Ponta, intr-un interviu pentru AP, cere sprijin pentru Grindeanu. Teodorovici: "Politica nu se face pe baza de prietenie"

Victor Ponta

Secretarul general al Guvernului Victor Ponta ii indeamna pe parlamentari sa nu-l indeparteze pe premierul Sorin Grindeanu de la putere printr-o motiune de cenzura, apreciind ca acesta este garantul stabilitatii, relateaza The Associated Press.

Ponta a declarat pentru AP, intr-un interviu acordat luni, potrivit News.ro, ca premierul Sorin Grindeanu este garantul stabilitatii si predictibilitatii in Romania.

Victor Ponta a sustinut ca Grindeanu este ”optiunea buna, optiunea pozitiva, optiunea viitorului”.

Partidul Social Democrat i-a retras saptamana trecuta sustinerea politica lui Grindeanu, caruia-i reproseaza ca nu a implementat masuri de pa agenda partidului.

Grindeanu, aflat in post din ianuarie, neaga acest lucru si apreciaza ca liderul PSD Liviu Dragnea cauta sa obtina un control mai mare asupra partidului, mentioneaza AP, adaugand ca Dragnea nu poate fi premier, din cauza unei condamnari, in 2016, pentru frauda electorala.

Citește și
Sorin Grindeanu
Criza politica in Guvern. Deputatul PSD de Timis, Adrian Pau: "Nu voi vota motiunea, Sorin Grindeanu este prietenul meu"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Teodorovici: Politica nu se face pe baza de prietenii

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, care este prieten cu Victor Ponta, a declarat ca va vota motiunea de cenzura, deoarece situatia din prezent trebuie sa inceteze cat mai repede, astfel incat Romania sa aiba un guvern validat de catre partid.

Social-democratul a tinut sa precizeze ca politica nu se face pe baza de prietenii, ci pe baza unor principii clare care sa aiba in principal interesul cetatenilor.

Intrebat daca va vota motiunea de cenzura, Teodorovici a raspuns afirmativ, spunand ca este e o decizie normala.

”Dupa cum stiti, am si semnat-o alaturi de ceilalti colegi din Senat, cred ca este o decizie normala, avand in vedere ca ceea ce se intampla azi trebuie sa inceteze cat mai repede, pentru ca noi, politicienii, cei care am fost alesi in Parlament, sa putem sa avem un guvern validat de catre partid sau de catre coalitia care a castigat in decembrie alegerile. Cred ca este o decizie normala (...). Aceasta disputa intre lideii PSD, dusa intre PSD si guvern, nu cred ca este un lucru normal”, a spus senatorul.

La remarca presei ca este prieten cu Victor Ponta, social-democratul a sustinut ca politica nu se face pe baza de prietenii.

”Nu se amesteca aceste lucruri, politica nu se face pe baza de prietenie, politica se face pe baza unor principii foarte clare si care sa aiba in principal in centrul lor interesul national, interesul romanilor. Cred ca o tara trebuie sa aiba un guvern care sa fie validat de catre o majoritate parlamentara”, a raspuns senatorul PSD.

El a mai declarat ca este nevoie de o reforma in PSD, in contextul in care exista multe lucruri care trebuie schimbate.

”Nimeni nu spune ca e nevoie de o reforma la nivelul PSD, sunt lucurri care trebuie schimbate, nu trebuie sa se supere absolut nimeni. Repet inca o data, nu este o discutie pe baza de prietenii. Suntem colegi, suntem prieteni si cu domnul Grindeanu si cu domnul Ponta si cu domnul Dragnea, dar nu facem politica pe baza de prietenie”, a subliniat social-democratul.

Chestionat ce ar trebui sa contina reforma PSD, Eugen Teodorovici a spus ca „inclusiv excluderea unui membru din partid sa nu poata fi facuta la nivel central”.

”Pentru ca asta mi se pare ca este poate o ingradire a modului de exprimare sau o exprimare libera a unui coleg care a fost ales la nivel de judet”, a completat senatorul.

Intrebat in continuare daca presedintele Klaus Iohannis va nominaliza un premier de la PSD, el a spus ca este „convins” de acest aspect, deoarece in Parlament, inca, exista aceasta majoritate parlamentara.

„Am fost rugat sa merg la guvern, am fost acolo, e o chestiune normala, nu trebuie sa ne ascundem de astfel de situatii”, a spus Eugen Teodorovici, intrebat de ce fost saptamana trecuta la Guvern.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Deputatul PSD Alfred Simonis, sustinator al lui Grindeanu, nu mai e secretar al grupului parlamentar:
Deputatul PSD Alfred Simonis, sustinator al lui Grindeanu, nu mai e secretar al grupului parlamentar: "Mi se pare un santaj"

Deputatul PSD de Timis Alfred Robert Simonis a declarat ca decizia de a fi schimbat din functia de secretar al grupului parlamentar arata disperarea celor din partid, fiind un santaj ca parlamentarii sa fie amenintati cu excluderea din partid.

Criza politica in Guvern. Deputatul PSD de Timis, Adrian Pau:
Criza politica in Guvern. Deputatul PSD de Timis, Adrian Pau: "Nu voi vota motiunea, Sorin Grindeanu este prietenul meu"

Deputatul PSD de Timis Adrian Pau a declarat ca nu va vota motiunea de cenzura depusa de PSD si ALDE impotriva premierului Sorin Grindeanu, deoarece seful Guvernului este prietenul sau.

Parlamentarii PNL vor fi prezenti la motiunea de cenzura, dar nu vor vota: Nu ne amestecam in aceasta rafuiala intre clanuri
Parlamentarii PNL vor fi prezenti la motiunea de cenzura, dar nu vor vota: Nu ne amestecam in aceasta rafuiala intre clanuri

Liderii PNL s-au reunit luni, la Parlament, in prima sedinta a Biroului Executiv (BEx) dupa congresul din weekend.

Doi lideri ai Partidului Social Democrat s-au prezentat la sediul DNA:
Doi lideri ai Partidului Social Democrat s-au prezentat la sediul DNA: "Este o cercetare in care am calitatea de martor"

Doi lideri marcanti ai Partidului Social Democrat, ambii apropiati ai lui Liviu Dragnea, si-au inceput saptamana la Directia Nationala Anticoruptie.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.