"Romgleza" tinerei de 34 de ani pe care Ponta a propus-o la Finante. A vorbit in comisie despre "think tank" si "breakfast"

×
Codul embed a fost copiat

Tinerii ministri propusi de Victor Ponta sa ocupe pentru prima data un loc la masa Guvernului, au mers in Parlament ca sa fie audiati de comisiile de specialitate.

Nu a fost o zi prea usoara pentru profesoara de economie cu doctorat la Harvard, dar lipsita de experienta manageriala, propusa la finante.

Discutiile cu parlamentarii l-au incurcat si pe ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, un actor care a trait mai mult prin Franta, dupa Revolutie. Candidatii au avut de suportat ironiile parlamentarilor din opozitie si multi au ramas... fara grai. Dar au primit aviz favorabil.

Ioana Petrescu, tanara de 34 de ani cu doctorat in economie la Harvard, propusa de premier la finante, a sustinut in fata comisiei ca vrea sa continue programul de guvernare la care ea insasi a contribuit. Alesii nu s-au lasat impresionati de experienta acumulata in cei 14 ani petrecuti in Statele Unite.

"Am lucrat in cercetare la un think tank (...) sa vedem daca reducem TVA-ul si la hotelurile cu breakfast, mic dejun. Multumesc doamna Paul (...) Atunci poate acest exercitiu ne va da un cut-off, ma scuzati doamna Paul.
- Nu pentru mine, ca eu vorbesc 4 limbi straine, dar sunt colegi care nu inteleg.
- Am retinut si aveti dreptate o sa incerc sa vorbesc in romana"

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Parlamentarii nu s-au abtinut sa faca glume pe seama lipsei de experienta manageriala dar si politica a ministrului propus la Finante. Mai ales dupa ce Ioana Petrescu afirma recent intr-un articol din Ziarul Financiar ca romanii ar trebui sa cumpere usturoi de la micii producatori si sa-si plateasca taxele pentru a dovedi ca sunt buni cetateni.

"Va rog sa nu impozitati usturoiul si ceapa", i-a transmis Gheorghe Ialomitianu.

"Chiar ieri s-a discutat in Senat despre cei care produc usturoi. Puteti sa radeti, ca noua ne place cand zambiti, dar e o chestiune serioasa", a comentat Marinica Dinca, completat apoi de Ioana Petrescu: "Imi pare bine ca cineva a observat ca articolul cu usturoiul a fost o metafora si ca ideea este sa ne platim darile la stat ca sa fim buni romani"

Nici ministrul pentru dialog social Aurelia Cristea nu a scapat usor de comisie. Parlamentarii s-au luat la cearta chiar de la inceputul audierii.

Si actorul Bogdan Stanoevici propus ministru pentru romanii de pretutindeni a avut astazi un rol dificil. Nu a reusit sa-i convinga pe senatorii PNL ca stie prea multe despre comunitatea romanilor din Franta.

"Sunteti complet pe langa subiect .sunteti varza de Bruxelles. Va recomand sa va inchideti cu consilierii undeva 24 de ore ca sa va puneti la punct", i-a transmis Mircea Dolha de la PNL.

Campioana la atletism Gabriela Szabo, propusa pentru ministerul tineretului i-a impresionat pe unii parlamentari din comisie, dar i-a dezamagit pe cei din opozitie.

Au trecut cu bine de audieri si ceilalti ministri aflati la primul mandat: Razvan Nicolescu- delegat pt energie, Florin Nicolae propus la IMM-uri si Alexandru Cotovelea ministrul pentru societatea Informationala.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Ioana Petrescu, marea surpriza din cabinetul Ponta 3:
Ioana Petrescu, marea surpriza din cabinetul Ponta 3: "Munca este mult prea fiscalizata. Sustin reducerea CAS cu 5%"

Ioana Petrescu, propunerea surpriza a lui Victor Ponta pentru ocuparea scaunului de la Ministerul Finantelor in Cabinetul Ponta III, este licentiata in matematica la colegiul american Wellesley si detine un doctorat in economie de la Harvard.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.