PSD anunta ca a inceput sa racoleze parlamentari de la toate formatiunile. Primul deputat care isi tradeaza partidul

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a sustinut ca social-democratii vor racola parlamentari de la toate partidele, pe care ii vor face membri de partid, in schimbul sustinerii motiunii de cenzura impotriva premierului Sorin Grindeanu.

”Dansii (parlamentari de la alte partide – n. r.) isi exprima optiunea sa voteze motiunea si chiar unii parlamentari sa devina membri PSD. De la absolut toate partidele. Sa stiti ca chiar si la USR cativa sunt oameni rezonabili si oameni maturi (...) Strategia PSD este ca atunci cand sunt oameni valorosi sa aiba portile deschise (...) Tot timpul au fost portile deschise. Nu pot sa dau un numar exact. Noi cu siguranta si fara dansii avem cvorumul de 233 (numarul minim de voturi pentru a adopta motiunea de cenzura – n. red.), dar in acelasi timp ne preocupa o majoritate solida dupa motiune pentru a avea o guvernare cat mai solida”, a declarat Niculae Badalau.

Intrebat ce se va intampla cu parlamentarii PSD care nu vor vota motiunea de cenzura, Badalau a evitat sa spuna daca acestia vor fi sau nu exclusi din partid.

”Sunt cativa, doi – trei, din solidaritate fata de domnul Grindeanu si ma refer aici la parlamentarii de Timis, cu toate ca si aici asteptam un raspuns, ca dansii sa nu voteze motiunea. Dar asta nu inseamna ca pleaca din PSD. Eu cred ca in momentele importante trebuie sa fii solidar cu colegii si cu partidul. Ne vom gandi ce masuri vom lua in functie de propuneri”, a mai spus Niculae Badalau.

Primul racolat: Octavian Goga de la PMP

Citește și
Sorin Grindeanu la Timisoara
Motiunea de cenzura ar putea fi respinsa. Razboi total in filialele PSD, "amenintari si presiuni" asupra parlamentarilor
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Deputatul PMP de Covasna Octavian Goga si-a depus, duminica, demisia din grupul parlamentar al Partidului Miscarea Populara si va activa in cadrul grupului PSD, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor luand act de demisia acestuia.

Demisia lui Octavian Goga are loc in contextul in care social-democratii poarta negocieri cu parlamentarii de la toate partidele pentru a obtine sustinerea lor la votul motiunii de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu.

Tomac: Am depus plangere penala impotriva deputatului Goga care a trecut la PSD, deoarece a primit foloase necuvenite

Presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a anuntat pe pagina personala de Facebook ca a depus o plangere penala impotriva deputatului Octavian Goga, care a demisionat duminica din grupul Miscarii Populare pentru a se alatura PSD, sustinand ca are informatii ca acesta a primit foloase necuvenite.

”Astazi (duminica - n. r.) am formulat o plangere penala cu date exacte, deoarece am informatii concrete cu privire la faptul ca deputatul Octavian Goga, ales deputat de Covasna, a primit foloase necuvenite pentru a trece la PSD”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Motiunea de cenzura va fi votata miercuri, la ora 11:00. Dragnea promite un
Motiunea de cenzura va fi votata miercuri, la ora 11:00. Dragnea promite un "vot masiv", desi a strans doar 222 de semnaturi

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu va fi dezbatuta si votata in plenul reunit al Parlamentului, miercuri, de la ora 11.00, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in plenul reunit de duminica.

Motiunea de cenzura ar putea fi respinsa. Razboi total in filialele PSD,
Motiunea de cenzura ar putea fi respinsa. Razboi total in filialele PSD, "amenintari si presiuni" asupra parlamentarilor

Tensiunea creste de la o ora la alta in interiorul coalitiei PSD-ALDE.

Ce sanse sunt ca motiunea de cenzura sa treaca. PNL, USR si PMP sustin ca nu o vor vota, UDMR se decide miercuri
Ce sanse sunt ca motiunea de cenzura sa treaca. PNL, USR si PMP sustin ca nu o vor vota, UDMR se decide miercuri

Tabara Dragnea si Tabara Grindeanu cauta disperate sustinatori in vederea motiunii de cenzura care urmeaza sa fie depusa si votata in Parlament.

Organizatiile PSD, cu exceptia a doua, au votat o Declaratie prin care se
Organizatiile PSD, cu exceptia a doua, au votat o Declaratie prin care se "desolidarizeaza de lovitura de stat de la Guvern"

PSD vrea ca motiunea de cenzura sa fie citita in plenul reunit al Parlamentului duminica, urmand sa fie convocat un plen reunit al celor doua Camere, a anuntat senatorul PSD Mihai Fifor.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.