Ponta: Poate trebuie mai mult tact cu Basescu. Sa nu creada ca pierde ca prestigiu sau mandrie

Victor Ponta - COVER

Premierul Victor Ponta afirma ca isi mentine 100% intentia de a reprezenta Romania la reuniunea Consiliului European dedicata problemelor socio-economice sau legata de Schengen si justitie.

Ponta a declarat ca poate ar fi trebuit sa procedeze cu mai mult tact in relatia cu presedintele Traian Basescu, astfel incat acesta sa nu aiba probabil impresia ca, daca cedeaza, are de pierdut ca prestigiu politic sau mandrie.

"Eu nu am cum sa spun «E in regula, Guvernul sta acasa si merge presedintele care nu are atributii in acest domeniu, dar cand vine in tara eventual imi da un telefon si imi spune cam ce a vorbit el pe la Bruxelles». Eu, Guvernul USL nu consideram ca este normal sa mai fim reprezentati de presedinte, pentru ca nu facem parte din acelasi partid, nu avem viziuni identice asupra problemelor zilnice, si atunci pot sa ma duc chiar eu direct. M-am tot gandit zilele astea, m-am gandit si astazi: poate ca puteam sa procedez cu mai mult tact, poate ca presedintele se simte acum pus intr-o situatie in care, daca cedeaza, inseamna ca a cedat in fata mea si are de pierdut ca prestigiu politic sau ca mandrie", a spus Ponta intr-o emisiune tv, citata de Mediafax.

El a aratat ca incearca sa aiba o noua discutie cu seful statului pentru a evita ca Romania sa se afle la reuniunea Consiliului European (CE) intr-o situatie jenanta si penibila, in care la sedinta sa se prezinte atat primul-ministru, cat si presedintele. Ponta a afirmat totodata ca si rezultatul inregistrat la alegerile locale i-a dat "apa la moara" si curajul de a spune ca are puterea si un mandat pe care sa il puna in practica la Bruxelles.

Potrivit primului-ministru, discutia de joi de la Palatul Cotroceni a fost una civilizata, in care presedintele nu a mai incercat sa il jigneasca pe seful Guvernului cu titlul de "dottore", ca in conferinta de presa sustinuta anterior, fiind una specifica intre doi oameni care nu pot fi prieteni si nu se simpatizeaza personal, dar care ocupa functii importante.

Citește și
Victor Ponta
Surse PSD:Presedintele si premierul nu au ajuns la niciun acord pe tema reprezentarii Romaniei la CE
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Liderul USL, premierul Victor Ponta a declarat, anterior, dupa intrevederea cu Traian Basescu pe tema reprezentarii la Consiliul European, ca el si cu seful statului s-au inteles asupra faptului ca nu s-au inteles inca, premierul precizand ca va mai avea intalniri cu presedintele pentru a ajunge la o solutie.

Seful Guvernului a declarat agentiei Mediafax ca singurul lucru stabilit cu seful statului privind nivelul de reprezentare a Romaniei la Consiliul European este ca vor avea o noua intalnire pentru a continua dialogul.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca a discutat cu premierul Victor Ponta, mentionand ca se va intalni joi cu acesta si ca nu doreste sa anticipeze rezultatul acestei discutii.

Intrebat cum va proceda in 28 iunie, daca premierul va continua in a dori sa reprezinte Romania la Consiliul European, Traian Basescu a raspuns ca poate asigura de un singur lucru, anume ca nu se va pune "in situatii ridicole". El a adaugat ca, in acelasi timp, nimeni sa nu-i ceara sa abdice de la atributiile constitutionale.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Victor Ponta, la CExN:
Victor Ponta, la CExN: "Imi spunea cineva ca la PSD azi curge sampanie si la PDL curge sange"

In timp ce democrat-liberalii cauta vinovati pentru rezultatele proaste de la alegerile locale, social-democratii s-au intalnit ca sa se felicite pentru victoria inregistrata la scrutinul de duminica.

Surse PSD:Presedintele si premierul nu au ajuns la niciun acord pe tema reprezentarii Romaniei la CE
Surse PSD:Presedintele si premierul nu au ajuns la niciun acord pe tema reprezentarii Romaniei la CE

Premierul Victor Ponta a discutat cu presedintele Traian Basescu privind nivelul de reprezentare a Romaniei la Consiliul European, dar fara sa ajunga la un acord pe aceasta tema, au declarat agentiei Mediafax surse din PSD.

Ponta:
Ponta: "Ma intalnesc cu Basescu, dar eu voi reprezenta Romania la Consiliul European"

Premierul Victor Ponta a afirmat ca se va intalni, joi, cu presedintele Traian Basescu, dar a apreciat ca el va fi cel care va reprezenta Romania la reuniunea Consiliului European.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.