Cod galben de ninsori şi vânt. Tudose: ”E mai bine să închidem un drum decât să scoatem de sub nămeţi”

premierul Mihai Tudose
Inquam Photos / George Calin

Premierul Mihai Tudose a mers, sâmbătă, la MAI, unde a avut discuţii cu ministrul Carmen Dan privind starea pregătirea pentru vreme rea, şeful Executivului precizând că a rugat poliţiştii să acţioneze preventiv pentru ca oamenii să nu rămână înzăpeziţi.

Pemierul Tudose a mers sâmbătă la sediul Ministerului Afacerilor Interne la o discuţie cu conducerea MAI, pentru a vedea dacă "autorităţile, prefecţii sunt pregătiţi pentru iarnă", relatează Agerpres.

"Se strică vremea şi este clar, intrăm în decembrie, de acum acestea sunt fenomenele meteorologice care ne aşteaptă şi am venit să discut, fiind anunţat că există şi o pregătire la Ministerul de Interne pe acest subiect, să văd despre ce este vorba şi cât de bine pregătiţi sunt. Şi sunt", a precizat Tudose la final.

El a adăugat că a solicitat Poliţiei să îşi ia rolul în serios şi anume de prevenire în special în cazul circulaţiei rutiere.

"Am rugat Poliţia să îşi ia în serios rolul, dacă nu şi l-a luat până acum, de prevenire în special pe circulaţia rutieră, fiindcă e preferabil să închidem un drum până când îl deszăpezeşte, decât să ne chinuim să scoatem de prin nămeţi şi nu ştim nici pe cine să căutăm", a arătat prim-ministrul Mihai Tudose.

Citește și
Mihai Tudose
Noul prefect al județului Brăila: ”Da, este adevărat că sunt finul domnului Tudose”
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Noi avertizări cod galben de vreme rea - ploi, lapoviţă şi ninsoare şi vânt puternic în mare parte a ţării

Meteorologii au transmis, sâmbătă, o nouă informare şi anunţă că începând de astăzi şi până duminică, la ora 20.00, în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării va ploua şi va fi lapoviţă, apoi va ninge şi se va depune strat de zăpadă, iar în sudul şi sud-estul ţării de sâmbătă noapte va fi ploi, dar şi lapoviţă şi ninsoare. De asemenea, de la ora 15.00 intră în vigoare o atenţionare cod galben de ninsori consistente şi viscol în toate zonele montane.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, sâmbătă, o nouă informare meteorologică valabilă de sâmbătă de la ora 11.00 până duminică, la ora 20.00.

În acest interval, în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării vor fi precipitaţii moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie şi lapoviţă, apoi vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă.

În regiunile sudice şi sud-estice precipitaţii locale se vor semnala în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi în prima parte a zilei de duminică şi vor fi ploi, dar trecător şi lapoviţă sau ninsoare. La munte, ninsorile se vor extinde, iar vântul va sufla cu putere. Temporar vântul se va intensifica şi în zonele joase, cu viteze în medie de 45-55 de kilometri la oră.

Tot sâmbătă, ANM a transmis o atenţionare cod galben pentru ninsori însemnate cantitativ în toate zonele de munte.

Atenţionarea va fi în vigoare de sâmbătă de la ora 15.00, până duminică la ora 16.00. În acest interval, în toate zonele de munte vor fi ninsori local însemnate cantitativ şi cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze care vor depăşi 60-70 de kilometri la oră, iar pe creste peste 80-90 de kilometri la oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

De asemenea, o altă avertizare cod galben va fi în vigoare din noaptea de sâmbătă spre duminică, de la ora 02.00, şi până duminică la ora 16.00. În acest interval, în sudul Olteniei, al Munteniei şi al Dobrogei vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 de kilometri la oră şi temporar 70 de kilometri la oră.
 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Guvernul Tudose se laudă cu investițiile din 2017 care sunt, de fapt, ale privaților. Reacția economiștilor
Guvernul Tudose se laudă cu investițiile din 2017 care sunt, de fapt, ale privaților. Reacția economiștilor

Guvernul se lauda cu investiţiile din economie anul acesta, dar omite să spună că meritul este al privaţilor şi nu al statului.

Noul prefect al județului Brăila: ”Da, este adevărat că sunt finul domnului Tudose”
Noul prefect al județului Brăila: ”Da, este adevărat că sunt finul domnului Tudose”

Noul prefect al județului Brăila, George Adrian Paladi, care a fost numit miercuri în ședința de Guvern, se numește George Adrian Paladi și este finul premierului Mihai Tudose, care este originar din același județ.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.