Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, despre un jurnalist anti-guvernamental: "Ce placere sa-l execut electric!"

Mirel Palada

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, a lansat un atac dur la adresa jurnalistilor considerati "anti-guvernamentali”, despre care a spus ca ii face placere sa ii "execute electric" pe retelele de socalizare online.

Reprezentantul Guvernului condus de Victor Ponta a facut aceste afirmatii pe contul personal de pe Facebook, dand drept exemplu un jurnalist de la Gandul, pe care nu l-a numit insa, pe motiv ca "facea clabuci cu spume la mine pe pagina”.

Cum apare cate un subiect politic care invartoseaza spiritul bejboinic in opinanti, de zici ca-i catastrofa si dezastru mondial, cum mai scot capul cate doi-trei-zece-douazeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiti de pe lista mea care isi fac seppuku comunicational si trantesc cu cuvintele anti-guvernamentale in balta propagandistica la mine pe wall. Si uite asa mai frigem niste purcelusi anti-guvernamentali la protap si le dam block si mai bem o bere in cinstea sufletelor raposatilor care nu mai este. In seara asta era unul care acum era reporter la Gandul, iar inainte fusese la Hotnews, si care facea clabuci cu spume la mine pe pagina. Ce placere sa-l execut electric! Cata indemanare am sa omor prin blocare ziaristii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufosilor, nici nu stiti cata placere imi provocati”, este postarea integrala de pe Facebook a purtatorului de cuvant al Guvernului, Mirel Palada.

In replica ziarul Gandul a anuntat ca il someaza public pe purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, sa spuna exact cine este jurnalistul Gandul la care se refera si care este motivul exact pentru care il ataca. Totodata, ziarul Gandul considera ca limbajul folosit de purtatorul de cuvant al Guvernului se constituie intr-un derapaj inadmisibil pentru functia publica pe care acesta o detine.

Citește și
Mirel Palada a impartit presei tricouri cu mesajul: Antiguvernamentesc, deci transmit
Palada, consilierul lui Ponta, a oferit presei tricouri cu mesaj: Antiguvernamentesc, deci transmit
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”
Prezent, sambata, la Biserica Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti, premierul Victor Ponta a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza declaratiile purtatorului sau de cuvant guvernamental, Mirel Palada: "Am o relatie buna cu toata lumea. Nu am discutat cu nimeni pentru ca eu incerc sa am o relatie buna cu toata mass-media, cu toate cultele din Romania, cu toata lumea" - a spus premierul, conform Agerpres.

Intrebat inca o data despre postarile respective de pe Facebook, Ponta spus: "Necunoscand, imi este imposibil sa va spun".

La doar cateva ore dupa aceste declaratii, Mirel Palada a sters postarea respectiva de pe Facebook si a restrictionat accesul la contul sau. De asemenea, purtatorul de cuvant al Guvernului a venit cu noi precizari pe reteaua de socializare, in care afirma ca "am gresit cu totii!".

Iata mesajul integral al acestuia:

  "Zilele astea calde de vară, în lipsă de alte subiecte, au adus pe tapetul public patima dintre purtătorul de cuvînt guvernamental și o seamă de jurnaliști, nu spui cum, se înțeleg dînșii.

Eu nu i-am permis unuia să vină să se împrietenească cu mine pe FB, căci nu avea credențiale să fie prieten cu mine. Pe urmă, ca o bestie semeață, am fluturat cuvintele de bucurie deasupra capului, mai ceva caaheii în față la domnu Hector, cînd îl chemau să iasă la un meci pe seară, cînd e mai răcoare.

Pe urmă jurnaliștii degrabă pricepuți în a lua urma vînatului au tăbărît cu dulcețuri pe mine. La care și eu le-am răspuns cu asupră de măsură, pe un principiu strămoșesc, biblic: pe ei pe ei pe principiile lor.

Ei au intrat în intimitatea mea, eu am intrat în ei.

Vorba unui prieten: nu ca la aikido, ci ca la rugby. Cam cum intră chiar acum Ma'a Nonu peste australieni: cu grație de purtător de cuvînt. S-au vărsat cuvinte. Au venit postacii, m-au făcut de comandă. Le-am dat-o și eu.

Acum e vremea să ridicăm capul din gazon, să scuipăm cele fire de iarbă căpătate în colțul gurii la placajul de principii, să recunoaștem că și eu am avut dreptate, și ei au avut dreptate. Dar de asemena că și eu am greșit, și ei au greșit.

Că fără libertatea presei de a-ți scormoni pînă și în jambierii cei nespălați se cheamă că nu e bine. Căci uite ce vor unii să facă: să le pună pumnul în gură, să tacă. Indiferent dacă e Antena 3 sau B1 TV, au voie să vorbească, rostul lor e să vorbeaască, chiar dacă ne place sau nu. Au rolul lor în ecologia simbolică și practică a acestei societăți fîșnețe, dar isterice.

