PNL ii cere lui Gabriel Oprea "sa demisioneze imediat" din Senat. Liviu Dragnea afirma ca sustine "lupta impotriva coruptiei"

Gabriel Oprea

Grupul senatorilor PNL ii cere lui Gabriel Oprea "sa demisioneze astazi din Senatul Romaniei, inainte de inceperea protestelor".

Conform unui comunicat de presa al liberalilor, "toti senatorii PNL prezenti la votul din plenul Senatului, din 19 septembrie 2016, s-au exprimat in conformitate cu cele angajate public, adica in favoarea continuarii anchetei in cazul senatorului Gabriel Oprea".

De asemenea, senatorii PNL sustin ca Gabriel Oprea a cerut ajutor de la toti colegii parlamentari, atunci cand a fost vorba sa se voteze ridicarea imunitatii sale parlamentare.

"Daca era un om de caracter, nu s-ar fi injosit atat incat sa implore totii senatorii pentru a-l scapa. Dat fiind comportamentul ticalos si las al lui Gabriel Oprea si dat fiind faptul ca PNL nu este „complice” niciunui gest de favorizare a celor care incalca legea, facem public faptul ca anterior sustinerii discursului de aparare, Gabriel Oprea a incercat sa intervina pe langa colegi, prin expedierea de sms-uri tuturor senatorilor, inclusiv celor liberali, la data de 16 septembrie a.c., in care a rugat sa fie ajutat la votul decisiv." - afirma senatorii liberali.

In total, 73 de senatori au facut zid comun in jurul lui Oprea si au votat impotriva cererii DNA de incepere a urmaririi penale a lui Gabriel Oprea.

Citește și
gabriel oprea
Gabriel Oprea ia in calcul demisia din Parlament. "Toti suntem oameni si la un moment dat cedezi"
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Pe de alta parte, presedintele PSD Liviu Dragnea afirma, intr-o postare facuta miercuri seara pe pagina sa de socializare, ca sustine lupta impotriva coruptiei. El precizeaza ca fostul lider UNPR Gabriel Oprea nu se va afla pe listele PSD pentru parlamentare.

"1. Am sustinut si sustin lupta impotriva coruptiei! 2. Ca sa fie clar pentru toata lumea: la alegerile din 11 decembrie, Gabriel Oprea NU va fi pe listele PSD!", a spus Dragnea pe Facebook, conform Agerpres.

Gabriel Oprea a declarat miercuri seara, la Antena 3, intrebat daca va mai candida pentru Parlament, ca nu va mai face acest lucru si ca a iesit din politica.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marti ca el ar fi votat in favoarea cererii DNA pentru urmarirea penala a lui Gabriel Oprea, daca ar fi fost in Senat, deoarece considera ca ''toata lumea trebuie sa beneficieze de lipsa de imunitate''.

"Eu as fi votat pentru cererea venita de la DNA, dar nu am caderea sa judec, eu nu-mi permit sa judec, imi infranez dorinta de a critica sau de a judeca pentru ca acei oameni au totusi in spate un vot. Eu, daca as fi fost in Senat, as fi votat 'pentru', deoarece cred ca toata lumea trebuie sa beneficieze de lipsa de imunitate. Este alta discutie despre cum se intampla lucrurile in justitie, este cu totul altceva, dar toti trebuie sa fim egali. Eu nu am beneficiat de imunitate si nici nu vreau sa beneficiez vreodata", a declarat Dragnea.

El a reafirmat ca este adeptul sa nu mai existe niciun fel de imunitate, nici macar pentru presedintele tarii.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Filmul protestelor dupa votul Senatului in cazul Oprea. Fiul lui Gabriel Oprea:
Filmul protestelor dupa votul Senatului in cazul Oprea. Fiul lui Gabriel Oprea: "Nu mai suport". FOTO si VIDEO

Peste o mie de oameni s-au adunat joi seara in fata Parlamentului Romaniei, scandalizati ca senatorii au facut scut, in jurul lui Gabriel Oprea si l-au lasat cu imunitatea intacta.

Gabriel Oprea ia in calcul demisia din Parlament.
Gabriel Oprea ia in calcul demisia din Parlament. "Toti suntem oameni si la un moment dat cedezi"

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea a declarat, miercuri, ca a comis o eroare prin faptul ca a cerut colegilor din Senat sa voteze impotriva incuviintarii urmaririi sale penale pentru uciderea din culpa a politistului Bogdan Gigina.
 

Gabriel Oprea le raspunde celor care il critica:
Gabriel Oprea le raspunde celor care il critica: "Peste doar cateva luni, asa-zisa imunitate nu va mai exista"

Senatorul Gabriel Oprea nu a putut sa ramana indiferent la valul de indignari pe care l-a provocat votul din Parlament in privinta imunitatii sale.

Recomandări
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.