Dragnea: "Teodorovici A GRESIT, avea mandat doar sa asculte". Liderii partidelor vor decide joi soarta Codului Fiscal

×
Codul embed a fost copiat

Liderii partidelor de la guvernare i-au mai dat o lovitura presedintelui Klaus Iohannis. Au amanat o saptamana dezbaterea noului cod fiscal si, potrivit unor surse, vor sa adopte textul fara modificarile cerute de presedinte.

Principalele evenimente si declaratii de luni:

-► Blaga: Am vazut cu satisfactie decizia lui Dragnea
-► Teodorovici: "Nu s-a intamplat nimic grav"
-► Dragnea: Ministrul Teorodorovici a gresit
-► Stroe (PNL): Participam la discutii

-► Ponta: Eu vreau Cod Fiscal, restul stabilesc liderii politici
-► Tariceanu: Partidele sa nu se grabeasca inutil
-► Pozitia UNPR: Dupa discutiile tehnice, urmeaza decizia politica
-► Pozitia PNL: coalitia s-a disociat de Ponta
-► Dragnea: Coalitia a decis amanarea votului
-► Mesajul lui Ponta pentru partide
-► Sesiune extraordinara la Senat
-► Aviz favorabil de la Comisia juridica, nefavorabil de la celelalte comisii


Chiar daca luni dimineata tocmai incepuse sesiunea extraordinara a Parlamentului, sefii coalitiei au anulat-o si s-au inteles sa mentina TVA-ul la 20 la suta de anul viitor si sa elimine supra-acciza la carburanti.

Tariceanu: "Respingem ordinea de zi pentru a amana pentru sapt viitoare dezbaterea codului fiscal. Supun votului dumneavoastra respingerea ordinii de zi."

Doua minute a durat sedinta extraordinara a senatorilor chemati din concediu sa voteze cererea de reexaminare a codului fiscal formulata de Klaus Iohannis. Decizia de a suspenda lucrarile si de a amana cu o sapatamana dezbaterea a venit dupa ce, de la sediul PSD, presedintele interimar al social-democratilor a cerut mai mult timp ca partidul sa analizeze legea.

Citește și
Alina Gorghiu, copresedinte PNL, si prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu - AGERPRES
PNL, despre Codul Fiscal al PSD: "Merge pe sistemul parjolim campiile, otravim fantanile inainte sa vina guvernul liberal"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Teoretic, Klaus Iohannis mai are o singura cale de a ataca legea, sa o conteste la Curtea Constitutionala.

Blaga: Am vazut cu satisfactie decizia lui Dragnea
Copresedintele PNL Vasile Blaga a salutat amanarea dezbaterii in Parlament a Codului fiscal, sustinand ca acesta trebuie sa fie agreat de toate partile politice si sa ramana in vigoare cat mai mult timp.

"Senatul a indeplinit procedura, a tinut cont de intelegerile dintre partide, a respins ordinea de zi, urmand ca saptamana viitoare sa discutam Codul fiscal. Noi salutam aceasta decizie si ea demonstreaza cat de corecta a fost propunerea pe care si eu si doamna Gorghiu am facut-o partidelor parlamentare de a avea o discutie pe sase teme, prima fiind Codul fiscal. Am vazut cu satisfactie decizia de astazi a domnului Dragnea de a cere celor doi ministri, ministrul Finantelor si ministrul Muncii, sa prezinte argumente clare privind sustenabilitatea maririi salariilor in zona bugetara. Salutam si aceasta decizie de a discuta joi Codul fiscal, astfel incat sa ajungem la o formula, zic eu daca se poate, cat mai de apropiata de cea discutata in zona tehnica, saptamana trecuta, astfel incat sa avem un Cod fiscal care sa poata sa ramana in vigoare cat mai mult timp. Noi am spus 10 ani, dar nu suntem siguri, economiile evolueaza si pot aparea si alte, alte probleme, dar oricum sa avem un Cod fiscal agreat de toate partile politice", a afirmat Blaga luni, la Senat.

Intrebat daca acordul incheiat saptamana trecuta pe Codul fiscal poate fi schimbat total joi, Blaga a spus: "Eu cred ca nu".

El a spus totodata ca a remarcat "diferentele de abordare (a Codului fiscal - n.r.) ale lui Teodorovici fata de Ponta".