Dar că și fără o minimă decență în a-ți da seama unde e mediul public și unde e mediul privat la fel se cheamă că nu e bine. Să intri în sufletul omului aproape de miezul nopții și să-l bagi în direct tot un soi de agresiune se cheamă că este.

Am greșit cu toții. Avem dreptate cu toții. Să ne fie de zilele astea de căldură. Hai, că a început repriza a doua la Australia – Noua Zeelandă și e mult mai importantă decît orice atac la adresa libertății presei și a bestiilor guvernamentale.

Sorina, ai legătura!"

Atacul lui Mirel Palada la adresa jurnalistilor "anti-guvernamentali" nu a ramas insa fara ecouri. Jurnalistul Catalin Tolontan il intreaba pe premierul Victor Ponta, pe blogul personal, daca nu apara presa:

"Cum e posibil ca, prin vocea sa, Guvernul unei tari europene sa-si atace un cetatean, exprimindu-si satisfactia in metafore care trimit la executii pe scaunul electric si la crima, pentru ca acel cetatean a criticat Guvernul? Victima izbucnirii guvernamentale este un ziarist de la Gandul, nenumit. Practic, am ajuns sa fim ironizati prin figuri de stil violente, care vorbesc despre bucuria suprimarii, de catre cei carora le platim salariile!

In mod normal, Mirel Palada ar trebui demis azi. Mai ales de catre un premier care si-a exprimat deunazi respectul neconditionat pentru libertatea de exprimare a presei si pentru rolul criticii intr-o democratie. Sau poate ca Victor Ponta intelege sa apere presa, iar purtatorul sau de cuvint se bucura cind o executa! Ceea ce ar insemna ca fac o pereche in care unul ii fragezeste si celalalt ii omoara in serie".

Tot pe Facebook au reactionat si cativa oameni politici:

Mihail Neamtu: "Cetateanul Mirel Palada nu este - asa cum s-ar putea crede - nici purtatorul de cuvant al lui Dan Voiculescu, nici al lui Victor Ponta, personal. El reprezinta Guvernul Romaniei. De aceea, premierul Romaniei trebuie sa lamureasca urgent daca este dorinta oficiala a Executivului sa "execute electric", sa "friga la protap" si sa "omoare" jurnalistii "obiectivi, deci anti-guvernamentali" - asa cum a anuntat pe facebook purtatorul de cuvant Mirel Palada. Stim raspunsul, dar, totusi..."

Cristian Preda: "A trecut o zi de cand purtatorul de cuvant al guvernului a declarat ca i-ar executa pe ziaristii care nu sunt de acord cu premierul, iar acesta nu s-a distantat de asemenea amenintari. Tacerea sefului inseamna solidaritate cu colaboratorul sau. Victor Ponta cautioneaza in acest fel agresivitatea guvernamentala fata de presa."

CITITI SI:

-► Premierul Social Media: Postul despre Simona Halep cu care Victor Ponta a strans 11.000 de fani in doar 5 zile

-► Mirel Palada, consilierul lui Ponta, a oferit presei tricouri cu mesaj: Antiguvernamentesc, deci transmit

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Scandalul Mircea Basescu incinge spiritele intre consilierii de la Cotroceni si Guvern. Reactia consilierului lui Ponta
Scandalul Mircea Basescu incinge spiritele intre consilierii de la Cotroceni si Guvern. Reactia consilierului lui Ponta

Consilierul pe probleme de strategii guvernamentale al premierului, Mirel Palada, afirma ca declaratia purtatorului de cuvant al presedintelui - despre o eventuala demisie a lui Traian Basescu - este gresita si exagerata.

Palada, consilierul lui Ponta, a oferit presei tricouri cu mesaj: Antiguvernamentesc, deci transmit
Palada, consilierul lui Ponta, a oferit presei tricouri cu mesaj: Antiguvernamentesc, deci transmit

Consilierul pentru strategii guvernamentale al premierului, Mirel Palada, a inmanat mai multor jurnalisti acreditati la Guvern tricouri inscriptionate cu sloganul "Antiguvernamentesc, deci transmit".

Reactia lui Ponta dupa ce purtatorul de cuvant al Guvernului a spus ca presedintele s-a
Reactia lui Ponta dupa ce purtatorul de cuvant al Guvernului a spus ca presedintele s-a "matrafoxat"

Premierul Victor Ponta respinge declaratiile facute de purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, care a afirmat despre seful statului, in argou, ca este beat.

Razboiul insultelor intre palatele Cotroceni si Victoria:
Razboiul insultelor intre palatele Cotroceni si Victoria: "Basescu e beat" si "Ponta e varza"

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, a scris pe Facebook, ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost "matrafoxat" si si-a facut curaj "cu cincizeci de cinci sute".

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.