Iohannis: ”Voi sesiza CCR pe bugetul pe 2019, bugetul rușinii naționale. PSD guvernează pentru Dragnea”

×
Codul embed a fost copiat

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut vineri, o declarație de presă pe tema bugetului 2019, la Palatul Cotroceni. Președintele a anunțat că va sesiza CCR-ul, pentru că bugetul are ”accente de neconstituționalitate”.

Reacţie tranşantă a preşedintelui Iohannis, vineri dimineaţă, pe marginea legii bugetului de stat şi a guvernării PSD.

"Bugetul ruşinii naţionale", după cum l-a numit şeful statului, denotă cât de incompetenţă este clasa politica aflată la putere, susţine preşedintele. Klaus Iohannis a anunţat că va trimite judecătorilor CCR legea bugetului, implicit legea prin care a fost majorat deficitul de la 2,55% la 2,76% pentru creşterea alocaţiilor pentru copii.

Adoptat cu mare întârziere de Parlament, bugetul pentru 2019 mai are de aşteptat. Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat partidul aflat la guvernare de incompetenţă şi susţine că, prin această întârziere, nu sunt respectate nici obligaţiile faţă de Uniunea Europeană, asumate de ţara noastră, nici unele drepturi fundamentale.

Citește și
daniel suciu
Cine e Daniel Suciu, noul ministru la Dezvoltare. Averea deputatului PSD
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Principalele declarații ale șefului de stat:

 - Economia României este bulversată. De autostrăzi nici nu poate fi vorba.

 - Un lucru este clar, Guvernarea PSD a eșuat.

- În spitale, probleme peste probleme, Educația este subfinanțată, România este bulvarsată mai ales după OUG 114 dată în mare taină la finalul anului trecut.

- Despre Justiție... întreaga guvernare pesedistă a fost un asalt asupra statului de drept din România.

PSD-ul nu guvernează pentru români, guvernează pentru Dragnea.

- Despre buget: bugetul rușinii naționale, ăsta e bugetul propus pentru 2019. Un buget nerealist, supraevaluat și întârziat. Cu acest buget, PSD încearcă să acopere nereușitele multiple.

Preşedintele a criticat sumele pe care le vor primi partidele politice din bugetul de stat, de 20 de ori mai mult decât în anii trecuţi. Cât despre investiţi, nici nu poate fi vorba, spune apăsat, şeful statului.

- Toată lumea s-a întrebat de ce a întârziat bugetul 3 luni de zile, el trebuia prezentat pe 15 noiembrie. Ei nu vor să se realizeze investiții pentru că nu au bani, de aceea au întârziat bugetul cu 3 luni.

Bugetul rușinii națioanale are accente de neconstituționalitate. Pentru toate acestea voi sesiza astăzi CCR.

Decizia preşedintelui a venit chiar după depunerea jurământului de investitura a lui Răzvan Cuc, la Ministerul Transporturilor, respetiv a lui Daniel Suciu, la Ministerul Dezvoltării.

Cei doi au fost numiţi de Klaus Iohannis, după ce şeful statului a refuzat-o pe Olguta Vasilescu şi pe Mircea Drăghici. Cele două portofolii nu aveau titulari încă din noiembrie.

- Întrebat care este situația spitalele regionale, ministrul PSD a spus că avem bani pentru proiectate. După 3 ani? Păi, ei nu vor să facă spitalele. În schimb, pentru ei găsesc bani,

- 150 de milioane din 270, va primi PSD-ul, din bugetul pentru partide. Deci, de 20 de ori mai mult decât anul trecut.

- O victimă sigură a acestui buget este administrația locală din România, care primește cu un miliard mai puțin decât anul trecut.

- Primariile vor trebui să abandoneze investiții locale importante.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Suciu şi Cuc au depus jurământul de învestitură. De ce a lipsit Dăncilă de la ceremonie
Suciu şi Cuc au depus jurământul de învestitură. De ce a lipsit Dăncilă de la ceremonie

Daniel Suciu şi Răzvan Cuc, numiți de Iohannis la Dezvoltare și Transporturi, au depus vineri jurămânul de învestitură la Cotroceni.

Cine e Daniel Suciu, noul ministru la Dezvoltare. Averea deputatului PSD
Cine e Daniel Suciu, noul ministru la Dezvoltare. Averea deputatului PSD

Deputatul PSD Daniel Suciu, a cărui nominalizare a fost acceptată de Iohannis pentru portofoliul de la Ministerul Dezvoltării, este fost jurnalist şi fost consilier judeţean.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.