Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Serban Nicolae s-a razgandit si nu mai vrea legalizarea coruptiei, dupa ce Dragnea a anuntat ca nu sustine amendamentele sale

Embed:

Presedintele Comisiei juridice din Senat, Serban Nicolae, a declarat, luni, ca va retrage amendamentele controversate la Legea gratierii, prin care ar fi eliberate si persoane condamnate pentru coruptie.

El a precizat insa ca va face acest lucru abia dupa dezbaterile asupra proiectului, pentru ca invitatii sa nu fi venit "degeaba" la sedinta comisiei.

"N-am niciun fel de ambitie personala, n-am niciun fel de miza sau de interes. Eu am prezentat o justificare pentru aceste amendamente, am spus care sunt criteriile care m-au condus catre o asemenea solutie. N-am facut un amendament pentru a gratia coruptii, cum s-a spus intr-un mod pe care nu il mai calific, ca iar se simt unii jigniti in spatiul public, dar nu exista niciun fel de ambitie, deci, asa cum i-am spus si presedintelui PSD, sunt dispus oricand sa retrag aceste amendamente, mai ales ca am vazut ca sunt colegi care spun ca nu sustin", a afirmat senatorul, potrivit News.ro.

El a spus ca amendamentele vor fi retrase la sedinta comisiei destinata discutarii lor, insa numai dupa ce vor avea loc dezbateri pe aceasta tema.

"Toata lumea stie ca avem un termen de dezbatere cu institutii publice. N-as vrea sa ii iau prin surprindere pe cei pe care ii invit, sa le spun ca i-am invitat degeaba, de fapt nu mai e vorba, puteti sa mergeti linistiti acasa, a fost o pacaleala. Vad ca pe unii ii deranjeaza si dezbaterea", a spus Serban Nicolae.

De altfel, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca a discutat cu senatorul social-democrat Serban Nicolae, care i-a spus ca isi va retrage amendamentul pentru gratierea celor condamnati pentru luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

Chestionat daca a avut o discutie cu Serban Nicolae in privinta amendamentului depus la proiectul de lege privind gratierea, liderul PSD a spus ca senatorul i-a dat asigurari ca il va retrage.

Chiar a doua zi si mi-a si transmis ca le va retrage. E simplu. Nu am avut doar eu o discutie cu Nicolae si azi si zilele trecute si astept decizia lui si cred ca am fost foarte clar. Nu sustin gratierea faptelor de coruptie”, a precizat Liviu Dragnea.

Senatorul PSD Serban Nicolae a depus, in urma cu o saptamana, un amendament la proiectul de lege privind gratierea, aflat in dezbatere in Comisia juridica de la Senat, prin care condamnatii pentru luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu pot fi gratiati.

El a explicat ca nu crede ca ”cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat in conditii de igrasie, de igiena precara”.

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 13 Martie 2017
Citeste mai multe despre: ordonanta, justitie, Senat, Serban Nicolae, OUG14, OUG13, Parlament, PSD,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed