Planul lui Liviu Dragnea pentru reconstructia PSD. Cine sunt oamenii-cheie pe care mizeaza: "Trebuie sa iesim din pasivitate"

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca luni va prezenta in Biroul Permanent National un plan pentru reconstructia partidului, relateaza Agerpres.

Liderul PSD a adaugat ca este important ca formatiunea "sa iasa din pasivitate", dupa ce in ultimul timp "nu a avut o voce politica conturata".

"Lucrez la finalizarea unui mic plan concret de actiuni pentru perioada imediat urmatoare, atat actiuni politice, cat si actiuni administrative, precum si o discutie pe care am inceput-o pentru imbunatatirea comunicarii PSD. Am avut o discutie foarte buna cu doamna Gabriela Firea. (...) Luni, voi prezenta in Biroul Permanent National un plan pentru reconstructia PSD. Este extrem de important ca PSD sa iasa din pasivitate. Din diverse motive - nefiind cineva vinovat anume -, in ultimele luni PSD nu a avut o voce politica conturata. si nu ma refer numai la o voce, ca persoana fizica, ci o voce plina in care mai multi colegi, oameni cu foarte multa experienta politica, oameni foarte buni la comunicare, nu au reusit sa transmita tot ceea ce Guvernul a facut ca lucruri foarte bune si nici ceea ce vrea sau a vrut sa faca PSD in ceea ce priveste politicile de stanga", a declarat joi presedintele interimar al PSD. 

Liviu Dragnea a precizat ca in cadrul PSD se va organiza "un sistem de comunicare publica mult mai eficient, cum a fost la un moment dat, in asa fel incat relatia dintre centru si judete sa fie mult mai eficienta".

"Toti membrii de partid sa primeasca de aici, din sediul de la Kiseleff, toate informatiile necesare, informatiile guvernamentale, pentru a le discuta cu cetatenii. Forta acestui partid sta in membrii lui, care stau in contact cu oamenii. PSD este un partid deschis. in PSD nu trebuie sa existe pereti, in PSD trebuie sa intre oricine are viziuni de stanga", a explicat el.

Citește și
dragnea oprea
Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, intalnire "la un pahar de vin rece". Ce au discutat in timp ce Ponta se afla in Turcia
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

In ceea ce priveste conducerea partidului in lunile urmatoare, Dragnea a precizat ca ea va fi asigurata de o echipa din care sa faca parte cat mai multi oameni: "Rovana Plumb ca presedinta a Consiliului National va fi sprijinita de mine nu declarativ, ci pentru a eficientiza si organiza Departamentele PSD. Sper sa putem ajunge macar la eficienta pe care o aveau aceste departamente in perioada lui Adrian Nastase, o perioada foarte buna, in care si partidul si Guvernul functionau foarte bine", a spus Dragnea.

De asemenea, potrivit lui Dragnea, un rol important il vor avea si vicepresedintii Marian Oprisan si Robert Negoita, in calitatea lor de presedinti ai asociatiilor consiliilor judetene si municipiilor. Dragnea a explicat ca prin eficientizarea relatiei cu alesii PSD se doreste imbunatatirea legislatiei care are aplicabilitate in administratia locala si, pe de alta parte, sprijinirea acestora pentru organizarea pentru campania de alegeri locale din 2016.

Presedintele interimar al PSD a precizat si implicarea lui Valeriu Zgonea in planul de reconstructie al PSD, in calitatea acestuia de presedinte al Camerei Deputatilor, avand in vedere, printre altele, relatiile foarte bune pe care acesta le are in plan extern.

"Vreau sa ma gandesc la generatii. (...) Nu cred ca este bine ca experienta politica a unor oameni care au condus acest partid de-a lungul timpului, asa cum sunt Ion Iliescu, Adrian Nastase, (...) sa nu fie folosita. De asemenea, este vorba de promovarea in mod efectiv a tinerilor. Tinerii din generatia lui Victor Ponta au urcat deja in echipa mare. La TSD a ramas numai Mihai Sturzu, care este un om in care am foarte mare incredere, dar trebuie reimprospatata garnitura de tineri din TSD", a spus Dragnea.

El a anuntat ca, luni, dupa sedinta BPN, va avea loc o conferinta de presa mai ampla, temele ce vor fi discutate in cadrul Biroului Permanent al social-democratilor fiind centrate pe proiectul de rectificare bugetara si stabilirea strategiei ce va fi finalizata in coalitie cu privire la Codul fiscal.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Liviu Dragnea este noul sef al PSD:
Liviu Dragnea este noul sef al PSD: "Victor Ponta va fi sprijinit sa ramana premier". Ce spune Rovana Plumb despre infrangere

Social-democratii si-au ales presedintele interimari: Liviu Dragnea. El va conduce partidul pana la congresul din 16 noiembrie, dupa ce colegii l-au preferat in devafoarea Rovanei Plumb.

Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, intalnire
Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, intalnire "la un pahar de vin rece". Ce au discutat in timp ce Ponta se afla in Turcia

Apele tulburi din PSD s-ar putea limpezi cu vin rece si cu gheata, reteta incercata luni de Liviu Dragnea si Gabriel Oprea.

Liviu Dragnea decide in scurt timp daca va candida la sefia interimara a PSD:
Liviu Dragnea decide in scurt timp daca va candida la sefia interimara a PSD: "Victor nu mai este foarte foarte ... stabil"

Coordonatorul politic al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat ca va anunta luni sau marti daca isi va depune "candidatura" la sefia interimara a partidului.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.