Reactia lui Traian Basescu, dupa protestul din Targu Mures: "Cer public ca extremistii Jobbik sa aiba interdictie in Romania"

×
Codul embed a fost copiat

StirilePROTV.ro au transmis LIVE, marti, declaratiile pe care presedintele Traian Basescu le-a sustinut de la Palatul Cotroceni.

Sinteza declaratiilor lui Traian Basescu:

"Am constatat ca majoritatea parlamentara a refuzat astazi din nou sa lase justitia libera. Noul episod, legat de Daniel Chitoiu, este o confirmare a ceea ce s-a inscris in raportul MCV dar si in cel privind coruptia din UE.

Este confirmata si aprecierea din raportul Departamentului de stat cu privire la Romania, in care Parlamentul este o institutie care nu respecta standardele statului de drept. Acest episod are si o alta conotatie, pentru ca el viza o ancheta privind modul in care o OUG cu privire la ASF a fost emisa si manipulata de diversi politicieni si confirma ca Guvernul Ponta este corupt.

In OUG se face referire la incompatibilitati dar se emite o singura categorie, care era mentionata deja, sa nu fie rude la parlamentarilor. Si exact domnul Rusanu si tot felul de rude ale parlamentarilor sunt in ASF. Aceast lucru a fost eliminat din OUG 91.

Citește și
Traian Basescu
Traian Basescu "Am ajuns la un acord. Guvernul isi va asuma raspunderea"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

USD si UDMR au protejat investigarea unui act de coruptie la nivel guvernamental. Avem parlamentari pentru care s-a refuzat ridicarea imunitatii in vederea arestarii. Degeaba institutiile isi fac treaba, daca deasupra lor se aseaza eticheta lipsa de vointa politica in lupta cu coruptia. Asta s-a realizat si astazi cu finul Chitoiu, care este parte dintr-un angrenaj mai mare gestionat de nasul Rusanu.

Eu sunt doar in situatia de a constata, nu am cum sa influentez deciziile Parlamentului, dar romanii trebuiesc informati, sa stie cine le face rau", a spus Basescu.

Despre o taxa suplimentara la benzina si motorina, de la 1 aprilie

"Aceasta taxa suplimentara nu este necesara, sunt destui bani ascunsi la buget, care pot fi folositi. Sa nu se introduca aceasta taxa suplimentara care va mari preturile de consum. Degeaba avem crestere economica, daca preturile o sa creasca", a spus presedintele.

Despre extremistii maghiari

"A venit timpul sa punem capat actiunilor Jobbik pe teritoriul Romaniei. Cer public Guvernului si Parlamentului Romaniei sa interzica acest partid in Romania. Este un partid extremist, cu interese marunte. Daca Ungaria nu-i poate pune sub control, macar pe teritoriul Romaniei nu au ce continua.

Voi avea o discutie extrem de aplicata cu ocazia primului CSAT, pentru ca libertatea, democratia, dreptul la libera exprimare nu merge pana la nivelul la care faci rau altora. Si guvernantilor de la Budapesta le este rusine cu ei. Comportamentul lor de la Targu Mures justifica interzicerea lor pe teritoriul Romaniei", a spus Basescu.

Despre gratierea lui Gigi Becali si Gica Popescu

"E o intreaga procedura a gratierii, nu ca aduna un post de televiziune cinci milioane de semnaturi. Daca televiziunile respective ar respecta statul de drept, ar citi macar legea care permite presedintelui gratierea. Mi se par campanii facute de televiziuni, pentru gratierea lui Becali, pentru gratierea lui Gica Popescu.

Eu am un aviz negativ de la ministrul Justitiei, facultativ, privind gratierea lui Becali. N-am facut multe gratieri in primul meu mandat, daca veti urmari, toate gratierile sunt in primul mandat. N-am gratiat pe nimeni in al doilea mandat. Nu vreau sa descurajez pe nimeni, voi reflecta de la caz la caz, pana acum nu am avut motive sa acord nicio gratiere.

Nu ii retrag medalia lui Gica Popescu. Un om care a intrat in inchisoare nu poate fi negat in opinia mea. Acei oameni care au primit decoratii, nimanui nu i-am ridicat decoratia. Nu poate fi negat ce a facut el inainte sa fie in inchisoare", a incheiat Traian Basescu.

Citeste si: 5000 de maghiari au protestat, luni seara, pentru autonomia Tinutului Secuiesc. Manifestantii s-au imbrancit cu jandarmii

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Ponta anunta ca nu a incheiat
Ponta anunta ca nu a incheiat "razboiul" cu Basescu: "E doar un armistitiu". Motivul pentru care s-a ajuns la acest acord

Premierul Victor Ponta a afirmat ca intre el si presedintele Traian Basescu a fost incheiat doar un "armistitiu", deoarece este necesar ca in Romania sa fie asigurata stabilitatea avand in vedere contextul din Ucraina.

Traian Basescu
Traian Basescu "Am ajuns la un acord. Guvernul isi va asuma raspunderea"

Guvernul isi va asuma raspunderea pe un nou program de guvernare. Anuntul a fost facut de presedintele Traian Basescu.

Traian Basescu ii da doua variante lui Ponta. Isi asuma raspunderea in Parlament sau asteapta o decizie de la CCR
Traian Basescu ii da doua variante lui Ponta. Isi asuma raspunderea in Parlament sau asteapta o decizie de la CCR

Presedintele Traian Basescu a declarat ca "cea mai rapida solutie", pe care i-a si propus-o premierului Ponta, este aceea a adoptarii, miercuri, in Guvern, a noului program de guvernare, asupra caruia sa fie asumata apoi raspunderea in Parlament.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.