Presedintele PE, Martin Schulz: Am fost surprins de observatiile lui Basescu, o sa il intreb personal ce a vrut sa spuna

Victor Ponta, Traian Basescu

Presedintele PE, Martin Schulz a declarat, sambata, ca a fost surprins de observatiile presedintelui Traian Basescu la adresa sa, mentionand ca seful statului nu i-a citit cu atentie declaratiile si ca il va intreaba personal la ce anume s-a referit.

"Am fost surprins de observatiile presedintelui Traian Basescu. L-am respectat intotdeauna din punct de vedere institutional, ca presedinte al Romaniei.(...) In ultima intalnire pe care am avut-o cu presedintele Basescu am discutat despre Schengen, am sustinut accesul Romaniei in spatiul Schengen, astfel ca am fost un pic surprins de ceea ce a spus despre mine. O sa il intreb personal la ce anume s-a referit, nu am inteles", a declarat MartinSchulz, la finalul evenimentului de la Romexpo.

Presedintele PE a explicat la ce s-a referit cand a vorbit despre anexarea Crimeii, aratand ca "este o incalcare teribila a legilor internationale, iar Rusia este obligata sa respecte regulile internationale".

"De aceea, sanctiunile sunt justificate. Am declarat ca trebuie sa cautam solutii diplomatice, in ultima instanta. Putem discuta. Daca este o noua amenintare, la adresa Moldovei, de exemplu, trebuie sa marim aceste sanctiuni. Si am spus ca trebuie sa informam cetatenii nostri ca sanctiunile la adresa Federatiei Ruse ne afecteaza si pe noi. Acest lucru am spus, si sunt surprins de afirmatiile presedintelui Traian Basescu, cred ca nu a citit cu atentie", a mai afirmat Martin Schulz.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca este importanta o prezenta buna la euroalegeri, scrutin care va prefigura numele viitorului sef al Comisiei Europene, care poate fi socialistul Martin Schulz, pentru care "anexarea Crimeei era un fapt implinit", sau popularul Jean-Claude Juncker.

Citește și
Traian Basescu
Basescu, despre Ponta la inundatii: "Cand te-ai dus la inundatii, stii ca te poti uda pana la chiloti"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Traian Basescu a declarat ca ar fi important de dezbatut in eurocampanie motivele pentru care sa fie condusa Comisia Europeana, de acum inainte, de Jean Claude Junker sau de Martin Schultz, "mai ales daca privim lucrurile prin prisma ultimelor declaratii si actiuni ale socialistilor".

"Pentru domnul Schulz anexarea Crimeei era un fapt implinit si asta e, si trebuie sa fim linistiti. Probabil o asemenea abordare ar avea si daca se intampla si alte evolutii negative, in defavoarea Romaniei",
a spus Basescu.

Presedintele a explicat ca se poate face o dezbatere pe acesata tema, si anume ce este in avantajul Romanei sa avem un presedinte al Comisiei Europene socialist sau un un presedinte de Comisie din spectrul PPE.

"Nu mai vorbim de faptul ca trebuie sa ne uitam si la dimenziunile tarilor, nu cumva riscam sa cream o forta incredibila unui singur stat care, oricum, este extrem de influent prin crearea conditiilor ca domnul Schultz sa devina presedinte al Comisiei Europene?", a mai spus Basescu.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Traian Basescu despre scandalul de la Spitalul de Arsi din Capitala:
Traian Basescu despre scandalul de la Spitalul de Arsi din Capitala: "Avem nevoie de o noua lege a sanatatii"

Presedintele Traian Basescu a facut o declaratie de presa la Palatul Cotroceni.Seful statului a vorbit despre alegerile europarlamentare, Acordul de la Geneva, dar si scandalul de la Spitalul de Arsi din Capitala.

Basescu, despre Ponta la inundatii:
Basescu, despre Ponta la inundatii: "Cand te-ai dus la inundatii, stii ca te poti uda pana la chiloti"

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, referindu-se la inspectarea cu barca de catre premier a zonelor inundate din judetul Teleorman, ca "atunci cand te-ai dus la inundatii, stii ca te poti uda pana la chiloti".

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare
Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare

Partidele politice au închis negocierile pentru desemnarea candidaților la primăriile de sector din București. La fiecare dintre cele șase primării s-au înscris cel puțin câte trei candidați.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.