Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ponta, intr-un interviu pentru AP, cere sprijin pentru Grindeanu. Teodorovici: "Politica nu se face pe baza de prietenie"

Victor Ponta

Secretarul general al Guvernului Victor Ponta ii indeamna pe parlamentari sa nu-l indeparteze pe premierul Sorin Grindeanu de la putere printr-o motiune de cenzura, apreciind ca acesta este garantul stabilitatii, relateaza The Associated Press.

Ponta a declarat pentru AP, intr-un interviu acordat luni, potrivit News.ro, ca premierul Sorin Grindeanu este garantul stabilitatii si predictibilitatii in Romania.

Victor Ponta a sustinut ca Grindeanu este ”optiunea buna, optiunea pozitiva, optiunea viitorului”.

Partidul Social Democrat i-a retras saptamana trecuta sustinerea politica lui Grindeanu, caruia-i reproseaza ca nu a implementat masuri de pa agenda partidului.

Grindeanu, aflat in post din ianuarie, neaga acest lucru si apreciaza ca liderul PSD Liviu Dragnea cauta sa obtina un control mai mare asupra partidului, mentioneaza AP, adaugand ca Dragnea nu poate fi premier, din cauza unei condamnari, in 2016, pentru frauda electorala.

Teodorovici: Politica nu se face pe baza de prietenii

Eugen Orlando Teodorovici

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, care este prieten cu Victor Ponta, a declarat ca va vota motiunea de cenzura, deoarece situatia din prezent trebuie sa inceteze cat mai repede, astfel incat Romania sa aiba un guvern validat de catre partid.

Social-democratul a tinut sa precizeze ca politica nu se face pe baza de prietenii, ci pe baza unor principii clare care sa aiba in principal interesul cetatenilor.

Intrebat daca va vota motiunea de cenzura, Teodorovici a raspuns afirmativ, spunand ca este e o decizie normala.

”Dupa cum stiti, am si semnat-o alaturi de ceilalti colegi din Senat, cred ca este o decizie normala, avand in vedere ca ceea ce se intampla azi trebuie sa inceteze cat mai repede, pentru ca noi, politicienii, cei care am fost alesi in Parlament, sa putem sa avem un guvern validat de catre partid sau de catre coalitia care a castigat in decembrie alegerile. Cred ca este o decizie normala (...). Aceasta disputa intre lideii PSD, dusa intre PSD si guvern, nu cred ca este un lucru normal”, a spus senatorul.

La remarca presei ca este prieten cu Victor Ponta, social-democratul a sustinut ca politica nu se face pe baza de prietenii.

”Nu se amesteca aceste lucruri, politica nu se face pe baza de prietenie, politica se face pe baza unor principii foarte clare si care sa aiba in principal in centrul lor interesul national, interesul romanilor. Cred ca o tara trebuie sa aiba un guvern care sa fie validat de catre o majoritate parlamentara”, a raspuns senatorul PSD.

El a mai declarat ca este nevoie de o reforma in PSD, in contextul in care exista multe lucruri care trebuie schimbate.

”Nimeni nu spune ca e nevoie de o reforma la nivelul PSD, sunt lucurri care trebuie schimbate, nu trebuie sa se supere absolut nimeni. Repet inca o data, nu este o discutie pe baza de prietenii. Suntem colegi, suntem prieteni si cu domnul Grindeanu si cu domnul Ponta si cu domnul Dragnea, dar nu facem politica pe baza de prietenie”, a subliniat social-democratul.

Chestionat ce ar trebui sa contina reforma PSD, Eugen Teodorovici a spus ca „inclusiv excluderea unui membru din partid sa nu poata fi facuta la nivel central”.

”Pentru ca asta mi se pare ca este poate o ingradire a modului de exprimare sau o exprimare libera a unui coleg care a fost ales la nivel de judet”, a completat senatorul.

Intrebat in continuare daca presedintele Klaus Iohannis va nominaliza un premier de la PSD, el a spus ca este „convins” de acest aspect, deoarece in Parlament, inca, exista aceasta majoritate parlamentara.

„Am fost rugat sa merg la guvern, am fost acolo, e o chestiune normala, nu trebuie sa ne ascundem de astfel de situatii”, a spus Eugen Teodorovici, intrebat de ce fost saptamana trecuta la Guvern.

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 19 Iunie 2017
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed