Presedintele a promulgat legea prin care parlamentarii pot angaja persoane cu care au mai lucrat in ultimii 5 ani

Ultimul update: Joi 30 Martie 2017 07:47
Data publicarii: Luni 27 Martie 2017 13:12
Categorie: Politic
Votul camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei asupra bugetului, in Bucuresti

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea prin care parlamentarii au dezincriminat conflictul de interese in cazul persoanelor angajate la birourile parlamentare cu care alesii s-au aflat in raporturi de munca in ultimii cinci ani.

Proiectul a fost initiat pentru a repara un vid legislativ in cazul angajatilor al caror contract de munca a fost desfacut automat la finalul unui mandat al Legislativului si care nu mai puteai fi reangajati pentru ca intrau sub incidenta articolului din Codul penal privind conflictul de interese.

Propunerea legislativa a fost adoptata de Parlament pe 8 martie, cu 275 voturi „pentru” si 22 de „abtineri”.

Vicepresedintele Comisiei privind statutul deputatilor si senatorilor, Adriana Saftoiu, a explicat, pentru News.ro, masura.

„Este doar modificarea aceea care prevede ca nu e conflict de interese. E un aviz favorabil. Amendamentul asta spune, ca nu e un conflict de interese ca eu sa pastrez un angajat chiar daca a lucrat cu mine cinci ani”, a precizat Adriana Saftoiu, intrebata daca s-a dat un raport favorabil propunerii care prevede ca nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care alesii s-au aflat in raporturi de munca in ultimii cinci ani.

Patru deputati au depus, la Senat, o propunere legislativa pentru completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor care prevede ca nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care alesii s-au aflat in raporturi de munca in ultimii cinci ani.

Mai exact, la articolul 32, dupa alineatul 12 se introduce un nou alineat care va avea urmatorul cuprins: „Prin derogare de la art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificarile si completarile ulterioare, nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care senatorii sau deputatii s-au aflat in raporturi de munca in ultimii cinci ani”.

Votul camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei asupra bugetului, in Bucuresti Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Primarul Aradului, acuzat de ANI de conflict de interese. Ar fi dat decizii in favoarea clientilor firmei sotiei lui

Primarul Aradului, acuzat de ANI de conflict de interese. Ar fi dat decizii in favoarea clientilor firmei sotiei lui

Ludovic Orban

PNL se gândește să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei

Surse: Dragnea a discutat cu premierul Tudose și Shhaideh la Palatul Victoria

Situația pare neschimbată la noul sediu pentru pașapoarte. Funcționarii, prea puțini

Politisti din cadrul Politiei Rutiere

Pensionări și reangajări în MAI. PNL cere comisie de anchetă

PNL vrea ca ministrul Carmen Dan să dea explicaţii în Parlament pentru scandalul de la paşapoarte

Premierul a dispus trimiterea Corpului de Control la Tarom şi la Compania Naţională de Investiţii