Despre taxa pe stalp, Blaga a afirmat ca va cere joi "sa se aplice din 2017" sau sa fie "tratata diferentiat, in functie de cei care o platesc". Pe de alta parte, el considera ca acciza la alcool trebuie redusa.

"Despre supraacciza pe alcool nu am discutat. Aici trebuie discutat, pentru ca evaziunea in zona alcoolului este enorma. Daca va uitati pe vanzari o sa vedeti ca cele mai mari vanzari in Romania pe zona alcoolului sunt la alcool medicinal. Cat consumam? Cred ca, dimpotriva, trebuie redusa acciza la alcool", a explicat Blaga.
 

Teodorovici: "Nu s-a intamplat nimic grav"
Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat ca in urma intalnirii de joi la nivelul liderilor politici se va vedea exact care va fi forma finala a noului Cod fiscal pentru ca saptamana viitoare propunerea sa fie adoptata in Parlament, in discutie fiind propunerea privind TVA de 20% si amanarea eliminarii supraccizei la carburanti cu un an.

"A fost discutia acea tehnica de care stiti cu cele doua masuri propuse, una de amanare a supraccizei si cealalta de a avea TVA 20% de la 1 ianuarie. Deci, joi va fi o discutie politica, intre liderii politici si vom vedea exact care va fi forma finala pentru ca saptamana viitoare sa putem intra cu ea in Parlament", a declarat ministrul de Finante. El a explicat ca este nevoie de o intalnire la nivel politic, fiind vorba de o decizie care se ia la nivelul partidului si al coalitiei.

Intrebat de ce saptamana trecuta a declarat ca s-a ajuns la un acord pe noul Cod fiscal si ca nu ar mai fi nevoie de o discutie politica, Teodorovici a precizat ca a afirmat atunci ca a fost discutie tehnica in urma carora au rezultat cele cele doua masuri propuse de PNL. "Am spus ca a fost discutie tehnica si ca astea au fost cele doua masuri propuse (TVA si supraaciza - n.r.) de cei de la PNL", a specificat ministrul de Finante.

Teodorovici a spus ca sesiunea extraordinara nu a fost inchisa pentru ca ar fi intervenit ceva grav. "Nu s-a intamplat absolut nimic grav. V-am spus, o sa fie joi acea discutie la nivelul coalitiei si o sa luam o decizie in acest sens, cu ce masuri se va intra saptamana viitoare in plenul Parlamentului. (...) Noi ne-am spus punctul de vedere ca Minister al Finantelor, la nivel de Guvern, acum se poarta inca discutii de acest fel de care v-am spus. Vom vedea exact daca sunt cele doua masuri sau daca mai sunt si altele", a afirmat ministrul.

Teodorovici a mai spus ca s-a discutat si "pe cifre" in sedinta BPN al PSD si a adaugat ca nu exista nicio problema in acest sens. "Urmeaza doar sa fie o discutie joi pentru a vedea exact care e forma finala. In afara de cele doua masuri de care am vorbit nu s-a mai discutat de nicio alta masura", a precizat ministrul.

Teodorovici a spus ca analizele privind noul Cod fiscal ce au avut loc dupa discutia tehnica din Parlament s-au axat pe noua forma a Codului fiscal cu cele doua masuri propuse, reducerea TVA la 20% si supraaciza. "Sunt alte cifre acum care arata, sa spunem, mai bine pentru ca, deja, este o economie la bugetul de stat pe 2016. Deci, am spus, daca amanam cu un an supracciza, doi, TVA la 20% de la 19%, sunt niste economii pe care pe 2016 le putem avea. Asta a fost singura discutie, nimic altceva", a declarat ministrul de Finante.

Dragnea: Teodorovici a gresit
“Domnul Teodorovici a gresit”, a afirmat Liviu Dragnea, referitor la pozitia ministrului Finantelor la discutiile tehnice de joi. "Ministrul Eugen Teodorovici a avut un singur mandat de la mine, sa asculte si sa furnizeze toate datele care-i sunt cerute, din partea lui ca ministru de finante”, a precizat Dragnea, la finalul sedintei Biroului Politic National al PSD.

"A gresit, da. Pentru ca la o intalnire cu liderii politici merg liderii politici si cei care au mandat, ca in urma unei discutii si intalniri intre liderii politici sa se si intample lucruri", a precizat liderul PSD. “Nu a gresit Guvernul. Eu l-am rugat pe domnul Teodorovici, dupa ce m-am consultat cu domnul Victor Ponta. Si asta am facut-o si printr-un comunicat, am anuntat dinainte ca in mod firesc, corect, Ministerul de Finante trebuie sa fie prezent la aceasta intalnire tehnica pentru ca are toata expertiza, fiind ministerul care a generat Codul Fiscal”.

“Teodorovici, daca a facut asa ceva, nu putea sa-si ia angajamente politice. Eu nu cred ca si-a luat angajamente politice”, a mai spus liderul PSD.

Stroe (PNL): Participam la discutii
Liberalii anunta ca vor fi prezenti la discutiile politice pe Codul Fiscal si ca vor contribui la constituirea unei solutii consensuale.

"In acest sens, in acord cu apelul facut acum o luna, cand PNL a propus partidelor parlamentare un dialog pe teme fundamentale pentru Romania, printre care si Codul Fiscal, este evident ca si de aceasta data vom fi prezenti la discutiile politice si vom contribui la construirea unei solutii consensuale, care sa dea Romaniei un Cod Fiscal solid si sustenabil. Chibzuinta si cumpatarea ar trebui sa devina calitati constante ale vietii politice. Ne dorim o schimbare de atitudine si comportament a politicului romanesc, in sensul tratarii problemelor cu seriozitate, decenta si responsabilitate", afirma purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe.

Potrivit lui Stroe, PNL isi doreste ca "populismul afisat ostentativ, cu precadere in ultima perioada, de prim-ministrul Victor Ponta sa fie izolat pe scena politica, pe masura ce partidele politice responsabile vor gasi o cale de discutie pe tema Codului Fiscal, dar si pe celelalte subiecte de interes major pentru Romania".

"Partidul National Liberal va sta intotdeauna la masa discutiilor cand este vorba despre interesele acestei tari", conchide liberalul.

Ponta: Eu vreau Cod Fiscal, restul stabilesc liderii politici

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca nu si-a schimbat parerea cu privire la adoptarea Codului fiscal in forma propusa de Guvern, respectiv cu TVA de 20% si prevederi "foarte bune" pentru mediul de afaceri. "Eu nu mi-am schimbat deloc parerea si anume forma propusa de Guvern cu 20% TVA si cu foarte multe prevederi bune pentru mediul de afaceri, pentru cei care creeaza locuri de munca. Deci eu vreau sa avem Cod fiscal si vreau sa avem TVA 20%, pentru ca, din toate calculele si strategia Guvernului, sunt lucrurile de care avem nevoie. Celelalte chestiuni le stabilesc liderii politici", a afirmat prim-ministrul, la iesirea de la sedinta Biroului Permanent National al PSD.

Intrebat de ce s-a stabilit o sesiune extraordinara a Parlamentului in conditiile in care apoi s-a considerat ca este necesara o discutie a liderilor politici, Ponta a raspuns: "Nu ma intrebati pe mine chestiunea aceasta". "Eu mi-am facut treaba si am pus pe masa Parlamentului un cod foarte bun si sunt convins ca, pana la urma, va fi votat", a declarat premierul.

De asemenea, Ponta a afirmat ca partidele care considera legitime intrebarile sale de pe Facebook vor raspunde la acestea, iar cele care nu vor face acest lucru inseamna ca "habar nu au".

"Eu mi-am facut datoria, dincolo de adoptarea Codului fiscal, in care a fost putina discutie serioasa si multa politica. Mi-am facut datoria sa adresez o chestiune pe care, sigur, am discutat-o cu colegii mei din coalitie si anume dupa Codul fiscal ce urmeaza? Cum facem un nou Acord cu FMI si institutiile internationale, care e alegerea noastra ca tara, apropo de dezvoltare, de MTO si toate celelalte obligatii?", a afirmat premierul, dupa ce a fost intrebat daca a primit raspunsurile la chestiunile ridicate pe Facebook partidelor politice parlamentare.

