Stefania Duminica, demisa din functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei dupa ce a plagiat integral o lucrare

Stefania Duminica

Victor Ponta a demis-o pe Stefania Duminica din functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei, dupa ce Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a stabilit ca lucrarea de disertatie a acesteia din 2012 este un "plagiat integral".

"La data intrarii in vigoare a prezentei decizii, doamna Vasilica Stefania Duminica se elibereaza din functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei Nationale", potrivit documentului publicat in Monitorul Oficial.

Lucrarea de disertatie a Stefaniei Duminica este "un plagiat integral", "o fotocopie" dupa o lucrare cu acelasi titlu din 2008, a anuntat, vineri, Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti (UB), care a cerut rectoratului UB sa propuna retragerea titlului de master al secretarului de stat.

Comisia de Etica a UB a precizat ca s-a autosesizat in legatura cu lucrarea de disertatie "Pagini web in prezentarea elementelor de geografie a Romaniei in ciclul primar", a Stefaniei Duminica, sustinuta in 2012 in cadrul Departamentului CREDIS al Universitatii din Bucuresti.

Autoarea este doctoranda la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii din Bucuresti, unde sustine activitati de predare in conformitate cu statutul de doctorand, a precizat Comisia de Etica. Comisia a analizat lucrarea Stefaniei Duminica si pe cea cu acelasi titlu de Camelia Voiculescu, sustinuta in 2008 in cadrul Departamentului pentru pregatirea personalului didactic al Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti.

Citește și
victor ponta
Victor Ponta: Termenul pentru formarea noului Guvern este 8 martie
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

"Lucrarea de disertatie a doamnei Stefania Vasilica (Duminica) Voicu este un plagiat integral al lucrarii doamnei Camelia Voiculescu. De la Titlu, Cuprins pana la Concluziile personale, totul este copiat identic. De fapt, este vorba de o fotocopie a lucrarii sursa in care s-au produs cateva modificari minore care tradeaza efortul superficial de inlaturare a posibilitatii de identificare a lucrarii sursa. Raportul Comisiei, anexat acestui Proces verbal, detaliaza tehnic plagiatul", a concluzionat comisia.

Comisia a precizat ca s-a pronuntat in unanimitate "in legatura cu acest grosolan atentat la integritatea academica produs printr-o grava abandonare a simplelor si bunelor practici academice". Conducerea Universitatii Bucuresti a cerut, vineri, Consiliului National de Etica sa retraga titlul de master acordat secretarului de stat Stefaniei Duminica, dupa ce Comisia de Etica a UB constatat ca lucrarea de disertatie a fost plagiata integral.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, declara, in 20 februarie, ca a avut mai multe discutii cu secretarul de stat Stefania Duminica si a inteles ca aceasta se va retrage, precizand ca demisia este un act personal, iar o eventuala demitere nu tine de el, ci de Guvern.
"Mi-a cerut un ragaz de cateva zile ca sa inteleaga despre ce este vorba, pentru ca era vorba despre un lucru care s-a intamplat cu mai multi ani in urma", a declarat Remus Pricopie, precizand ca aceasta a solicitat si cateva zile de concediu.

Presedintele Traian Basescu declara, in 18 februarie, ca ii cere premierului Victor Ponta revocarea secretarului de stat in Ministerul Educatiei Stefania Duminica pentru plagiat, mentionand ca stie ca sefului Guvernului o sa ii fie greu sa sanctioneze astfel o fapta de plagiat. Stefania Duminica este si lector universitar la Departamentul de formare a profesorilor din cadrul Universitatii din Bucuresti si profesor de limba si literatura romana in invatamantul preuniversitar.

A absolvit Liceul Pedagogic din Bucuresti, si-a luat licenta la Facultatea de Litere a UB si a facut un master in management educational la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a UB, fiind doctorand in cadrul aceleiasi universitati, in domeniul Stiintele educatiei.

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Ponta l-a demis pe presedintele ANPC, Bogdan Nica
Ponta l-a demis pe presedintele ANPC, Bogdan Nica

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Bogdan Nica, a fost eliberat din functie, printr-o decizie a premierului Victor Ponta, relateaza Mediafax.

Victor Ponta: Termenul pentru formarea noului Guvern este 8 martie
Victor Ponta: Termenul pentru formarea noului Guvern este 8 martie

Ar trebui ca marti seara liberalii sa nu sacrifice USL pentru proiectele personale ale lui Crin Antonescu. Este dorinta exprimata luni de premierul Victor ponta in sedinta Biroului Permanent al PSD.

Recomandări
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen

Comisia Europeană a publicat, marţi, un raport cu privire la starea Spaţiului Schengen în anul care a trecut. Cu această ocazie, au fost anunțate priorităţile pentru anul următor.

 

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Inspecţia Judiciară a propus suspendarea judecătoarei din procesul lui Vlad Pascu. Aceasta l-a căutat în sală pe tânărul mort
Inspecţia Judiciară a propus suspendarea judecătoarei din procesul lui Vlad Pascu. Aceasta l-a căutat în sală pe tânărul mort

Inspecţia Judiciară a anunţat, marţi, că a trimis Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuţa Popoviciu.