Sorin Grindeanu: "Retragem astazi de pe ordinea de zi proiectul initial privind modificarea Codurilor"

Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, vineri, la inceputul sedintei Executivului, ca de pe ordinea de zi a fost retras proiectul de lege privind modificarile la Codurile penal si de procedura penala.

Grindeanu a motivat ca trebuie refacut dupa decizia CCR in cazul abuzului in serviciu.

”Domnule ministru (Tudorel Toader - n.r.), imi doresc sa puneti in acord deciziile Curtii Constitutionale cu Codul penal si Codul de procedura penala. Asa cum stim cu totii, a avut loc o dezbatere la nivel national in ultimele luni, avem si o decizie a Curtii Constitutionale data in urma cu cateva zile, de care trebuie sa tinem cont. Eu va rog sa vedeti care este procedura rapida prin care tinem cont si de aceasta decizie a CCR care este obligatorie, cum sunt toate de altfel, si care trebuie pusa in acord cu Codul de procedura penala si cu Codul penal. De aceea, am decis sa retragem astazi de pe ordinea de zi proiectul initial, care nu tinea cont de aceasta decizie a Curtii Constitutionale, sa asteptam publicarea acestei decizii si dupa aceea printr-un proces transparent, cat se poate de larg, sa venim cu urmatorul proiect”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a explicat ca actualul proiect de lege nu mai corespunde cu ultima deciziei data de judecatorii Curtii Constitutionale.

In plus, ministrul Justitiei a punctat ca este nevoie de o noua dezbatere publica pentru a stabili pragul valoric in cazul infractiunii de abuz in serviciu.

Citește și
Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu, despre criticile unor membri ai PSD: "Aceste tensiuni incep sa nu le mai inteleg"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

”Proiectul de lege pe care l-am transmis la Guvern vizeaza punerea in acord a Codului penal si a Codului de procedura penala cu deciziile pronuntate de catre Curtea Constitutionala. A aparut de data recenta o noua decizie si pare firesc sa promovam un proiect de lege unitar, mai ales ca privind aceeasi institutie juridica au fost pronuntate doua decizii ale Curtii Constitutionale, motiv pentru care v-am propus retragerea de pe ordinea de zi. Asteptam publicarea deciziei in Monitorul Oficial si motivarea acesteia pentru ca la momentul prezent avem doar un comunicat in functie de care vom parcurge procesul de dezbatere publica, transparenta decizionala si vom veni cu o completare la proiectul de lege pe care vi l-am inaintat, sigur, cu celeritate, respectand imediat graficul de dezbatere, de transparenta si de inaintare la Guvern”, a explicat Toader.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Grindeanu:
Grindeanu: "Nu exista niciun fel de stirbire a autoritatii premierului". Ce spune despre evaluarile anuntate de Dragnea

Sorin Grindeanu considera ca ”nu exista niciun fel de stirbire a autoritatii premierului” in urma declaratiilor politice din ultima perioada si nu s-a aratat deranjat de evaluarile care se fac in ceea ce ii priveste pe membrii Executivului.

Sorin Grindeanu, despre criticile unor membri ai PSD:
Sorin Grindeanu, despre criticile unor membri ai PSD: "Aceste tensiuni incep sa nu le mai inteleg"

Premierul Sorin Grindeanu a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza valul de critici venite din partea colegilor sai din Partidul Social Democrat.

Grindeanu, despre abuzul in serviciu: Asteptam motivarea CCR, dupa care facem transparent un proiect de lege
Grindeanu, despre abuzul in serviciu: Asteptam motivarea CCR, dupa care facem transparent un proiect de lege "de necontestat"

Premierul Sorin Grindeanu a declarat ca a avut o discutie cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si amandoi au fost de acord sa astepte motivarea deciziei Curtii Constitutionale privind abuzul in serviciu.

Legea salarizarii a fost adoptata de Camera Deputatilor. Dragnea ii critica pe Grindeanu si ministrul Finantelor:
Legea salarizarii a fost adoptata de Camera Deputatilor. Dragnea ii critica pe Grindeanu si ministrul Finantelor: "O ofensa!"

Cresterile salariilor angajatilor de la stat promise de cei de la putere se vor face in urmatorii 5 ani si incep cu o amanare. In Sanatate si Educatie, lefurile vor ajunge la nivelul promis abia in martie 2018.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.