Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, intalnire "la un pahar de vin rece". Ce au discutat in timp ce Ponta se afla in Turcia

×
Codul embed a fost copiat

Apele tulburi din PSD s-ar putea limpezi cu vin rece si cu gheata, reteta incercata luni de Liviu Dragnea si Gabriel Oprea.

In absenta premierului Ponta, plecat in Turcia la control medical, cei doi s-au intretinut pe terasa partidului lui Gabriel Oprea, la un pahar de vin. Cu gheata. Dupa ce l-a criticat pe Ponta pentru ca a renuntat la sefia PSD, Dragnea a spus ca marti isi va anunta candidatura la aceasta functie.

"Am primit o invitatie la un vin rece cu gheata", a afirmat Liviu Dragnea.

Pe terasa din curtea aliatilor de la UNPR, Liviu Dragnea a stat de vorba cu ministrul Gabriel Oprea pret de jumatate de ora. La sfarsit, Oprea a afisat un aer mai relaxat ca de obicei.

Cel putin pana astazi, cei doi nu erau prieteni, mai ales ca Oprea a anuntat ca partidul sau sustine guvernarea atata timp cat Rovana Plumb este sefa la partid si Victor Ponta la guvern. Dragnea a anuntat din weekend ca ar vrea sa candideze la sefia PSD si pretinde ca la intanirea de astazi nu i-a cerut lui Oprea sa il sustina.

Citește și
Victor Ponta - AGERPRES
"Sunt cu demisia pe masa". Conditia pusa de Victor Ponta lui Klaus Iohannis pentru a demisiona din functia de premier
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a facut cateva precizari legate de discutiile dintre partidele aflate la guvenare. „Eu cred ca aceasta coalitie trebuie sa-i intareasca autoritatea lui Victor Ponta” a spus vicepremierul, care a explicat ca s-a intalnit la „un pahar de vin rece” cu Liviu Dragnea, coordonatorul politic al social-democratilor. „PSD este principalul partid al coalitiei, liderul acestei coalitii este doamna Rovana Plumb, presedinte interimar al PSD, si e corect ca problemele coalitiei sa le exprime doamna Rovana Plumb”, a mai spus Oprea, dupa ce din greseala afirmase ca Rovana Plumb este „purtator de cuvant” al coalitiei.

Si Liviu Dragnea a vorbit, in urma intalnirii cu liderul UNPR, despre starea de sanatate a premierului, dupa ce mai inainte spusese ca acesta nu e stabil. „Are o perioada grea, cu o operatie foarte grea la picior. Merge foarte greu”. Dragnea a subliniat insa ca „Interesul meu si al partidului e ca el sa simta ca noi il sprijinim”. Cat despre intalnirea cu Gabriel Oprea, niciunul dintre cei doi politicieni nu a specificat despre ce s-a discutat, insistand asupra faptului ca au baut un pahar de vin rece, fiind prieteni vechi.

PSD cauta solutii pentru adoptarea Codului fiscal

Dupa ce presedintele a retrimis la Parlament Codul Fiscal, coalitia cauta solutii pentru aplicarea acestui act – insa in lipsa premierului.

Premierul va anunta solutia pentru punerea in aplicare a noului Cod fiscal, retrimis in Parlament de seful statului, a declarat presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, care conduce partidul dupa retragerea lui Ponta. Solutia a fost deja convenita luni, in sedinta coalitiei de guvernamant, dar se asteapta revenirea prim-ministrului, care s-a intors in Turcia.

Domnul prim-ministru este la control astazi si nu poate participa”, a precizat Rovana Plumb. „Starea de sanatate a premierului este foarte buna. Este la control in urma operatiei pe care a avut-o la picior”. Premierul ar urma sa revina in tara in cursul serii de luni.

Solutia pentru Codul Fiscal

"Ne-am consultat in coalitie si sustinem cu totii Codul fiscal in forma propusa de catre Guvernul Ponta si adoptata de Parlamentul Romaniei”, a mai spus Rovana Plumb.,„Nu va mai exista pe acest subiect o alta intalnire a coalitiei. Premierul Victor Ponta va comunica modalitatea de solutionare", a afirmat Plumb la finalul sedintei.

Inaintea sedintei, insa, liderul ALDE Daniel Constantin afirmase ca in opinia sa „cea mai buna varianta este asumarea raspunderii. E un proiect asumat politic, trebuie sa il marcam din punct de vedere politic. Eu cred ca daca se va merge pe aceasta varianta va trebui sa avem un text revizuit”.

Liderii partidelor aflate la guvernare au discutat despre Codul Fiscal, dupa ce, vineri, presedintele Klaus Iohannis a decis sa il retrimita in parlament. Angajarea raspunderii pentru un proiect similar celui respins de presedinte, dar care sa contina reducerea TVA de la 24 la 19%, pare varianta cea mai la indemana pentru Victor Ponta si PSD. Liderii coalitiei au precizat insa ca doar el, premierul, poate anunta ce decizie a luat guvernul in cazul codului fiscal.

 

Articol recomandat de sport.ro
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
Citește și...
Ponta: O sa incepem sa aplicam masurile fiscale fie prin OUG, fie prin asumarea raspunderii
Ponta: O sa incepem sa aplicam masurile fiscale fie prin OUG, fie prin asumarea raspunderii

Victor Ponta a declarat, vineri, ca in contextul respingerii Codului Fiscal de catre presedintele Klaus Iohannis, Guvernul va incepe sa promoveze masurile cuprinse in acest document fie prin ordonanta de urgenta, fie prin prin asumarea raspunderii.

"Sunt cu demisia pe masa". Conditia pusa de Victor Ponta lui Klaus Iohannis pentru a demisiona din functia de premier

Premierul Victor Ponta a declarat ca ar fi dispus sa-si dea demisia din functie doar daca presedintele Klaus Iohannis ii va garanta, printr-un ''acord politic'' scris, ca noul sef al executivului va fi tot din partea actualei coalitii de guvernare.

Lupta pentru putere din PSD dupa demisia lui Ponta. Sarbu: Daca ne luam dupa ureche, si eu sunt important, ca ii sunt socru
Lupta pentru putere din PSD dupa demisia lui Ponta. Sarbu: Daca ne luam dupa ureche, si eu sunt important, ca ii sunt socru

Victor Ponta si-a dat miercuri oficial demisia de la sefia PSD, iar in partid a inceput lupta pentru putere.

Recomandări
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus, miercuri, semnăturile şi dosarul de candidatură la Consiliul județean Prahova.

Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea
Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, salută pachetul de ajutor din partea SUA în valoare de 61 miliarde de dolari.

 

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.