victor Ponta
Ponta: Basescu a spus "lasa oamenii sa moara in fata spitalelor". Vreau sa ajunga in fata legii
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

"Nici pe departe nu credeam ca vor fi infiintate sectii in restaurante, hoteluri, la munte si la mare. Nu o sa avem o evidenta clara a celor care voteaza la munte si la mare. Nu o sa avem o lista clara a celor care voteaza pe liste speciale", a adaugat Blaga.

Totusi, democrat-liberalii isi vor mentine reprezentantii din birourile electorale. Misiunea lor este de a raporta la centru cati oameni au intrat in fiecare dintre sectii. Citat de Mediafax, presedintele suspendat a declarat ca neprezentarea la referendum "poate fi mai valoroasa" ca un vot impotriva demiterii sale: "Cei care vor sa intrerupa mandatul constitutional au si responsabilitatea sa-i convinga pe romani sa vina la vot. Este obligatia celor care au aprobat referendumul sa probeze ca au voturile necesare"

SINCRON: Victor Ponta, prim-ministru: "Nu pot decat sa salut faptul ca legenda lui Basescu cel curajos, care merge in fata poporului a ajuns la final. Astazi, Basescu este un las, un mincinos si - ca sa citez din decizia Curtii Constitutionale care spune ca participarea la vot este un act de responsabilitate - un iresponsabil care a distrus Romania in acesti ultimi opt ani"

Dupa anuntul privind boicotul celor de la PDL, fostul premier Calin Popescu Tariceanu spunea ca, pentru a asigura prezenta de jumatate plus unu necesara validarii referendumului, cei de la putere vor trebui sa mai convinga intre 900.000 si 1,8 milioane de alegatori, lucru deloc usor.

12:40 Surse din partid au relatat pentru MEDIAFAX ca decizia a fost luata cu 59 de voturi "pentru" si o abtinere.

Conform surselor citate, PDL a decis totodata sa nu isi retraga reprezentantii din sectiile de votare.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, marti, ca in cursul diminetii a avut o discutie cu liderii PDL si ca democrat-liberalii nu isi vor retrage reprezentantii din sectiile de votare.

Intrebat intr-o discutie on-line la ziare.com de ce PDL isi va retrage reprezentantii din sectiile de votare, Traian Basescu a raspuns: "Nu vor fi retrasi, am discutat azi-dimineata cu PDL, nu vor retrage oamenii din sectiile de votare".

"PDL va avea reprezentanti in toate sectiile de votare", a dat asigurari Traian Basescu.
 

Liderii PDL de la centru si de organizatii judetene urmeaza sa decida daca merg pe varianta boicotarii referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Declaratiile facute luni de catre democrat-liberali, dar si de catre presedintele Traian Basescu prefigureaza o decizie in favoarea boicotului.

Marti dimineata, inaintea sedintei, liderii PDL nu au facut nicio declaratie, spunand doar ca toate precizarile vor fi facute la final.

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a declarat, luni, intrebat daca PDL va indemna cetatenii sa nu mearga la referendum, ca partidul va lua o decizie in Colegiul Director de marti si ca democrat-liberalii nu pot sa ignore nemultumirea celor care spun ca nu vor sa participe la vot.

Vicepresedintele PDL Radu F. Alexandru a declarat, luni, ca dupa parerea sa, singura solutie este boicotul referendumului si invalidarea acestuia prin refuzul cetatenilor "de a se face complici la actul iresponsabil pus la cale de liderii USL".

Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu a declarat luni, ca personal crede ca PDL trebuie sa-si mobilizeze electoratul si sustinatorii sa participe la referendum doar daca democrat-liberalii au asigurari ca este un referendum corect.

Liderul PDL Alba, Mircea Hava, afirma ca democrat-liberalii din judet nu vor merge la referendum, spunand ca nu participa "la o asemenea mascarada" si ca asa ar trebui sa faca "orice roman responsabil", in timp ce liderii PDL Covasna asteapta ca strategia sa vina de la partid.

ESTI DE ACORD CU DEMITEREA LUI TRAIAN BASESCU? INTRA SI VOTEAZA ACUM IN APLICATIA REFERENDUM STIRILEPROTV.RO

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Dan Sova: Dosarele penale care il asteapta pe Traian Basescu dupa 29 iulie
Dan Sova: Dosarele penale care il asteapta pe Traian Basescu dupa 29 iulie

Senatorul PSD Dan Sova a enumerat, duminica, intr-o conferinta de presa, o serie de cazuri in care presedintele suspendat, Traian Basescu, ar urma sa fie anchetat daca pierde referendumul din 29 iulie.

Ponta: Basescu a spus
Ponta: Basescu a spus "lasa oamenii sa moara in fata spitalelor". Vreau sa ajunga in fata legii

Premierul Victor Ponta le-a spus, duminica, oamenilor prezenti la mitingul USL de la Iasi, ca Traian Basescu trebuie sa ajunga in fata legii si sa plateasca pentru ceea ce a furat poporului roman.

Esti de acord cu demiterea lui Basescu? Intra aici si voteaza la Referendum Stirileprotv.ro
Esti de acord cu demiterea lui Basescu? Intra aici si voteaza la Referendum Stirileprotv.ro

"Sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei Traian Basescu?". Inainte de a intra in cabina de vot pe 29 iulie, foloseste aplicatia Referendum Stirileprotv.ro si raspunde daca vrei sau nu ca presedintele Romaniei sa fie demis.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.