Ponta, despre marirea salariilor demnitarilor: S-au pus bani. Parea ca ma razbun pe domnul Iohannis, ca ii tai salariul

Victor Ponta - AGERPRES

Ponta a declarat ca bugetarea ordonantei privind cresterea indemnizatiilor inaltilor demnitari de la 1 august a fost decisa si pentru a nu se lasa impresia ca se doreste o razbunare politica pe presedintele Iohannis.

"S-au pus banii. S-a schimbat schimbarea. Eu nu mi-am schimbat parerea asupra faptului ca a fost inoportun si ca trebuie sa marim salariile la demnitari odata cu toata lumea. Dar, doua lucruri...foarte politice. Unu, insemna sa abrog un lucru facut cu buna-credinta de domnul Oprea, ceea ce din punct de vedere politic era o situatie penibila. Si doi, si asta a fost si opinia domnului Dragnea si a celorlalti sefi de coalitie, parea ca ma razbun pe domnul Iohannis, ca ii tai salariul, or razbunarea in politica nu e arma cea mai buna. Nu mi-am schimbat parerea. Am inteles punctul de vedere al colegilor mei si am pus banii acolo", a declarat premierul la B1TV, relateaza Agerpres.

Despre faptul ca Liviu Dragnea a sustinut bugetarea ordonantei, Ponta a declarat ca a tinut cont de sugestia acestuia. "Eu am tinut cont, domnul Dragnea e acum presedintele PSD, eu sunt un simplu membru de partid. Nu e rau, e cea mai buna functie aceasta de membru de partid (...) Opinia lui Liviu Dragnea a fost sa ne asumam decat sa se spuna ca ne razbunam pe Klaus Iohannis si ii taiem salariul. Cati bani a cerut Administratia Prezidentiala atat i-am dat.(...)Ideea e ca suntem un partid mare, ca Guvernul colaboreaza cu Presedintia si ca, decat sa avem razboaie, e mai bine sa avem o colaborare normala si civilizata", a afirmat premierul.

Ordonanta de Guvern 14/2015, act normativ adoptat de Executiv in sedinta din 8 iulie, stabileste cresteri ale indemnizatiilor pentru inaltii demnitari incepand cu 1 august, fiind publicata in Monitorul Oficial din 11 iulie 2015. Anexa la OG 14/2015 stabileste ca presedintele Romaniei, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor si primul-ministru vor avea o indemnizatie bruta de 21.540 de lei. Totodata, vicepremierul va avea o indemnizatie lunara bruta de 20.000 de lei.

De asemenea, potrivit actului normativ, vicepresedintii, secretarii si chestorii Senatului si Camerei Deputatilor, consilierii prezidentiali, ministrii, secretarul general al Guvernului, seful Cancelariei primului-ministru, Avocatul Poporului, presedintele Consiliului Legislativ, presedintele Curtii de Conturi si sefii de servicii de informatii - SRI, SIE, STS si SPP - vor avea o indemnizatie lunara de 19.055 de lei brut.

Citește și
Gabriel Oprea si Victor Ponta FOTO AGERPRES
Gabriel Oprea preia sefia Guvernului incepand de miercuri. Ce se va intampla cu premierul Ponta in urmatoarele 10 zile
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Ponta despre Dragnea: Doar nu sunt prostanac sa incep sa-l sap pe noul presedinte

"Ma intereseaza PSD pentru ca nu am facut niciodata politica in niciun alt partid, nici nu o sa fac in alt partid, dar responsabilitatea deciziilor politice, cine este sef nu stiu unde, cine face liste, pe cine numeste partidul in functii pur politice nu mai este responsabilitatea mea, este a conducerii actuale, iar eu o sustin. Adica sa nu credeti ca incep sa fac.., doar nu sunt prostanac sa ma apuc, de acum, de a doua zi sa-l sap pe noul presedinte. Eu il ajut", a declarat premierul, intrebat care este relatia sa cu PSD si daca nu-l mai intereseaza partidul dupa retragerea de la conducerea formatiunii social-democrate.

Despre faptul ca Ion Iliescu, la 85 de ani, se implica in bataliile din partid, iar el, la 43 de ani, vrea sa stea in afara acestor batalii, Ponta a spus: "O perioada. Si daca stau zece ani, o sa am 53. Glumesc, va dati seama. Peste 18 ani de acum incolo o sa am varsta la care domnul Iliescu a revenit in politica, nu?! ". Ponta a mai spus, in context, ca se simte in stare sa fie in continuare "un prim-ministru performant". "Si faptul ca nu am si responsabilitatea de a conduce partidul este in acest moment un sprijin. Adica este un moment in care pot sa-mi folosesc toate fortele pentru asta", a mai declarat premierul.