Ponta a subliniat ca le-a adresat partidelor si o alta intrebare "la care daca nu se raspunde, nu stim ce urmeaza". "Mai e cineva astazi care crede ca in 2010 s-a facut bine ca s-au taiat salariile, pensiile, ca s-a marit TVA? Ca daca mai sunt niste oameni care cred ca e bine... Eu, personal, cred ca a fost rau, dar e bine sa stim ce urmeaza. Sunt convins ca toate partidele care au un raspuns la aceste intrebari legitime vor raspunde. Cele care nu raspund inseamna ca habar nu au", a mai spus premierul.
 

Tariceanu: Partidele sa nu se grabeasca inutil
Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ca reexaminarea Codului fiscal a fost amanata pentru saptamana viitoare, sesiunea extraordinara de luni fiind anulata, argumentand ca este "mai util, mai intelept" ca partidele sa nu se grabeasca "inutil" si sa aiba inca o faza de consultari, discutii si analize pe aceasta tema.

"Am avut de dimineata o reuniune a coalitiei de guvernare, unde am discutat subiectul Codului fiscal. Avand in vedere diferitele luari de pozitii, de cele mai multe ori contradictorii, pe Codul fiscal, am considerat ca este probabil mai util, mai intelept sa nu ne grabim inutil si sa facem inca o faza de consultari. (...) Asadar, am propus si partidelor din Opozitie sa facem joi o discutie politica, dupa ce si noi si ei vom fi analizat in amanuntime cifrele si datele de fundamentare a Codului fiscal, a bugetului, pentru a putea sa luam o decizie de consens. Ca atare, sesiunea extraordinara nu se va putea tine. Am discutat cu presedintele Comisiei de buget-finante a Senatului si ei nu sunt, in conditiile acestea, in masura sa furnizeze un raport si vom amana pentru saptamana viitoare, in cadrul sesiunii ordinare, dezbaterea si decizia pe marginea sesizarii de reexaminare a proiectului de Cod fiscal", a declarat Tariceanu.

El a precizat ca Biroul permanent al Senatului este in continuare convocat intr-o sedinta la ora 14,30, iar plenul se va desfasura pentru a se lua act de neintrunirea conditiilor necesare pentru discutarea cererii de reexaminare pe care presedintele Klaus Iohannis a transmis-o Parlamentului cu privire la proiectul Codului fiscal.

"Se tine Biroul permanent. O sa tinem si sedinta de plen pentru ca exista o ordine de zi votata si aprobata si trebuie sa constatam ca nu sunt intrunite conditiile necesare pentru a dezbate in sesiune extraordinara solicitarea presedintelui de reexaminare. Atunci, o vom decala. (...) Astazi am convenit ca saptamana viitoare, in prima zi de sedinta de plen care are o ordine de zi cu proiecte de lege, va intra pe ordinea de zi. Cel mai probabil miercuri, saptamana viitoare", a afirmat resedintele Senatului.
 

Pozitia UNPR: Dupa discutiile tehnice, urmeaza decizia politica
Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a precizat luni, dupa sedinta coalitiei de guvernare, ca formatiunea sa a sustinut necesitatea discutiilor tehnice privind Codul fiscal si ca urmeaza o intalnire si cu Opozitia pentru luarea unei decizii politice.

"Au fost discutiile tehnice intre specialisti. Stiti foarte bine ca si UNPR a sustinut ca este nevoie de discutii tehnice - tehnicienii partidelor - urmand sa ne intalnim si cu colegii din Opozitie, la nivelul presedintilor de partide parlamentare si sa luam o decizie politica", a declarat Oprea, dupa ce coalitia a propus amanarea unei decizii asupra Codului fiscal pentru sesiunea parlamentara ordinara.

Intrebat daca exista retineri cu privire la puncte din Codul fiscal deja discutate, liderul UNPR a spus ca si copresedintii PNL au sustinut necesitatea unei intalniri tehnice, urmata de discutii la nivelul liderilor politici.

"Chiar si PNL a spus, si domnul Blaga, si doamna presedinte Alina Gorghiu ca dupa o intalnire tehnica urmeaza discutii la nivelul liderilor politici. Este agenda normala. S-au intalnit specialistii, acum ne intalnim presedintii de partide parlamentare. (...). Era foarte important sa ne intalnim si sa armonizam - chiar s-au armonizat foarte multe puncte -, urmeaza intalnirea fireasca intre liderii politici si se va lua o decizie", a afirmat Oprea.

