Ponta: Cernea l-a adus in Parlament pe legionarul de mucava Neamtu, nu am decat sa ma supar pe mine

×
Codul embed a fost copiat

Victor Ponta a declarat, marti, dupa sedinta de plen in care a fost intrerupt de Mihail Neamtu in timp ce prezenta Acordul cu FMI, ca acesta este "un legionar de mucava si un personaj comic si ridicol", care a fost adus in Parlament de Remus Cernea.

"Dar sa stiti, pe de alta parte, si aici e proverbul cu «Ce-si face omul cu mana lui...» ca stiu ca pe asta, micul legionar, l-a adus Remus Cernea. Pe Remus Cernea eu l-am facut si consilier si parlamentar, asa incat nu am voie sa ma supar decat eventual pe mine. Dar tot e bine ca Remus Cernea este in Parlament, pentru ca, iata, exista si acest punct de vedere usor extremist reprezentat in Parlamentul Romaniei. Pana la urma, democratie inseamna sa ai structuri in care sa fie reprezentata toata lumea. Domnul Neamtu nu e in Parlament, pentru ca nu cred ca vreun om normal l-ar vota", a spus Ponta.

Premierul a spus ca Mihail Neamtu este "un legionar de mucava".

"E un personaj comic Neamtu, sau ridicol sincer. E un legionar din asta, de mucava. Sa fie sanatos! Daca nu a putut sa intre in Parlament prin vot, a intra si el asa", a comentat Ponta.

Cernea: N-am legatura cu incidentul din Parlament, responsabilitatea e a celor care l-au comis

Citește și
Remus Cernea
MAE a retras pasaportul de serviciu al lui Cernea, dupa vizita neoficiala in Taiwan
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Deputatul Remus Cernea a declarat ca nu are nicio legatura cu incidentul din Parlament de marti in care doua persoane neautorizate au intrat in plen si au perturbat lucrarile, el precizand ca responsabilitatea pentru actul respectiv revine exclusiv celor care l-au comis.

"Astazi, in Parlament a avut loc un incident. Doua persoane neautorizate au intrat in plen si au perturbat lucrarile acestuia. Desi am fost acuzat ca as fi avut vreo implicare, nu am nicio legatura cu acest incident si nu am stiut nimic despre ceea ce pregateau respectivele persoane. Eu doar am facilitat accesul pentru cinci persoane care mi-au spus ca doresc sa asiste de la balcoane la lucrarile din plen. Este un drept al fiecarui cetatean de a asista la sedintele Parlamentului, drept care trebuie respectat iar eu am intentionat doar sa facilitez exercitarea acestui drept", sustine Cernea, intr-un comunicat.

Potrivit lui Cernea, Parlamentul este institutia fundamentala a democratiei din Romania, "iar prestanta acestuia trebuie aparata si respectata".

"Nu sunt de acord cu gestul celor doua persoane. Orice motivatii ar fi avut, orice cauza ar fi sustinut, exista valori democratice si principii mai mari care trebuie sa prevaleze. Consider ca responsabilitatea pentru actul respectiv revine exclusiv celor care l-au comis. Buna mea credinta a fost folosita intr-un mod incorect, care afecteaza principii si valori pe care le apar. Parlamentul trebuie ferit de astfel de situatii, altfel se deschide calea pentru afectarea grava a lucrarilor acestei institutii. Aceste precizari pe care simt nevoia sa le fac privesc, asadar, o problema pur principiala", sustine Cernea.

Discursul premierului Victor Ponta din Parlament pe tema scrisorii FMI a fost intrerupt de presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, care i-a dat un saculet cu bani, despre care a afirmat ca reprezinta "30 de arginti, pretul tradarii pentru Rotia Montana", si l-a acuzat de tradare.

"Ponta tradatorul-salvati tricolorul!", a strigat Neamtu de langa Ponta, aflat la tribuna Parlamentului, dupa care a parasit sala.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
"Pretul tradarii." Discursul lui Ponta in plen, intrerupt de Neamtu, care i-a dat un saculet cu bani

Discursul lui Victor Ponta din Parlament pe tema scrisorii FMI a fost intrerupt de presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu.

MAE a retras pasaportul de serviciu al lui Cernea, dupa vizita neoficiala in Taiwan
MAE a retras pasaportul de serviciu al lui Cernea, dupa vizita neoficiala in Taiwan

Patru deputati au fost la un pas de a provoca un scandal diplomatic, dupa ce .au decis sa plece intr-o vizita de documentare in Taiwan, o provincie chineza care nu este recunoscuta de statul roman.

Remus Cernea, despre prevederile noii Constitutii:
Remus Cernea, despre prevederile noii Constitutii: "Ar putea insemna si liber la casatoriile gay"

Discriminarea bazata pe orientare sexuala va fi interzisa in viitoarea Constitutie. Propunerea vine in contextul in care deputatul Remus Cernea a cerut legiferarea parteneriatelor intre persoanele de acelasi sex.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.