Ponta, despre comportamentul politic al Alinei Gorghiu: Este o enigma, nu pot sa o mai compar nici cu Udrea

Premierul a declarat, ca pentru el comportamentul politic al co-presedintelui PNL Alina Gorghiu, care in USL se batea cu "basistii si pedelistii", a devenit o enigma si ca nu o mai poate compara, la ora actuala, nici macar cu Elena Udrea pentru a nu o neindreptati pe aceasta din urma.

"Este o enigma pentru mine. Adica, cat am fost in USL s-a luptat cu basistii, cu pedelistii, il iubea pe Crin, pe mine, pe toata lumea. Dupa aia, deodata, la un moment dat am zis, i-am zis ei, ca este exact, parca este Elena Udrea. Dar acum incep sa cred ca nu, ca o nedreptatesc pe Elena Udrea. Treaba ei. Ce sa-i spun altceva?", a declarat premierul, intrebat cum ar descrie la ora actuala relatia sa cu co-presedintele PNL Alina Gorghiu.

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marti seara, intr-o emisiune televizata, ca atat Victor Ponta cat si Crin Antonescu au avut de pierdut in urma ruperii USL.  "(...) Cred ca si Victor Ponta si Crin Antonescu au pierdut din ruperea USL. Unul a pierdut partidul si isi va pierde cariera politica din varii motive, printre care ultimul este ca se incapataneaza sa ramana in functie, o incapatanare demna de o cauza mai buna, dar fiecare isi alege cauzele pentru care se lupta, iar Crin Antonescu si-a pierdut partidul si a pierdut europarlamentarele in mare parte tot din acest motiv", a spus Alina Gorghiu la Antena 3.

Ponta: Plec in concediu cu familia in afara tarii, ma intorc pe 9 august

Ponta a declarat ca miercuri, alaturi de sotia sa, europarlamentarul Daciana Sarbu, si cei doi copii, va pleca in concediu de odihna pana pe 9 august si a infirmat varianta unei eventuale deplasari imediate in Turcia pentru o noua interventie chirurgicala la genunchi.

"Plec in concediu, ma intorc duminica, pe 9 august. E concediu de odihna cu familia, ma duc in afara tarii. Nu ma duc acum la niciun control in Turcia. E un lucru pe care-l vor decide medicul din Romania, domnul Codorean si cu medicul care m-a operat, din Turcia, undeva la sfarsitul lunii august, in functie de cum evolueaza recuperarea. Plec in concediu cu sotia si cei doi copii", a declarat premierul, marti seara, intr-o interventie telefonica la postul B1Tv, intrebat daca miercuri va pleca la un nou control medical in Turcia, pentru o noua interventie chirurgicala la genunchiul la care a fost operat.

Ponta a adaugat: "Plec in afara tarii, dar nu in Turcia si plec cu sotia si cu copiii si sper sa nu vad niciun medic in urmatoarele 10 zile ca am vazut destui medici in ultima perioada".

Despre faptul ca presa va critica plecarea sa in concediu in strainatate, asa cum s-a comentat si in cazul presedintelui Klaus Iohannis, premierul a replicat: "Imi asum". "Avand in vedere ca o sa fie fericiti Irina si Andrei imi asum criticile. Sunt total constient, mi-am asumat acest lucru. Dar, numai o secunda, nu plateste Guvernul sau statul roman pentru asta", a completat premierul.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Iohannis si Ponta vor primi salarii de peste doua ori mai mari de la 1 august. Cati bani vor castiga lunar
Iohannis si Ponta vor primi salarii de peste doua ori mai mari de la 1 august. Cati bani vor castiga lunar

3.400 de euro vor primi salariu de luna viitoare presedintele si premierul tarii. De la 1 august se vor mari lefurile a 48 de demnitari. Banii au fost inclusi in rectificarea bugetara aprobata marti de Guvern.

Gabriel Oprea preia sefia Guvernului incepand de miercuri. Ce se va intampla cu premierul Ponta in urmatoarele 10 zile
Gabriel Oprea preia sefia Guvernului incepand de miercuri. Ce se va intampla cu premierul Ponta in urmatoarele 10 zile

Victor Ponta ii va ceda pentru a doua oara conducerea executivului vicepremierului Gabriel Oprea, de data aceasta pentru o vacanta cu familia in afara tarii.

Prima rectificare bugetara din acest an. Presedintia a primit 10 milioane de lei, pentru deplasarile externe si protocol
Prima rectificare bugetara din acest an. Presedintia a primit 10 milioane de lei, pentru deplasarile externe si protocol

Guvernul a discutat prima rectificare bugetara din acest an. Premierul Victor Ponta spune ca este vorba despre o rectificare pozitiva, pentru ca statul isi mareste cheltuielile, chiar daca unele ministere si institutii pierd bani.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.