PSD: Pregatim un proiect prin care toate firmele care-si desfasoara activitatea in Romania sa plateasca impozitul aici

Ultimul update: Luni 20 Februarie 2017 06:55
Data publicarii: Vineri 17 Februarie 2017 16:38
Categorie: Politic
Niculae Badalau

Vicepresedintele PSD Niculae Badalau a declarat ca pregateste un proiect de lege care sa prevada ca toate firmele care-si desfasoara activitatea in Romania sa plateasca impozitul in tara.

 

Badalau a spus ca exista ”o suparare vizavi de exportul de profit”, dand exemplul unei firme care functioneaza in Romania de opt ani pe pierdere, primind ajutor de stat si care, conform lui Badalau, exporta profitul.

Senatorul Niculae Badalau a declarat, vineri, pentru News.ro ca, impreuna cu o echipa de specialisti, lucreaza la un proiect legislativ care sa prevada ca toate firmele care isi desfasoara activitatea in Romania sa plateasca impozitul in tara noastra. Badalau a precizat ca nu este vorba de majorare, ci de o scadere a taxelor, fara a specifica insa cu ce procent.

”In cazul in care-ti desfasori activitatea aici sa si platesti impozitul in Romania. E vorba despre exportul de profit afara. Eu lucrez cu o echipa la un astfel de proiect, sa vedem cum ne iese. Micsoram taxele pentru firme. (...) Exista o suparare vizavi de exportul de profit” a sus Niculae Badalau.

Vicepresedintele PSD a precizat ca acest proiect nu intentioneaza sa faca vreo diferenta intre oamenii de afaceri romani si cei straini, spunand ca autoritatile isi doresc ca toti cei care fac afaceri in Romania sa fie ”corecti”.

”Nu e vorba despre oameni de afaceri romani sau straini, noi vorbim despre firmele care produc in Romania, care-si desfasoara activitatea in Romania, ca-s straini, ca-s romani, e acelasi lucru. Vrem ca absolut toti sa fie corecti. Nu e posibil ca o mare firma sa stea de opt ani pe pierdere in Romania si sa primeasca si ajutor de stat si sa spuna ca ea merge in pierdere, de fapt exportand tot profitul afara”, a adaugat Badalau.

El a refuzat sa dea numele respectivei companii, spunand ca nu este singura in aceasta situatie. ”Avem o statistica clara. Sunt foarte multe. Dar va dati seama ca nu putem crea o isterie dand nume de firme. Noi vrem sa construim autostrazi, vrem sa ajutam firmele, venim cu Legea preventiei. Dar asa cum noi suntem corecti si vrem sa fim corecti fata de mediul de afaceri, asa consideram ca si ei trebuie sa fie corecti fata de statul roman”, a mai spus Niculae Badalau.

 

Niculae Badalau Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Conflict in PSD Iasi: 56 de primari au semnat pentru schimbarea lui Mihai Chirica. Acesta sustine ca lista e falsificata

Conflict in PSD Iasi: 56 de primari au semnat pentru schimbarea lui Mihai Chirica. Acesta sustine ca lista e falsificata

Călin Popescu-Tăriceanu

Tăriceanu, certat de câțiva vizitatori pentru că nu ar fi stat la rând

Platforma România 100: Referendumul USR nu are nicio legătură cu noi. Cioloş nu are de gând să preia vreun partid

Nicuşor Dan: Nu mă întorc într-un partid care se poziţionează altfel decât am vorbit în campania electorală

Nicusor_Dan

Referendum în USR: Uniunea nu va susţine iniţiativa Coaliţiei pentru Familie. Votul a fost strâns

Carmen Dan, despre dispariţia lui Morgenstern: Nu îmi dau demisia

Răspunsul ANI referior la posibila incompatibilitate a funcțiilor lui Adrian Țuțuianu