Bogdan Olteanu si-a depus demisia din functia de guvernator al BNR. Vasile Blaga: Postul acesta li se cuvine liberalilor

bogdan olteanu

Bogdan Olteanu si-a depus luni demis din functia de viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a fost trimisa la Parlament, institutia care trebuis sa inregistreze demisia, au declarat surse oficiale, pentru News.ro.

Demisia a fost transmisa catre BNR, care a trimis documentul catre Parlament, institutia cu atributii in acest sens, "Parlamentul este institutia care numeste consiliul de administratie al BNR, deci logic si demisiile se depun tot acolo", a declarat o sursa avizata.

Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR din 2009 si aflat la al doilea mandat, a fost retinut in noaptea de joi spre vineri de catre procurorii DNA, iar ulterior instanta a decis plasarea sa in arest la domiciliu. Olteanu, care ocupa a treia treapta in ierarhia BNR - dupa guvernatorul Mugur Isarescu si primviceguvernatorul Florin Georgescu, este primul inalt oficial al bancii centrale aflat intr-o asemenea situatie.

Avocatul lui Bogdan Olteanu a declarat vineri, dupa judecarea cererii de arestare preventiva a viceguvernatorului BNR, ca acesta isi va da luni demisia din functia de viceguvernator, pentru persoanele onorabile si cinstite care lucreaza la BNR si pentru ca imaginea institutiei “nu merita tarata in aceasta poveste”. Bogdan Olteanu este acuzat de DNA ca a primit un milion de euro si sprijin electoral de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, in schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, in 2008, in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Copresedintele PNL Vasile Blaga: "Liberalilor li se cuvine nominalizarea pentru acest post"

Citește și
basescu - ponta
Scandalul Bogdan Olteanu. Basescu lauda DNA-ul, iar Ponta ataca PNL-ul: "In 2008, Alinuta isi bea cafeluta cu inculpatul"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, ca, in urma demisiei lui Bogdan Olteanu, Consiliul de Administratie al BNR poate functiona, pana in septembrie, cand se reuneste Parlamentul.

”Nu depinde doar de noi, de PNL, sa convocam Parlamentul. Daca conducerile celor doua Camere vor ajunge la aceasta concluzie, noi vom raspunde pozitiv, dar poate functiona pana la 1 septembrie si cu un om in minus, CA al BNR”, a mai aratat Blaga, conform Agerpres.

Copresedintele PNL i-a raspuns si lui Victor Ponta, care afirmase, pe Facebook, ca decizia prelungirii mandatului lui Bogdan Olteanu, in 2014, s-a luat la insistenta Alinei Gorghiu, Blaga precizand ca nu o face din solidaritate pentru Alina Gorghiu, ci si pentru a respecta adevarul.

”Atunci cand am decis in Biroul Politic si apoi in grupurile parlamentare sa continuam mandatul lui Bogdan Olteanu, colega mea nu facea parte din conducerea partidului. Era, sigur, in grupul parlamentar, si asta basta. Sa arunci cu noroi, intr-o zona sau alta, nu cred ca este elegant, mai ales din partea unui politician cu pretentiile domnului Ponta si experienta sa”, a afirmat Blaga.

Intrebat daca PNL va revendica acest post, Vasile Blaga a tinut sa precizeze ca ”liberalilor li se cuvine nominalizarea pentru acest post in cadrul conducerii BNR”.

Exista un algoritm parlamentar care a functionat intotdeauna si s-a respectat intotdeauna. Nu vad de ce nu s-ar respecta si acum”, a aratat Blaga, adaugand ca nu discuta de nume, in acest moment.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Bogdan Olteanu, intampinat de fosta sotie la iesirea din arest.
Bogdan Olteanu, intampinat de fosta sotie la iesirea din arest. "Doresc sa obtin achitarea cat mai rapid"

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost eliberat vineri noaptea din arestul Politiei Capitalei, prilej cu care a declarat ca este un moment greu si o perioada foarte trista pentru el.

Scandalul Bogdan Olteanu. Basescu lauda DNA-ul, iar Ponta ataca PNL-ul:
Scandalul Bogdan Olteanu. Basescu lauda DNA-ul, iar Ponta ataca PNL-ul: "In 2008, Alinuta isi bea cafeluta cu inculpatul"

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, si fostul premier Victor Ponta comenteaza actiunea procurorilor DNA de retinere a viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, plasat in arest la domiciliu. Avocat:
Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, plasat in arest la domiciliu. Avocat: "A primit cu bucurie vestea"

Procurorii anticoruptie starnesc un tsunami la Bucuresti. Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost plasat in arest la domiciliu, iar acesta a declarat ca isi va da demisia din functie.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.

Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să
Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să "corupă" alegerile din 2016. Cum se apără

La New York a început, sâmbătă, procesul istoric în care Donald Trump e acuzat că a făcut plăți ilegale ca să ascundă o aventură amoroasă cu o vedetă din filmele pentru adulți.