Preda: Instigarea populatiei la denunt il clasifica pe Ponta in tabloul comunistilor intolerabili

Cezar Preda

Prim-vicepresedintele PDL deputatul Cezar Preda a declarat, luni, la Buzau, ca instigarea populatiei la denunt "il clasifica" pe premierul Victor Ponta "in tabloul comunistilor intolerabili". 

"Instigarea populatiei la denunt il clasifica pe Ponta in tabloul comunistilor intolerabili. Faceau denuntul si delatiunea pentru orice. El, iata, reintroduce dupa 22 de ani practica potrivit careia vecinul sa te denunte ca s-o duca el mai bine. Halal gandire, halal premier tanar", a afirmat Cezar Preda.

El l-a criticat si pe secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Liviu Voinea, care a anuntat recent ca ministerul este decis sa elimine cat mai multe dintre exceptiile privind impozitul pe proprietate, pe venit si pe profit. "Domnul Voinea este exemplul clar a ce inseamna sa fii in tribuna si apoi sa treci in teren. Cand era in tribuna era un mare comentator, cand a intrat in teren primele doua fraze pe care le-a putut spune au fost ca a gasit solutii sa impoziteze piscinele si sa instaureze denuntul ca sa aduca bani la stat. Atat au produs tinerii lui Ponta, atat au putut", a mai spus Cezar Preda.

Romanii care vor transmite Fiscului informatii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilitati, asa cum se intampla si in alte state, declara, saptamana trecuta, secretarul de stat in MFP Liviu Voinea, care va studia legislatia "denuntatorului" din Suedia. "In Suedia vom analiza si sistemul denuntatorului, care functioneaza de ani buni acolo si ar putea fi implementat si la noi", afirma Voinea.

Oficialul MFP mai arata ca in Suedia populatia este stimulata fiscal sa dea informatii despre averea vecinilor, a cunostintelor sau operatiunile unor companii.

Citește și
Victor Ponta, Jose Manuel Barroso
Barroso:Romania are inca o rata de absorbtie extrem de scazuta; risca pierderea de fonduri insemnate
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Luni, premierul Victor Ponta a declarat, la Targu Jiu, ca ideea Ministerului Finantelor de a strange informatii de la cetateni ar putea incuraja delatiunea si nu va functiona la fel de bine cum se intampla in strainatate. Ponta a precizat si ca i-a cerut secretarului de stat din Ministerul Finantelor, Liviu Voinea, sa prezinte mai intai Guvernului astfel de idei si abia apoi sa le faca publice prin intermediul presei.

"L-am rugat pe domnul Voinea intai sa ne prezinte noua ideile si dupa aceea sa le prezinte in presa", a declarat prim-ministrul.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Alegeri parlamentare 2012. Cum si-au impartit colegiile,
Alegeri parlamentare 2012. Cum si-au impartit colegiile, "greii" de la USL, la Murighiol

In "Tratatul de la Murghiol", parafat recent, a fost stabilit numarul de colegii eligibile care revin PSD, PNL UNPR si PC. Acest document contine, in anexa, si o intelegere informala privind lista candidatilor, in care apar schimbari de colegii .

Barroso:Romania are inca o rata de absorbtie extrem de scazuta; risca pierderea de fonduri insemnate
Barroso:Romania are inca o rata de absorbtie extrem de scazuta; risca pierderea de fonduri insemnate

Jose Manuel Barroso i-a cerut premierului Victor Ponta sa ia masuri imediate pentru imbunatatirea capacitatii administrative si a procedurilor de achizitii publice in vederea cresterii ratei de absorbtie a fondurilor europene.

Ponta nu vrea ca romanii sa devina
Ponta nu vrea ca romanii sa devina "turnatori la Fisc". Ce mesaj a avut pentru Liviu Voinea

Premierul nu este de acord ca Fiscul sa-i recompenseze pe romanii care isi "toarna" vecinii.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.