Traian Basescu: "Premierul, intr-un buncar, este imaginea unui om care a cedat nervos." Declaratia despre comisia Nana

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca premierul Victor Ponta este un procuror "ratat", mentionand ca nu a auzit de vreun dosar important al acestuia.

  Sinteza declaratiilor:

- Consider ca este abuz formarea unei comisii care sa investigheze achizitia de terenuri a familiei mele.

- Nu am cum sa stiu daca achizitiile s-au facut ilegal, dar primarii care au facut astfel de restituri trebuie sa raspunda in fata legii. Primarii si prefectii din timpul restituirilor au fost de la PSD. O ancheta temeinica si pedepsirea trebuie sa se petreaca foarte rapid.

- Constatand ca ilegalitatile au fost comise de baroni de-ai lor, doamna Firea, o santajista de profesie, lanseaza o alta minciuna, ca firma ar fi fost inactiva si nu s-ar fi putut face chitanta. Pentru un santajist, nu trebuie sa ai prea multa carte, dar nu s-a vandut pe chitanta, ci in baza unui contract de vanzare- cumparare. Tranzactiile cu terenuri agricole sunt scutite de plata TVA-ului.

Citește și
Parlamentari
Senatul si-a suspendat sedinta pentru ca senatorii PSD sa semneze plangerea penala impotriva lui Traian Basescu
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

- Minciunile senatoarei santajiste Firea au creat niste bule de dezinformare, dar nu au fost legale.

- O alta miciuna a lui Ponta a fost spalarea de bani, un procuror ratat, nu am auzit de vreun dosar reusit al lui. Cum poate un om cu cateva clase sa spuna ca se face spalare de bani cu credit de la banca si cu bani virati in contul vanzatorului.

- Comisia sa vada ce e cu cele 2000 de hectare de la Fundulea. Daca nu se vor ocupa ei de aceasta restituire, ma voi ocupa eu. O haita de parlamentari, impreuna cu un premier care nu are nimic in comun cu aceasta functie, fac un spectacol dintr-o afacere privata, in conditiile in care sute de mii de hectare ale statului sunt exploatate de tot soiul de baroni ai PSD.

- Comisia de ancheta, daca vrea sa faca ceva pentru tara, ar trebui sa ancheteze ce se intampla cu terenurile statului, cine exploateaza terenurile statului. Ar fi o misiune demna de o comisie parlamentara, care controleaza activitatea guvernamentala, nu a doi privati.

- Ar fi interesant sa aflam ce s-a intamplat in TImis.Tata-socru - cat de implicat a fost in retrocedarile din Timis. Tata-socru nu e persoana privata, e parlamentar.

- Am sa-i transmit un mesaj si senatoarei santajiste Firea, aducandu-i aminte ca a platit o amenda de 1000 de lei pentru santaj la adresa unui membru CNA. Are o scoala buna, e crescuta la scoala turnatorului Felix. Inteleg ca Victor Viorel vrea sa o ia purtator de cuvant. Sa n-o ia. Poarta ghinion oricarui barbat pe care spune ca il sprijina.

- Doamna senator s-a simtit lezata ca am spus sa priveasca mai atent la ce e in ograda sotului dansei, la Voluntari, spunand ca exista riscul ca intr-o zi sa nu-l gaseasca acasa. Domnul Pandele e capitan de cursa lunga, ca si mine. Concediile noastre erau de cate 3 luni, 3 luni si ceva, dar erau foarte multi care nu stateau 3 luni si jumatate, dupa o luna isi cautau vapor sa plece in cursa, plecau. De ce? Va las pe dumneavoastra sa va ganditi cat de bine le era acasa.

- Nu e un atac la o femeie, e un atac la o santajista.

- Cu privire la ce se intampla in Voluntari, am atras atentia in baza unor petitii publice. Unele au fost trimise la Mediu, altele la Interne, alte la premier. De ce n-au fost indreptate direct catre DNA? Pentru ca nu sunt mereu indreptatite.

- Doamna santajist Firea poate fi linistita, nu vorbesc fara sa am documente. Impreuna cu partenerul sau de ultima ora, Victor Ponta, ar putea avea si alte preocupari. In loc sa coboare in mocirla unor atacuri josnice, mai bine s-ar ocupa sa guverneze putin tara, pentru ca este nevoie de locuri de munca pentru tineri, iar la UE avem nu mai putin 105 milioane de euro pentru a fi cheltuiti anul acesta si anul viitor pentru crearea de locuri de munca pentru tineri.

- Cum sa raspunzi Parteneriatului Stategic cand renunti la 380 de milioane de dolari, pentru jumatate de ora cu presedintele Kazahstanului?

- Astea fac din Victor Viorel o victima a propriei sale coruptii. Este un premier corupt. Pentru 380 de milioane facute cadou, i-ar zambi orice sef de stat.

- Imi permit sa afirm, fara rezerve, ca obiectivul acestui domn nu este sa faca bine Romaniei, ci sa puna Romania la picioarele PSD. Este jalnic ca o face cu ajutorul turnatorului Felix si a lui Ghita.

- In Romania, cand furi, trebuie sa te astepti sa raspunzi in fata legii. Am trecut de epoca Nastase, cand nimeni nu avea curaj sa se apropie de politicieni.

- S-ar putea sa fac o zi pe saptamana, cand sa fac un buletin al coruptiei guvernamentale, pentru a veni in sprijinul opiniei publice.

 - Cred ca a cedat nervos. Victor Viorel are o problema de nervi. Crede ca doar armata il poate salva de furia baronilor. Il compatimesc pentru cum a ajuns. Solutia de a se ascunde intr-un buncar, la Ministerul Apararii, arata ca premierul si-a pierdut controlul si nu mai deosebeste institutiile. Arata ca este las. Baronii nu pot fi opriti. Credeti ca in fata unui baron Victor Viorel este cum este infata camerelor? Il plesnesc aia de ii merg fulgii.

- Si-a spus ca buncarul de la Aparare este solutia, pentru ca intr-o unitate militara baronii nu au acces. Responsabilitatea pe care si-a asumat-o, sa apere coruptii, va face ca Romania sa fie privita ca o mare curiozitate. Premierul, intr-un buncar, intr-o unitate militara, este imaginea unui om care a cedat nervos.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Crin Antonescu:
Crin Antonescu: "Victor Ponta si-a pierdut controlul". Liderul PNL a comentat conflictul dintre Ponta si Basescu

Crin Antonescu a criticat, marti, escaladarea conflictului dintre palatele Cotroceni si Victoria si a declarat ca nu este normal ca premierul sa isi mute biroul la Ministerul Apararii.

Senatul si-a suspendat sedinta pentru ca senatorii PSD sa semneze plangerea penala impotriva lui Traian Basescu
Senatul si-a suspendat sedinta pentru ca senatorii PSD sa semneze plangerea penala impotriva lui Traian Basescu

Plenul Senatului a fost suspendat marti, dupa ce senatorii PSD au parasit sala de plen pentru a participa la o reuniune cu premierul Victor Ponta pentru semnarea plangerii penale impotriva presedintelui Traian Basescu.

Traian Basescu: Daca Ponta face dreptate dupa mintea sa, ajunge coleg de
Traian Basescu: Daca Ponta face dreptate dupa mintea sa, ajunge coleg de "apartament" cu Nastase

Traian Basescu a fost intrebat, intr-o emisiune televizata, cum vede afirmatia lui Victor Ponta referitoare la faptul ca dupa alegerile prezidentiale se va face dreptate pentru Constantin Nicolescu.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.