Reactia lui Antonescu la apropierea dintre Ponta si Tariceanu. "Este o situatie ridicola si degradanta"

×
Codul embed a fost copiat

Stirileprotv.ro. au transmis LIVE, miercuri, declaratiile de presa pe care liderul PNL, Crin Antonescu, le-a facut de la sediul central al partidului.

Sinteza declaratiilor lui Crin Antonescu:

"Astazi a fost o zi speciala si paradoxala pentru PNL. Am avut marea bucurie de a dovedi ca in Romania nu toata lumea face politica doar pentru ceea ce multi numesc ciolan. PNL a dovedit inca o data ca este un partid care doreste sa guverneze nu pentru functii, ci pentru a face anumite politici.

Deciziile PNL si cea de aseara nu au fost emotionale sau pripite, au fost decizii luate in deplina cunostinta de cauza, luate nu de un om, sau cinci, sau 15, ci de oameni care au responsabilitati la nivel parlamentar, de toti presedintii de organizatii judetene.

O decizie luata categoric, in mod coplesitor. In legatura cu cele intamplate azi, Tariceanu si Ponta. Ma adresez public domnului Ponta, el este cel care exista, ii cer sa ia act de decizia ireversibila a PNL, sa procedeze cu decenta. Este degradant sa incerce in continuare tratative si negocieri cu oameni care incearca sa obtina cateva functii si promisiuni de la el.

Citește și
traian basescu
Basescu: "Romania s-ar fi ingropat daca era condusa de oameni ca Ponta si Antonescu pe timpul crizei economice"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Domnul Tariceanu si-a dat demisia din PNL. Client aspirant la premier. Cel mai neplacut lucru nu a fost ca s-a pus intr-o postura ridicola, ci ca a lasat impresia ca PNL ar putea fi un mic partid clientelar. Ii invit pe toti liderii PNL.

Il rog public pe premier, fostul nostru aliat, sa formeze repede o alta majoritate parlamentara. Daca va veni marti cu alte propuneri este un demers normal, chiar daca PNL va vota impotriva.

Un lucru foarte grav - de 25 si ceva de ani am auzit in fiecare zi despre mine sau PNL , credeam ca am auzit tot ce se putea. Acum se intampla ceva ce nu credeam ca este posibil. Totusi, nu sunt chiar atat de neajutorat. De ani de zile incasez lovituri naucitoare, scad in sondaje...PNL si liderii sai, suntem singurul partid care niciodata nu am intervenit in mersul justitiei", a spus Antonescu.

"Tariceanu m-a sunat din biroul lui Ponta. A fost o situatie atat de stanjenitoare incat i-am spus lui Tariceanu sa ma scoata din ea. O asemenea situatie de jena nu am parcurs de 24 de ani de cand fac politica. Stejarel Olaru a primit o dispensa pentru ca este implicat intr-un proiect important", a precizat Antonescu.

Despre declaratiile lui Traian Basescu

"Faptul ca in lipsa lui Boc, Basescu, din postura de presedinte, considera ca de fiecare data este de datoria sa sa insulte, sa copleseasca cu injurii oamenii politici care nu-i sunt pe plac, nu este un lucru normal.

Traian Basescu ar trebui sa inteleaga ca are dreptul sa spuna ce nu-i convine la o chestiune majora, a veni si a insulta mereu pe criterii strict partizane nu este un model de urmat.

Sper ca marti avem un Guvern, sper ca toata lumea s-a lamurit cu demnitatea si ireversibilitatea deciziei PNL", a mai spus liderul PNL.

Citeste si: Basescu: "Romania s-ar fi ingropat daca era condusa de oameni ca Ponta si Antonescu pe timpul crizei economice"

Antonescu a anuntat ruperea oficiala a USL

In seara de 25 februarie, Crin Antonescu a anuntat oficial ruperea USL. Social-democratii au inceput deja negocierile pentru formarea unei noi majoritati.

PNL a iesit de la guvernare. Votul s-a dat marti seara. Crin Antonescu cere si demisia premierului Victor Ponta, la nici un an si jumatate de cand cei doi paseau triumfal impreuna pe scena mitingului USL.

Dupa trei ani de parteneriat cu social-democratii si alte trei saptamani de criza in USL, liberalii au anuntat marti seara ca denunta protocolul cu PSD si parasesc Uniunea.

Citeste si: USL, divort urat. Ministrii liberali au demisionat, UDMR se pregateste sa revina la guvernare. Lista interimarilor

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Tariceanu:
Tariceanu: "Fac apel la Antonescu sa revina in USL." Radu Stroe ia partea fostului premier in diviziunea din PNL

Senatorul PNL Călin Popescu Tăriceanu a facut o declaratie de presa miercuri. Tariceanu a lansat un apel catre liderul PNL, Crin Antonescu, sa revina asupra deciziei luate marti si sa revina in USL.

Basescu:
Basescu: "Romania s-ar fi ingropat daca era condusa de oameni ca Ponta si Antonescu pe timpul crizei economice"

Presedintele Traian Basescu a facut o declaratie de presa, transmisa in direct de stirileprotv.ro. Basescu a vorbit despre ruperea USL si despre scrisoarea catre FMI.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.