Pozitia PNL: coalitia s-a disociat de Ponta
Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni, pentru AGERPRES, ca o discutie politica pe Codul fiscal este necesara, punctand ca pentru prima oara coalitia de guvernare se disociaza de "heirupismul" premierului Victor Ponta in ceea ce priveste masurile guvernamentale.

"Necesitatea unei discutii politice s-a demonstrat si prin faptul ca astazi comisiile parlamentare in care PSD are majoritatea au votat impotriva cererii de reexaminare a Codului fiscal, deci a intelegerii din urma intalnirii tehnice a partidelor. Cel mai probabil, acelasi lucru s-ar fi intamplat si in plen. Remarc cu satisfactie ca, pentru prima data, coalitia se disociaza de heirupismul lui Victor Ponta in ceea ce priveste masurile guvernamentale. Am incredere ca aceasta schimbare de atitudine este doar inceputul", a afirmat Gorghiu.

Ea a reamintit ca, in urma cu o luna, a facut un apel catre partidele politice pentru o noua abordare a temelor mari, care privesc viitorul Romaniei.

"Am propus celorlalte forte politice sa iesim din logica electorala si sa adoptam, prin consens politic, decizii pe care nici unii sa nu le putem contesta a doua zi sau anul urmator. Este imbucurator faptul ca discutiile pe tema Codului fiscal urmeaza aceasta logica: am inceput cu intalnirea tehnica dintre partide si, asa cum este firesc, continuam cu discutia la nivel politic, cea care va genera consensul pe aceasta tema. Dezideratul de la care pornim: un Cod fiscal aplicabil cel putin 10 ani. Cu un asemenea obiectiv, acordul intre fortele politice este fundamental", a spus liderul PNL.

In opinia ei, "pe masura ce fortele politice vor gasi o cale de discutie si pe celelalte subiecte de interes major, incepand cu salarizarea in sistemul bugetar, populismul prim-ministrului va fi izolat".

Dragnea: Coalitia a decis amanarea votului
Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat luni ca liderii coalitiei au decis sa fie amanat votul asupra cererii de reexaminare a noului Cod fiscal pentru sesiunea parlamentara ordinara si le-a propus reprezentantilor Opozitiei ca joi sa aiba o intalnire pe aceasta tema, anunta Agerpres.

"Am avut o discutie in coalitie cu privire la pasii de urmat in legatura cu luarea in dezbatere a solicitarii presedintelui privind reanalizarea legii privind Codul fiscal. Asa cum bine stiti, a fost o intalnire tehnica, la care au fost prezenti specialisti de la toate partidele. Urmeaza sa se ia decizia politica de catre conducerile partidelor parlamentare", a declarat Dragnea, la finalul sedintei coalitiei de guvernare, la care a participat si premierul Victor Ponta.

Dragnea a adaugat ca decizia politica nu poate fi luata luni, avand in vedere ca subiectul este unul extrem de important, nu numai pentru bugetul de anul viitor, dar si pentru viitorul Romaniei.

"Am avut o discutie foarte buna cu primul-ministru si cu colegii din coalitie si propunerea noastra este ca in aceasta saptamana, o zi posibila ar fi joi, si speram ca si colegii din opozitie sa fie de acord si sa avem o intalnire a liderilor politici ca, pe baza discutiilor tehnice care au avut loc, sa luam decizia politica in asa fel incat in sesiunea normala sa dam votul pe aceasta solicitare a presedintelui", a precizat acesta.

El a afirmat ca, practic, in aceste conditii, nu se mai poate vorbi de sesiune extraordinara a Parlamentului.

"Eu cred ca este mult mai important sa masuram de doua ori si sa taiem numai o data, dar sa fim siguri pentru ca, repet, este o tema extrem de importanta. (...) Noi credem ca este nevoie de timp pentru ca fiecare partid politic, pana la intalnirea pe care, repet, sper ca si colegii din Opozitie sa o accepte sa fie joi, sa stim fiecare ce punct de vedere sustinem si in urma acelei discutii Putere - Opozitie sa avem un punct de vedere comun care sa ne dea garantia tuturor ca modificarile aduse Codului fiscal fac ca in Romania lucrurile sa fie stabile", a spus Liviu Dragnea.

Despre amanarea luarii unei decizii pe Codul fiscal, Dragnea a precizat ca "a fost nevoie de mai multe analize si este nevoie in continuare de mai multe analize, ceea ce se va intampla in zilele urmatoare". El a precizat ca discutiile de joi au fost strict tehnice, iar reprezentantii PSD de la acea reuniune nu aveau un mandat din partea conducerii partidului.

"Vor fi discutii, din nou, in comisiile de specialitate, probabil, colegii din Parlament vor lua o decizie in sensul acesta, dar, repet, cea mai importanta este intalnirea din aceasta saptamana", a mai afirmat presedintele interimar al PSD.

Tot luni, premierul Ponta adresa pe Facebook partidelor politice 10 intrebari fundamentale privind Codul Fiscal. Citeste aici intrebarile prim-ministrului.

Sesiune extraordinara la Senat
Convocati luni in sesiune extraordinara, senatorii trebuie sa dezbata si sa voteze cererea de reexaminare a noului Cod Fiscal transmisa de presedintele Iohannis. Comisiile de specialitate au avut termen sa intocmeasca raportul in cazul Codului Fiscal pana luni la ora 10.00 iar de la ora 15:00 Senatul se reuneste pentru dezbaterea si votarea cererii de reexaminare a noului Cod Fiscal transmisa de seful statului. Decizia finala urmeaza insa sa fie luata de Camera Deputatilor.

Citeste si: Noul Cod Fiscal - argumente PRO si CONTRA. Cine va invinge in razboiul predictiilor economice: ratiunea sau populismul?

Aviz favorabil de la Comisia juridica, nefavorabil de la celelalte comisii
Senatorii Comisiei economice, industrii si servicii au avizat negativ, luni, cererea de reexaminare a presedintelui, anunta Agerpres. Ei s-au pronuntat cu sase voturi pentru, unul impotriva si o abtinere ca proiectul sa fie trimis spre promulgare in forma initiala adoptata de Parlament. Anterior, si Comisia pentru transporturi si energie a dat aviz negativ pe cererea sefului statului. Avizele celor doua comisii sunt consultative.

Tot luni, Comisia juridica a Senatului a dat aviz favorabil cererii de reexaminare a presedintelui, aducand o serie de amendamente, care sunt rezultatul acordului dintre partidele parlamentare asupra noului cod Fiscal.

Reprezentantii partidelor au avut o intalnire tehnica joi, la Palatul Parlamentului pe tema Codului Fiscal. Ei au convenit ca TVA sa scada in doua etape: de la 1 ianuarie 2016 la 20%, iar de la 1 ianuarie 2017 la 19%. Totodata, s-a hotarat amanarea cu un an a masurii de eliminare a supraaccizei pe carburanti, aceasta urmand sa fie aplicata din 2017, nu din 2016, asa cum era stabilit initial. Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, prezent joi la discutiile tehnice ale reprezentantilor formatiunilor politice, a anuntat aceste modificari dar a spus ca tinta de deficit bugetar de 1,2% nu va putea fi atinsa nici in acest mod.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Ponta cere pe Facebook Opozitiei 10 raspunsuri inainte de dezbaterea pe Codul Fiscal.
Ponta cere pe Facebook Opozitiei 10 raspunsuri inainte de dezbaterea pe Codul Fiscal. "Cand au votat au stiut ce voteaza?"

Premierul Victor Ponta afirma ca partidele parlamentare au obligatia sa raspunda, in contextul dezbaterii asupra noului Cod Fiscal, la 10 intrebari fundamentale pentru viitorul economic si social al Romaniei.

PNL, despre Codul Fiscal al PSD:
PNL, despre Codul Fiscal al PSD: "Merge pe sistemul parjolim campiile, otravim fantanile inainte sa vina guvernul liberal"

Copresedintele PNL Alina Gorghiu afirma ca liberalii nu refuza niciun fel de masura la discutiile privind Codul fiscal, precizand ca majorarea salariilor si relaxarea fiscala sunt idei bune.

Ponta: Pentru mine,
Ponta: Pentru mine, "linia rosie" a consultarilor pe tema Codului Fiscal este TVA de 20%

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca pentru el "linia rosie" a consultarilor cu partidele parlamentare pe tema noului Cod Fiscal o reprezinta reducerea TVA la 20%.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.