PSD il vrea pe Ponta presedinte al Camerei Deputatilor. Zgonea: "Ma voi opune pana la capat acestui jihad anti-justitie"

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri ca se va opune pana la capat "acestui jihad anti-justitie" si a denuntat incalcarea Regulamentului parlamentar.

"Ma voi opune, pana la capat, acestui jihad anti-justitie. Acum suntem in faza a doua - dorinta unora de a pune mana pe a treia functie in stat, prin tertipuri ilegale, incalcand regulamentul. Motivul l-ati aflat in sedinta celebrului grup parlamentar de ieri. Astazi au incercat sa-si nege propria decizie. (...) Scopul - acelasi: sa modifice pe repede inainte legile anti-justitie. (...) Pana cand destinul va hotari, ma voi bate cu cei care, formati in grupuri de interese, vor dori sa modifice legile penale in interesul lor. Comitetul liderilor a fost convocat ad-hoc", a afirmat Valeriu Zgonea, intr-o conferinta extraordinara de presa, sustinuta la Camera Deputatilor.

Potrivit lui Zgonea, "acest tip de social-democratie si de politic trebuie sa dispara din Parlamentul Romaniei".

"Respect Regulamentul Camerei Deputatilor si nu voi permite acest jihad anti-justitie. (...) Nu putem, pe ordinea de zi a Parlamentului, sa avem lucruri ilegale, neregulamentare. Eu nu ma agat de functie, vreau ca Parlamentul Romaniei sa respecte legea", a adaugat Zgonea.

"Va solicit sa constatati ca cererea grupului parlamentar al PSD din 3 mai nu indeplineste conditiile de admisibilitate prevazute de art. 26 din Regulamentul Camerei Deputatilor si sa dispuneti respingerea acesteia", se arata in adresa semnata de Valeriu Zgonea.

Citește și
Valeriu Zgonea - Agerpres
Valeriu Zgonea, exclus din PSD: "Este ca pe vremea Inchizitiei". Partidul vrea sa-l lase si fara sefia Camerei Deputatilor
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Acesta sustine ca a fost exclus din PSD, iar cererea de revocare poate fi facuta de liderul grupului parlamentar din care presedintele Camerei face parte.

Sedinta Biroului permanent al Camerei Deputatilor in care s-a discutat acest caz a fost suspendata. Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, a explicat ca motivul a fost legat de faptul ca liderii de grup nu au ajuns la un consens.

El a precizat ca liderul grupului PSD, Florin Paslaru, a sustinut ca are dreptul de a cere revocarea, deoarece nu a fost facut niciun anunt in plen cu privire la faptul ca Zgonea a devenit deputat neafiliat.

Victor Ponta este cel mai potrivit pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, sustin mai multi lideri social-democrati, printre care si Liviu Dragnea.

In schimb, liberalii spun ca aceasta varianta ar duce la blocarea luptei anticoruptie. Totul in contextul in care deputatii PSD au votat in unanimitate sa il inlature pe Valeriu Zgonea de la conducere.

Dupa ce a fost exclus din partid saptamana trecuta, Valeriu Zgonea este la un pas si de demiterea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. El a fost dat afara din PSD, dupa ce i-a cerut demisia sefului partidului, Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul Referendumul.

VALERIU ZGONEA, presedintele Camerei Deputatilor: "E important pentru fiecare dintre noi sa vedem ce se intampla in interiorul unui partid si cum foarte usor, un membru de partid, care-si exprima o opinie, poate fi sanctionat. Va dau trimitere la art 29, care nu face altceva decat copiaza libertatea de expresie in Romania, intr-un partid..."

MARIAN NEACSU, deputat PSD, chestor al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor: "Grupul a decis, in unanimitate, prezentarea la BP a solicitarii privind revocarea din fct de presedinte al Camerei Deputatilor a lui Valeriu Zgonea. Macar un singur argument e cat se poate de evident - nu mai e membru al PSD. Nu am discutat despre alte motive."

Victor Ponta ar putea fi urmatorul sef al Camerei Deputatilor.

MARIAN NEACSU, deputat PSD, chestor al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor: "Am incercat sa obtin un punct de vedere de la dl Ponta, nu mi l-a dat, eu personal l-as sustine pe Victor."

VICTOR PONTA, deputat PSD: "O sa discutam si o sa luam decizii impreuna, intelepte, am discutat cu Liviu tot ceea ce este bine pentru PSD si pentru alegatorii nostri. Va decide PSD-ul, nu sunt PSD ca sa vorbesc."

Liberalii au reactionat. Ei nu il sustin pe fostul premier, care este trimis in judecata in dosarul Turceni-Rovinari, alaturi de Dan Sova.

Conform regulamentului, Biroul Permanent va stabili data sedintei in care se va vota in plen, prin vot secret, cu bile, revocarea presedintelui Camerei Deputatilor.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Zgonea nu a aflat inca daca mai e sau nu membru PSD.
Zgonea nu a aflat inca daca mai e sau nu membru PSD. "Maine - poimaine ne trezim ca domnul Dragnea e dat afara din partid"

Pana de curand numarul 2 in Partidul Social-Democrat, Valeriu Zgonea nu mai stie acum nici macar daca mai face parte sau nu din PSD dupa ce l-a contestat pe Liviu Dragnea

Valeriu Zgonea, exclus din PSD:
Valeriu Zgonea, exclus din PSD: "Este ca pe vremea Inchizitiei". Partidul vrea sa-l lase si fara sefia Camerei Deputatilor

In saptamana patimilor, PSD l-a dat afara din partid pe Valeriu Zgonea. Iar dupa Paste, chiar in Saptamana Luminata, social-democratii vor sa il lase si fara sefia Camerei Deputatilor.

Revolta in PSD. Numarul 2 din partid sugereaza ca Dragnea trebuie sa demisioneze, Ponta vorbeste de
Revolta in PSD. Numarul 2 din partid sugereaza ca Dragnea trebuie sa demisioneze, Ponta vorbeste de "ofiteri acoperiti"

Condamnarea definitiva a lui Liviu Dragnea pare sa fi deschis cutia Pandorei in Partidul Social-Democrat.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.